Cum să abordați o campanie Google Ads internațională

Un ghid care vă ajută să folosiți corect Google Ads pe piețele internaționale

1 Prezentare generală

Dificultatea

Dacă vă extindeți la nivel global, aproape sigur va trebui să rulați campanii Google Ads pe piețe internaționale unde engleza nu este prima limbă.

Obiectivul

Maximizarea expunerii online pe piețele internaționale noi, optimizarea vânzărilor și motivarea utilizatorilor să dorească și mai mult.

Cum să procedați

Cu Google Ads, vă puteți adresa unor clienți potențiali din străinătate atunci când aceștia sunt deciși să facă achiziții. Veți afla câte persoane v-au văzut anunțurile, v-au vizitat site-ul sau au apelat la compania dvs. Puteți viza chiar și subsecțiuni specifice ale publicului.

După ce descoperiți care sunt elementele eficiente și care sunt cele mai puțin eficiente, puteți să ajustați anunțurile și să testați modificările, pentru a afla dacă dau rezultate mai bune.

Și plătiți numai pentru rezultate. Așadar, dacă un client nu dă clic pe anunțul dvs. sau nu are nicio interacțiune cu acesta, nu plătiți nimic. Înscrierea la Google Ads este gratuită. Dvs. alegeți bugetul, deci costurile vor depinde de obiectivele activităților publicitare.

2 Identificarea oportunităților pe plan extern

După ce Market Finder v-a ajutat să găsiți piețe internaționale potențiale, este timpul să vă identificați și să vă atrageți segmentele de public vizate. Cunoașterea acestora vă ajută să vă personalizați campaniile globale Google Ads astfel încât să fie potrivite rețelelor de căutare, de display și video și să se adreseze publicului potrivit la momentul potrivit.

Statisticile privind site-ul și conturile dvs.:

înțelegeți cum să vă adresați utilizatorilor din propria experiență anterioară.

Luați în considerare diferențele culturale și localizați cuvintele cheie, anunțurile și paginile de destinație

Investiți în servicii de traducere profesioniste, ca să vă asigurați că mesajul campaniei este transmis într-un limbaj autentic local. Însă nu este suficient doar să traduceți campaniile în altă limbă. Calea clientului variază în funcție de țară, iar anunțurile trebuie personalizate în consecință. Dezvoltați strategii adaptate modului în care clienții potențialii fac căutări. Comportamentul lor va dicta felul în care interacționează cu marca dvs., deci se recomandă să creați un conținut corespunzător pentru a le stârni interesul.

Acordați importanță nuanțelor culturale

Poate fi necesar să diversificați anumite aspecte de pe site, cum ar fi simbolurile, culorile și imaginile. Gândiți-vă la îndemnurile transmise. De exemplu, folosiți un limbaj mai respectuos în țările unde se pune mare preț pe politețe. Chiar și mediul pe care îl folosiți pentru a interacționa cu utilizatorii se poate modifica în funcție de țară. Un conținut video excelent într-o anumită locație poate fi mai eficient sub formă de anunț imagine într-o altă locație. Browserul preferat pe o anumită piață poate influența modul de redare a paginilor de destinație. Țineți cont de vitezele medii ale lățimii de bandă și proiectați un site care se va încărca rapid oriunde.

Instrumentele și ghidurile Market Finder vă pot fi de ajutor

Tendințe generale de marketing: înțelegeți cum se comportă online diverse piețe și cum se potrivește acest lucru cu obiectivele dvs. și cu ceea ce puteți, în mod realist, să obțineți. Market Finder vă va ajuta să descoperiți cum este folosit internetul de către utilizatori din întreaga lume și să creați date statistice personalizate ale accesului online și ale utilizării dispozitivelor în țările vizate. Puteți să analizați valori precum comportamentul de cumpărare online, detalierea achizițiilor în funcție de produs, folosirea dispozitivelor smartphone pentru cumpărături online și multe altele.

Analize comparative privind Rețeaua de display: doriți să înțelegeți prin ce se diferențiază campaniile din Rețeaua de display de restul campaniilor din industrie? Sau care este diferența de comportament între diverse formate și dimensiuni de anunțuri? Acest instrument vă permite să obțineți analize comparative în industrie actualizate pentru a planifica și a măsura mai bine succesul campaniilor din Rețeaua de display.

Ghiduri Market Finder

3 Difuzați-vă campania Google Ads

Stabiliți obiectivele campaniei internaționale

Ce doriți să obțineți?

  • Să vindeți mai multe produse sau servicii?
  • Să atrageți loialitatea clienților?
  • Să interacționați cu clienții?
  • Să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii?

Rețeaua de căutare sau Rețeaua de display?

Google Ads cuprinde două rețele principale: Rețeaua de căutare și Rețeaua de display. Rețeaua de căutare se adresează utilizatorilor atunci când aceștia caută deja anumite bunuri sau servicii. Rețeaua de display vă ajută să atrageți atenția utilizatorilor mai devreme în ciclul de cumpărare, cu diverse formate de anunțuri din universul digital. Această rețea cuprinde peste două milioane de site-uri și acoperă peste 90 % dintre utilizatorii de internet. Este concepută să vă ajute să găsiți publicul potrivit din milioane de site-uri globale.

Alegeți o structură pentru cont și păstrați-o

Atunci când vă adresați unor țări noi, conturile devin mai complexe. Însă puteți rezolva această problemă cu ajutorul structurii contului. Indiferent de decizia pe care o luați, rămâneți la alegerea făcută, deoarece consecvența vă asigură o bază puternică pentru control și specializare și vă oferă posibilități mai bune de raportare, bugetare, automatizare și administrare a contului, indiferent câte campanii aveți în contul de manager.

Nu există o singură modalitate corectă de structurare a contului. Cel mai des însă am observat trei abordări:

  • un singur cod de client pentru fiecare țară și limbă. Produsele fac parte din campanii.
  • un singur cod de client pentru fiecare țară și produs. Limbile fac parte din campanii.
  • un singur cod de client pentru fiecare limbă. Produsele și țările fac parte din campanii.

Fiecare abordare are aspecte pozitive și negative. Un singur cod de client pentru o limbă poate fi mai ușor de gestionat, însă îngreunează gestionarea bugetelor la nivelul unei linii de produse. Un singur cod de client pentru fiecare țară și produs poate permite stabilirea priorităților și optimizarea piețelor de vârf, dar gestionarea lui este mai complexă.

Dacă vă știți de la început limitele și preferințele de gestionare, puteți identifica metoda de abordare corectă pentru dvs. Gândiți-vă la chestiuni precum structura internă și la modul în care aceasta s-ar alinia companiilor dvs. Cum este organizată echipa dvs. și cum ar trebui să organizați Google Ads pentru a corespunde echipei? Cum sunt administrate bugetele în cadrul echipelor, produselor sau țărilor?

4 Îmbunătățiți modalitatea de răspuns a campaniei dvs.

Datele statistice

După ce ați implementat o strategie amplă de extindere pe plan internațional, va trebui să o reflectați în cadrul Google Ads. Începeți cu lucrurile care deja dau rezultate. Deși nu există două campanii la fel, reproducerea structurii și a tacticii campaniei dvs. naționale vă poate ajuta să descoperiți, prin comparație, cum răspund piețele noi la campanie. Cu toate acestea, valoarea pentru utilizatori, concurența și costul bunurilor vândute pot varia, deci țineți cont de ele atunci când vă stabiliți obiectivele de performanță. Faceți testări cu regularitate, ca să fiți gata să vă schimbați strategia în funcție de performanță (consultați secțiunea Automatizarea de mai jos). Rețineți: deși este recomandat să mențineți un obiectiv stabil, este bine să vă revizuiți obiectivele de performanță în funcție de rezultate.

Convențiile de denumire

Chiar dacă denumirea pare simplă atunci când vă extindeți într-o țară sau două, aceasta devine puțin mai complicată pe măsură ce vă extindeți și mai mult. Așadar, folosiți același sistem de denumire în campanii, grupuri de anunțuri și etichete. Găsiți abrevieri standard și includeri în denumiri. Dacă este posibil, includeți în etichete elemente precum țara, limba și metoda de direcționare.

Automatizarea

Cu cât vă dezvoltați mai mult, cu atât mai multe activități de gestionare vor apărea pentru dvs. și pentru echipă. Instrumentele automatizate de la Google vă pot fi și ele utile. Un cont organizat consecvent vă va ajuta să profitați mai mult de astfel de instrumente, deoarece, odată creat un cadru, multe dintre optimizările de zi cu zi se vor face automat.

De exemplu:

  • licitarea automatizată oferă sume licitate mai bune și mai relevante și economisește timp;
  • instrumentele de personalizare a anunțurilor vă adaptează anunțurile text la ceea ce caută utilizatorii, la dispozitivele pe care le folosesc, la locația în care se află aceștia sau chiar la data calendaristică, la momentul din zi sau la ziua din săptămână. Pot introduce un preț, timpul rămas până la încheierea vânzării și orice alt text pe care îl definiți.

Automatizarea vă poate ajuta să testați piețe noi. Testarea este esențială pentru a vedea care sunt recomandările pe noua dvs. piață. Din nou, Google deține instrumente automatizate care vă pot ajuta.

Sfat

Folosiți arhiva comună pentru a crea liste de cuvinte cheie negative, creați extensii și anunțuri, apoi distribuiți-le în cadrul campaniilor.

Sfat

Descoperiți și aflați despre extinderea la nivel global prin Google de la Comunitatea exportatorilor.

Înscrieți-vă la buletinul informativ „Cele mai bune practici”, pentru a obține sfaturi despre Google Ads și actualizări avansate direct în inbox.