Planificați-vă logistica pentru Canada

Oferit de Ingram Micro Commercial and Lifecycle Services

1 Prezentare generală

Provocarea

Relația comercială a Canadei cu Statele Unite îi asigură o poziție favorabilă suportului logistic internațional pentru Europa, America de Nord și Asia, iar infrastructura sa solidă încurajează dezvoltarea. Chiar dacă nu face parte direct din strategia dvs. de dezvoltare, datorită apropierii de SUA și calității sale de piață mondială cheie, Canada ar trebui luată în calcul ca parte a imaginii economice de ansamblu.

Obiectivul

Dacă citiți acest ghid, veți înțelege oportunitățile oferite de Canada și cum puteți să beneficiați de ele. În plus, veți afla unde se situează Canada în echilibrul global al puterilor și de ce acesta influențează companiile.

Harta Canadei

2 Extinderea companiei în Canada

Când planificați cum să vă dezvoltați afacerea în străinătate, este important să luați în considerare climatul actual al pieței pe care intenționați să vă extindeți.

Comerțul electronic din Canada a rămas în urma economiilor similare, precum SUA și Regatul Unit, din cauza unor dificultăți unice. Deși o mare parte din populație este concentrată în orașele mari, mulți oameni locuiesc și în zonele rurale cu climate mai dificile. Porturile importante, sistemele feroviare extinse, autostrăzile de calitate superioară și infrastructurile rutiere sunt esențiale pentru ca această țară să ajungă la nivelul piețelor de comerț electronic mai mature. Deși se dezvoltă mai lent, acum are o creștere anuală de 15 %, care, conform estimărilor, va atinge 50 de miliarde de dolari în 2019.1

Relația comercială a Canadei cu Statele Unite îi asigură o poziție favorabilă suportului logistic internațional pentru Europa, America de Nord și Asia. În plus, angajamentele și investițiile guvernului canadian atrag noi centre de distribuție, inclusiv Amazon, Carquest, UPS, Walmart și altele. Crearea unui lanț de distribuție eficient, scăderea costurilor operaționale și creșterea capacității de onorare a comenzilor la timp reprezintă câțiva dintre factorii cheie ai acestei creșteri.


 1. eMarketer 

3 Informații pe scurt și avantajele activității comerciale în Canada

 • 45 % din achizițiile prin comerț electronic din Canada sunt făcute pe site-uri din afara Canadei. O treime din total sunt realizate pe site-uri din SUA, iar restul în Asia și Europa.

 • Canadienii sunt motivați să facă cumpărături în străinătate datorită prețurilor mai mici și ofertei mai mari de produse

 • Clienții din Canada care fac cumpărături online preferă un interval de livrare de 48 de ore

 • Principalele motive pentru care canadienii fac cumpărături online sunt livrarea la domiciliu, returul gratuit și transportul gratuit sau ieftin

4 Tendințele clienților

Atunci când vă extindeți pe piețe noi este esențial să vă gândiți la comportamentul clienților. Cum fac cumpărături de obicei clienții pe care îi vizați? Care este metoda lor preferată de livrare? Următorii factori vă vor ajuta să analizați cum vor influența tendințele clienților modul în care faceți afaceri în Canada.

 • Cumpărătorii din Canada au șanse mai mari să facă achiziții dacă li se oferă opțiuni rentabile de transport în termen de două zile sau livrarea în aceeași zi. Se știe că aceștia abandonează frecvent coșul de cumpărături dacă prețul transportului este mare.

 • 49 % din canadieni cheltuie anual peste 500 de dolari cu achizițiile prin comerț electronic

 • Peste 4 din 10 cumpărători din Canada abandonează coșul de cumpărături dacă returul nu este gratuit

 • Canadienii tind să facă mai puține cumpărături de pe dispozitivele mobile, probabil din cauza costurilor mari pentru utilizarea datelor. Aproximativ 25 % din tranzacțiile online din Canada sunt realizate pe dispozitive mobile

5 Modele de onorare

Comerțul transfrontalier în Canada

În general, taxele și timpii variabili de procesare a comenzilor fac onorarea în interiorul Canadei mai simplă decât onorarea transfrontalieră. Însă SUA și Canada respectă Acordul nord-american de comerț liber (NAFTA), care simplifică și mai mult onorarea între cele două țări. Cel mai des folosită metodă este onorarea dintr-un punct nordic al Statelor Unite și transportul transfrontalier al produsului în Canada.

Onorarea comenzilor în interiorul Canadei

Consumatorii din Canada nu fac cumpărături online la fel de des comparativ cu alte țări. Studiile arată că printre principalele motive pentru care clienții canadieni fac achiziții online se numără opțiunea de livrare rapidă, costurile de livrare scăzute și procesul simplu de retur. Atunci când vă adresați consumatorilor canadieni, onorarea comenzilor în interiorul Canadei este cel mai popular model de onorare în ceea ce privește costul, opțiunile pentru nivelul serviciilor, livrarea simplă și experiența generală a clientului.

Dacă luați în considerare onorarea comenzilor în interiorul Canadei, există câteva locații unde vă puteți depozita produsele în vederea livrării. Cea pe care o alegeți va depinde în principal de locul în care se află baza dvs. actuală de clienți. Consultați harta de mai jos pentru locațiile relevante.

Posibile puncte de distribuție în Canada

6 Transportul

Companiile de transport pentru colete mici

Canada Post

 • Livrează 2 din 3 comenzi prin comerț electronic în Canada
 • Peste 6500 de locații de vânzare cu amănuntul
 • Flotă de peste 7000 de camioane de livrare
 • Peste 650 de huburi

Purolator

 • A doua companie de transport pentru colete din Canada
 • Peste 1500 de locații de vânzare cu amănuntul
 • Flotă de peste 4500 de camioane de livrare
 • Peste 123 de huburi

UPS

 • Peste 900 de locații de vânzare cu amănuntul
 • Flotă de peste 2795 de camioane de livrare
 • Peste 54 de huburi

Fedex

 • Peste 1300 de locații de vânzare cu amănuntul
 • Flotă de peste 1600 de camioane de livrare
 • Peste 56 de huburi

Companii de transport în regim de camion parțial (LTL) și complet (TL)

În Canada există mai multe companii de transport în regim LTL și TL. Today’s Trucking publică un raport anual al celor mai populare companii. Iată câteva dintre ele:

 • Transforce Inc
 • Mullen Group
 • Canadian National Transportation
 • TransX
 • Day & Ross
 • Trimac Transportation
 • Bison Transport

7 Începerea activității comerciale în Canada

Când vă planificați intrarea pe piața canadiană, luați în considerare argumentele pro și contra referitoare la înființarea unei companii și tipul de structură a companiei care vi se potrivește.

În plus, solicitați un număr de înregistrare în Registrul Comerțului, un număr de identificare fiscală, numere de înregistrare pentru taxarea mărfurilor și serviciilor, pentru taxele percepute pentru plata pe parcurs (dacă aveți angajați) și pentru tarife în condițiile clauzei națiunii celei mai favorizate pentru Canada. În funcție de locația din care provin produsele dvs., verificați dacă acestea pot fi importate și dacă este necesară o declarație de import. Apoi găsiți un centru de comenzi și companii de transport care acoperă zonele pe care le vizați.

Market Finder include o detaliere a Indexului Băncii Mondiale privind climatul de afaceri, unde vă puteți informa cu privire la desfășurarea activității în Canada. Acesta clasifică, pe o scară de la 1 la 190, cât de ușor este pentru o companie să înființeze și să administreze o firmă locală în fiecare dintre economiile lumii. Pentru a obține scorul, sunt folosite zece criterii. Printre acestea se numără posibilitatea de obținere a energiei electrice, ușurința de obținere a unui credit și potențialul pentru comerț transfrontalier.

Atunci când faceți tranzacții pe o piață nouă, este bine să cunoașteți dificultățile administrative, legislative și logistice care pot apărea. Gestionarea cerințelor legale și a logisticii este mult mai ușoară cu Market Finder; aici puteți găsi asistență suplimentară și instrumente, inclusiv ghiduri detaliate și statistici.

alt text

Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services oferă soluții logistice care ajută companiile să creeze o conexiune între cerere și ofertă.

Notă

Materialele de pe acest site au scop informativ. Pentru sfaturi financiare, fiscale sau juridice, consultați un specialist.