Adaptați-vă prezența online pentru piața din Mexic

Ghidul localizării pentru Mexic

1 Prezentare generală

Am creat acest ghid pentru a vă ajuta să vă apropiați de clienții mexicani. O prezență pe web adaptată culturii mexicane îi va face pe clienți să fie receptivi și le va da încrederea necesară pentru a cumpăra de la dvs. Dacă înțelegeți aceste detalii mici, dar importante, vă veți poziționa avantajos pe noua piață încă de la început.

2 Limba principală

Limba principală vorbită și scrisă în Mexic este spaniola.

3 Nivelul de formalitate

Trebuie să vă adresați clienților mexicani într-un limbaj formal sau informal?

Formalitatea prietenoasă vă va ajuta să comunicați ca un localnic. Adresați-vă clienților folosind un titlu și numele de familie înainte să creați o relație strânsă cu aceștia.

În Mexic, în majoritatea descrierilor de produse se folosește un limbaj informal. Folosiți versiunea informală a pronumelui personal atunci când scrieți informal în acest context; de exemplu, „tu”.

Dacă oferiți un produs financiar, un serviciu juridic sau vorbiți despre bani, trebuie să folosiți un ton, un stil și un mod de adresare formale. Adresați-vă clienților cu versiunea mai formală a pronumelui personal; de exemplu, „usted”.

!!!Sfat „Climatul favorabil de afaceri în Mexic”

Conform raportului din 2019 al Băncii Mondiale privind Climatul favorabil de afaceri, Mexic ocupă poziția 24 din cele 190 de țări evaluate.

4 Sistemele și formatele numerice

Numerele

Separatorul pentru zecimale
 • Se folosește punctul (.)
  • de exemplu, 1.5 ore.
Separatorul pentru mii
 • Se folosește virgula (,)
  • de exemplu, 1,524 de persoane.
Numerele de telefon
 • Prefixul internațional al Mexicului este +52. De obicei, numerele de telefon folosesc formatul cu zece cifre (+52) xx xx xx xxxx.

 • Toate numerele de telefon au zece cifre după codul de țară. Următoarele orașe și zonele metropolitane înconjurătoare au prefixe regionale din două cifre:

  • Ciudad de Mexico (55)
  • Monterrey (81)
  • Guadalajara (33)
 • Restul numerelor de telefon din Mexic au prefixe regionale din trei cifre.

5 Formatul monedei

Moneda folosită în Mexic se numește peso mexican. Această monedă este reprezentată prin simbolul $, iar codul său comercial de trei litere este MXN.

Valorile bancnotelor sunt 1.000, 500, 200, 100, 50, 20 MXN. Valorile monedelor sunt 20, 10, 5, 2, 1 peso.

6 Formatul datei

În Mexic, formatul de dată este ZZ/LL/AA.

Scris în întregime, va fi „9 de julio de 2020” (fără virgule și terminații pentru numerale ordinale).

7 Formatele de oră

În Mexic se folosește formatul de 12 ore.

Mexicul are patru fusuri orare, ce acoperă 2.700 km. De la nord la sud, acestea sunt:

– Baja California (Zona Noroeste), – Pacific Time Zone (Zona Pacifico), – Central Time Zone (Zona Centro), – Southeastern Time (Zona Sureste).

În vorbirea colocvială, se preferă formatul de 12 ore.

Formatul de 24 de ore este preferat pe dispozitive digitale precum computere, telefoane, tablete etc. Este formatul standard pentru Android, unde ca separator sunt folosite două puncte; de exemplu, 14:24.

8 Zilele lucrătoare

Zilele lucrătoare standard din Mexic sunt luni – vineri.

9 Lucruri de evitat pe piața mexicană

Fiecare cultură are diverse superstiții și tradiții de care trebuie să țineți întotdeauna cont, mai ales când intrați pe o piață nouă.

Mexicanii consideră că ziua de marți, 13 poartă ghinion.

10 Sfaturi importante pentru localizare

Mai jos, puteți consulta cele mai importante șase sfaturi de traducere, care vă vor ajuta scrieți ca un localnic pe piața mexicană.

 1. Aveți grijă să nu folosiți limba spaniolă iberică atunci când traduceți și să folosiți limba relevantă pentru regiunea vizată.

 2. Nu folosiți cuvinte și expresii colocviale din limba dvs., întrucât este posibil ca acestea să nu aibă corespondent pe piața mexicană. Printre exemple se numără argourile locale.

 3. Evitați folosirea unui vocabular care nu este relevant pentru majoritatea clienților dintr-o anumită regiune.

 4. Asigurați-vă că persoana care vă traduce textele evită un stil prea formal sau literal, deoarece acest lucru ar putea face marca dvs. să pară mai puțin credibilă și interesantă.

 5. Folosirea unei sintaxe și a unei structuri de propoziție incorecte pentru regiunea vizată va evidenția faptul că sunteți străin.

 6. Spaniola este vorbită în 20 de țări din cele două Americi. Folosiți resurse de traducere de încredere, pentru a adopta stilul potrivit țării.

11 Reguli suplimentare

Aflați din ghidul nostru de localizare cum să adaptați tonul și limba site-ului dvs.