Aflați cum să cuantificați și să înțelegeți comportamentul utilizatorilor

Sfaturi de urmat în funcție de comportamentul utilizatorilor pentru a îmbunătăți strategia de marketing

1 Prezentare generală

Dificultatea

După ce v-ați lansat site-ul pe noua piață, principala provocare este să înțelegeți ce utilizatori îl accesează, cum îl accesează și ce fac pe site.

Obiectivul

Să faceți alegeri informate privind strategia de marketing pentru o nouă piață de export. Să îmbunătățiți experiența utilizatorilor cuantificând vizitele pe site și comportamentul acestora și să aflați detalii despre felul în care aceștia interacționează cu dvs.

Folosirea serviciului Google Analytics

Este foarte util să înțelegeți comportamentul utilizatorilor într-o piață de export nouă, în care interacțiunile sunt mai puțin previzibile, iar strategia de marketing pentru noua piață este în fază incipientă. Dacă urmăriți numărul de utilizatori care interacționează cu aplicația dvs., numărul de sesiuni ale utilizatorilor și ecranele sau paginile web pe care le accesează aceștia, Google Analytics vă poate ajuta să vă adaptați site-ul sau strategia de marketing. Astfel, acestea vor reflecta mai precis necesitățile și interesele utilizatorilor din noua piață.

2 Instrucțiuni

Folosiți Google Analytics pentru a înțelege și mai bine modul în care utilizatorii interacționează cu ecranele individuale ale unei aplicații sau cu paginile unui site.

Google Analytics vă poate ajuta să înțelegeți noua piață:

  • urmărind fiecare interacțiune într-un player video, în descărcări și în trimiteri de formulare;
  • cuantificând numărul de acțiuni comerciale importante pe care le fac utilizatorii și analizând tranzacțiile de comerț electronic și achizițiile.

Înainte să începeți, faceți un plan

Înainte să folosiți Google Analytics, vorbiți cu oamenii. Discutați obiectivele comerciale cu angajații care vor folosi datele Google Analytics. Mai discutați și cu persoanele care iau zilnic decizii de afaceri, specialiștii în marketing și designerii de produse. Întrebați-i ce fel de informații i-ar ajuta să înțeleagă mai bine comportamentul utilizatorilor. Apoi, înregistrați aceste răspunsuri și creați un plan de cuantificare simplu, care să vă ajute să implementați Google Analytics.

Planul de cuantificare trebuie să conțină:

  • obiectivele generale ale companiei pe care le-ați stabilit pentru piața internațională;

  • strategiile și tacticile prin care susțineți obiectivele respective;

  • indicatori cheie ai performanței pentru a cuantifica succesul strategiilor și al tacticilor;

  • segmentele care vă ajută să înțelegeți ce anume aduce succes, cum ar fi segmentarea activităților de marketing și a celor mai importanți utilizatori;

  • obiectivele fiecărui indicator cheie al performanței, pentru a afla dacă afacerea dvs. își atinge obiectivele pe piața externă potențială.

Analizați-vă utilizatorii

Google Analytics are multe funcții foarte bune care vă ajută să analizați comportamentul utilizatorilor pe piața externă potențială. Să aruncăm o privire asupra lor, înainte de a discuta despre cel mai bun mod de a folosi datele brute.

1. Stabiliți obiectivele

În esență, obiectivul este o activitate finalizată de un utilizator. Fie că obiectivul înseamnă o tranzacție de achiziție finalizată, o finalizare a nivelului unui joc sau un formular de contact completat, Google Analytics vă va oferi informații esențiale despre obiectivul specificat. Astfel, veți înțelege mai bine dacă utilizatorii au comportamentele dorite de dvs. și veți putea evalua eficiența pieței online de export.

Obiectivele se aplică anumitor pagini sau ecrane pe care le accesează utilizatorii. Acestea oferă informații care stabilesc:

  • numărul de pagini sau ecrane vizualizate într-o sesiune;
  • durata unei vizite pe site sau în aplicație;
  • evenimentele declanșate cât timp utilizatorii sunt pe site.

Fiecare obiectiv poate avea o valoare monetară, ca să puteți vedea valoarea pe piața de export a fiecărui obiectiv îndeplinit.

2. Îmbunătățiți comerțul electronic

Toate piețele de export noi au anumite elemente necunoscute. Dacă urmăriți atent modelele de cumpărături de pe piața în care exportați, veți putea lua decizii informate despre cum să vă adaptați pentru a îndeplini necesitățile utilizatorilor. Funcția de urmărire optimizată din comerțul electronic vă oferă detalii despre comportamentul utilizatorilor pe parcursul întregii experiențe de cumpărare online, de la numărul de clicuri până la afișarea unui produs și toate stadiile procesului de finalizare a achiziției.

3. Rămâneți la zi

Dacă doriți să aflați informații mai detaliate privind interacțiunile utilizatorilor, instrumentul flexibil de urmărire a evenimentelor de la Google Analytics vă va ajuta să le obțineți, urmărind datele de care aveți nevoie. Descărcările, clicurile pe anunțurile mobile, elementele flash și redările video pot fi urmărite independent de alte activități din pagina web.

Aveți o aplicație mobilă? Folosiți urmărirea evenimentelor, pentru a înțelege mai bine cum trimit utilizatorii conținutul dvs. sau cum folosesc funcția de căutare. În cazul unui site, folosiți urmărirea evenimentelor pentru a urmări descărcările de fișiere și distribuirea conținutului.

4. Personalizați întrebările

Compania dvs. este unică. Știți ce doriți să cuantificați și înțelegeți asta mai bine ca oricine. De aceea, Google Analytics oferă parametri și valori personalizate. E o metodă utilă de a obține răspunsuri la orice întrebare despre comportamentul utilizatorilor dintr-o piață nouă.

3 Țineți pasul cu utilizatorii

Aveți datele, dar cum le folosiți? Google Analytics vă poate ajuta să transformați datele despre piața de export într-o relatare coerentă, ca să înțelegeți mai bine comportamentul utilizatorilor.

La fel ca toți jucătorii care intră pe o piață nouă, trebuie să vă asigurați că succesul nu este doar temporar. Pentru aceasta, se recomandă să urmăriți nivelul interesului manifestat de utilizatori: cifrele consecvente, potrivite planurilor inițiale de extindere, sunt excelente. Însă, dacă scad sub așteptări, trebuie să reevaluați eforturile de marketing și să vedeți dacă vizați publicul corect. Raportul Utilizatori activi va monitoriza interacțiunea utilizatorilor dintr-o anumită zi sau pe o perioadă de până la 30 de zile.

Studiați comportamentul de grup

Ce-ar fi să aflați informații despre un întreg grup de utilizatori? Să presupunem că tocmai ați lansat un joc nou și doriți să cuantificați interacțiunile din partea utilizatorilor în ziua lansării, însă nu doriți să aflați ce fac ceilalți utilizatori pe site. Analiza de grup vă ajută să obțineți aceste informații. Aceasta izolează și analizează comportamentul unui grup de utilizatori care au o caracteristică în comun, de la o zi la alta, de la o săptămână la alta sau de la o lună la alta.

Analiza de grup vă oferă ocazia să vedeți anumite trăsături comportamentale și să descoperiți cum și când își pierde interesul un grup de utilizatori. Astfel veți obține informații importante pe care trebuie să le cunoașteți pentru a atrage utilizatori noi, ca să compensați pierderea grupului care tocmai a ieșit.

Mențineți interacțiunile din partea utilizatorilor

După ce utilizatorii vă accesează site-ul, le puteți urmări fiecare acțiune, ca să descoperiți ce conținut le menține interesul. Raportul Flux de comportament vizualizează căile pe care le parcurg utilizatorii de la un ecran la altul și de la o pagină la alta. Este o metodă excelentă de a vedea ce zone îi fac pe utilizatori să își piardă interesul și ce zone atrag utilizatori noi și sunt utile pentru piața de export.

Beneficiați de piața pe care o merită afacerea dvs.

Utilizatorii din fiecare piață nouă se comportă diferit. Sunt la fel de unici precum afacerea dvs. Dacă folosiți Google Analytics, vă asigurați că este vorba de o piață în care doriți să faceți afaceri și că piața respectivă are nevoie de afacerea dvs.