Planificați-vă logistica: ghid general de onorare a comenzilor

Oferit de Ingram Micro Commerce and Lifecycle Services

1 Prezentare generală

Dificultatea

Ați ales piața și trebuie să stabiliți de ce aveți nevoie odată ce începeți vânzările. Cum își primesc comenzile clienții dvs. țintă? De ce aveți nevoie pentru ca acest lucru să se întâmple? Poate fi externalizat serviciul de livrare? Va trebui să creați o strategie unică de onorare a comenzilor care să corespundă obiectivelor dvs. comerciale și așteptărilor clienților.

Scopul dvs.

Să înțelegeți diferitele opțiuni de onorare a comenzilor disponibile și strategia care funcționează cel mai bine pentru obiectivele dvs. pe termen scurt și lung.

2 Ce este onorarea comenzilor?

Onorarea comenzilor este procesul de executare a comenzilor clienților, pregătindu-le pentru livrare. Aceasta poate implica ridicarea din depozit, etichetarea, ambalarea sau orice măsuri care trebuie luate pentru a-i aduce comanda clientului.

Atunci când intrați pe o piață nouă, va trebui să creați o strategie unică de onorare a comenzilor care să corespundă obiectivelor dvs. comerciale și așteptărilor clienților. Iată câteva întrebări utile cu privire la obiectivele și prioritățile clienților dvs.:

 • Cât de importantă este viteza în livrarea comenzilor?
 • Este important costul de transport? Își doresc clienții livrare gratuită?
 • Produsele dvs. au o rată de returnare ridicată?
 • Cât de repede doresc clienții să primească rambursarea după o returnare?
 • Ce experiență doriți să aibă atunci când deschid cutia?

3 Considerente

Probleme juridice și de conformitate

Atunci când analizați modelul de onorare a comenzilor, este important să înțelegeți sistemul de taxare, mijlocul de afaceri folosit și reglementările guvernamentale. Cerințele vor varia în funcție de țară, dar majoritatea țărilor necesită un cod de înregistrare fiscală sau o formă de înregistrare națională pentru a onora comenzi din țara respectivă.

Metodele de plată

Metodele de plată pot varia de la o țară la alta. Pentru a vă extinde la nivel global, este important să vă asigurați că partenerul sau coșul de cumpărături acceptă metodele de plată relevante. Pentru unele țări, utilizarea cardurilor de credit nu este răspândită, în timp ce alte țări, precum China, folosesc metode de plată ca Alipay. Pentru informații utile despre soluționarea plăților internaționale, consultați secțiunea Plăți din Market Finder.

Transportul

Acesta este o parte esențială a experienței generale a clienților, deoarece este punctul de contact cu clientul. În cadrul răspunsului la comenzi internaționale, apar probleme legate de impozitare, taxe vamale, TVA și alți factori, iar modul în care le gestionați poate duce, în final, la o experiență pozitivă sau negativă pentru client.

Modele strategice privind onorarea comenzilor

Toate aceste componente vă ajută să stabiliți modelul potrivit pentru compania dvs. Dacă analizați onorarea comenzilor cu locație unică, de tip back-to-back sau regional (discutate mai jos), puteți stabili ce strategie va funcționa pentru afacerea dvs. de astăzi și cum puteți evolua în viitor.

Iată câteva chestiuni de studiat atunci când analizați lanțul de aprovizionare și expedierea.

 • Clienții fac adeseori achiziții transfrontaliere?
 • Care sunt opțiunile de transport de pe piața vizată?
 • Care este intervalul de timp de la comandă la livrare?
 • Care este costul serviciilor oferite clientului?

4 Transport

Cel mai mare cost pentru onorarea comenzilor îl reprezintă costul transportului. Costurile de transport se împart în mai multe categorii și fiecare dintre ele poate mări costul pe comandă.

Producția și primirea bunurilor

Locul unde sunt produse bunurile va influența nu doar costurile de transport de la producător la centrul de comenzi, ci și strategia generală de onorare a comenzilor. De exemplu, o companie ce produce bunuri în nord-estul SUA și îndeplinește comenzi în aceeași regiune va avea altă strategie decât o companie ce produce bunurile în China, le importă în vestul SUA prin portul Long Beach și le transportă cu camionul. Atunci când analizați producția internațională și cea internă, este important să luați în considerare costurile suplimentare vamale și de transport pentru produsul dvs.

Transportul coletelor mici

Costurile de transport pentru pachete mici pot varia în funcție de operator. În general, furnizorii se împart în companii de transport global și național, companii de transport regional, colectori poștali și companii de transport poștal.

Companiile de transport global și național

Companiile de transport global și național, ca FedEx, UPS și DHL sunt principalele transportatoare de colete. Acestea au amprente globale, opțiuni bune de urmărire și mai multe metode de expediere, cu livrări peste noapte. Cu toate acestea, aceste funcții suplimentare au un preț. Operatorii de transport globali și naționali sunt, de obicei, cei mai scumpi și adesea au costuri suplimentare semnificative față de prețurile de bază.

Companiile de transport regional

Transportatorii regionali sau curierii au crescut în popularitate în ultimul timp și oferă diferite opțiuni pentru consumatori. Transportatorii regionali au o poziție puternică într-o regiune, sunt rentabili și pot servi o porțiune mai mare dintr-o anumită regiune, mai repede decât un transportator global sau național. Este posibil să aveți nevoie de mai mulți transportatori regionali pentru a asigura acoperirea de care aveți nevoie. De multe ori, aceștia nu oferă aceleași standarde de urmărire și aceleași opțiuni pe care le găsiți la transportatorii poștali sau naționali.

Colectorii poștali

Aceștia reprezintă o altă opțiune populară pentru livrările mai puțin urgente. Câteva exemple din SUA sunt FedEx Smartpost, UPS Surepost și DHL Global Mail. Aceștia folosesc infrastructura unui furnizor de colete, însă ultima parte a livrării este efectuată de oficiul poștal local. Colectorii poștali sunt o soluție eficientă din punctul de vedere al costurilor, acoperă o rețea imensă de cutii poștale, iar capacitățile lor de urmărire s-au îmbunătățit de-a lungul timpului. Acești operatori nu vor putea oferi livrări peste noapte și timpul total de transport poate fi mai lung.

Companiile de transport poștal

Acestea sunt oficiile poștale locale. În multe țări, capacitățile serviciilor poștale s-au îmbunătățit dramatic, cu o mai bună urmărire și opțiuni de servicii mai bune. Este posibil ca acestea să nu fie la fel de axate pe asistența pentru clienți și la fel de agile ca un transportator global sau național.

5 Mă pot ocupa de aceasta pe cont propriu?

Vă puteți ocupa de onorarea comenzilor pe cont propriu. Găsirea unei proprietăți, angajarea unui administrator pentru aceasta, angajarea de muncitori, configurarea proceselor și cumpărarea sistemelor, toate acestea se pot realiza pe cont propriu. Cu toate acestea, există un motiv pentru care multe dintre cele mai inovatoare companii din lume și-au externalizat aceste servicii către furnizori terți de logistică sau de onorare a comenzilor.

Externalizarea este eficientă, deoarece puteți folosi infrastructura, expertiza și sistemele deja implementate ale companiei. În cazul în care compania este globală, puteți avea un singur partener cu scalabilitate globală. În majoritatea cazurilor, clienții nu vor ști dacă dvs. ați onorat comanda sau un furnizor extern. Puteți crea impresia că o comandă este expediată direct de dvs., și nu externalizată.

6 Modele strategice pentru onorarea comenzilor

Iată câteva strategii și scenarii comune de onorare a comenzilor, cu beneficiile și dificultățile asociate fiecăruia.

Cost Viteză Experiența clientului Complexitate pentru exportator Potențial de câștig
Livrare directă Scăzut Scăzut Scăzut Scăzut Scăzut
Back-to-back Scăzut Ridicat Ridicat Mediu Ridicat
Onorarea regională a comenzilor Ridicat Ridicat Ridicat Ridicat Ridicat

Maturitatea comercială și modelele de onorare a comenzilor

Maturitatea unei companii este direct legată de strategia sa de onorare a comenzilor. De obicei, companiile nou înființate folosesc o soluție rapidă și ieftină, cu livrare transfrontalieră directă. Odată ce începe dezvoltarea, cresc așteptările clienților, iar experiența acestora și potențialul dvs. de câștig se îmbunătățesc. Odată ce v-ați consolidat poziția pe noua dvs. piață și aveți mai mult capital la dispoziție, crearea unui sistem local de onorare a comenzilor este o opțiune mai bună.

7 Numărul de locații de folosit

Multe companii nu sunt sigure câte locații de onorare a comenzilor să folosească. Atunci când vă determinați strategia, este important să luați în considerare concurența și așteptările clienților. Ce nivel de servicii trebuie să oferiți pentru a fi competitivi?

Strategiile de onorare a comenzilor cu o singură locație funcționează bine pentru regiuni geografice mici. De exemplu, cu o singură locație în Regatul Unit, 99 % din populație poate fi acoperită în termen de o zi. Pentru zonele geografice mai mari (SUA, Canada, China, Brazilia), de obicei, sunt necesare cel puțin două locații pentru a oferi acoperire în două zile.

 • Locație unică: în SUA, unele companii vor opta pentru o singură locație centralizată, care acoperă majoritatea teritoriilor interne în termen de trei zile.

 • Locații multiple: în locuri ca Europa, unele companii vor avea o locație pe continent și alta în Regatul Unit. Altă strategie populară este ca mai multe locații să păstreze stocuri pentru livrări rapide și o singură locație centralizată să le înlocuiască.

8 Returnări și rambursări

Pentru strategia dvs. de onorare a comenzilor este esențial să vă înțelegeți clienții și rata de returnare. De exemplu, firmele de îmbrăcăminte se pot aștepta la o rată de returnare ridicată, în timp ce alimentele și băuturile ar avea o rată mai mică. Atunci când stabiliți strategia de returnare, este important să luați în calcul tipul clienților, obiceiurile și așteptările lor, precum și modul în care acestea vă pot influența desfășurarea activităților.

text alternativ

(Sursă: sondajul Statista)

9 Expediere directă la client, cu locație unică

Ce este aceasta?

O strategie de livrare directă la client, cu locație unică, onorează comenzile dintr-un singur centru, unde este înregistrată compania dvs.

Pentru ce tip de companii se potrivește această soluție?

Aceasta este o soluție bună pentru companiile care încearcă să se lanseze pe o piață nouă cât mai curând posibil. Produsul trebuie să aibă un procent mic de returnări și/sau să aibă o bază de clienți care acceptă să cumpere produse străine online.

Considerații juridice Nu există diferențe fiscale între vânzările interne și cele internaționale. Posibile dificultăți juridice din cauza lipsei de know-how local.
Opțiuni de plată Variază în funcție de țară, dar de obicei nu sunt disponibile opțiuni de plată locale, așa că clienții trebuie să folosească un card de credit internațional.
Lanțul de distribuție și expediere Clientul plătește livrarea/taxele vamale și TVA. Costul de expediere este ridicat. Termenul de expediere este de obicei lung (+7 zile).
Returnări și rambursări Dificil.
Avantaj competitiv Compania intră repede pe piață, însă este văzută ca un jucător extern. Vânzări reduse și grad de mulțumire a clientului scăzut.

10 Onorarea comenzilor de tip back-to-back

Ce este aceasta?

Onorarea de comenzi de tip back-to-back îi permite furnizorului de servicii de onorare a comenzilor să-și asume calitatea de proprietar a produsului pe parcursul importului, așa că nu trebuie să vă ocupați de taxele vamale, procesul de vămuire, codurile de înregistrare fiscală și de alte cerințe. Este important să rețineți că unele companii care oferă servicii de onorare a comenzilor pot servi drept destinatar final al bunurilor dvs., eliminând necesitatea înființării unei noi companii în acea țară.

Pentru ce tip de companii se potrivește această soluție?

Companiile care au nevoie de o abordare regionalizată sau ai căror clienți ar putea fi reticenți la cumpărăturile transfrontaliere le pot oferi clienților o senzație localizată, fără bătăi de cap în ce privește conformitatea și solicitarea codurilor de înregistrare fiscală. Acesta este și un mod bun de a testa o piață pentru câteva luni sau de a intra rapid pe noua piață în timp ce așteptați documentele de la instituțiile guvernamentale locale.

Considerații juridice Nu există diferențe fiscale între vânzările interne și cele internaționale. Dificultățile juridice pot fi evitate cu ajutorul unui partener potrivit.
Opțiuni de plată Opțiuni de plată locale.
Lanțul de distribuție și expediere Costuri privind depozitarea și inventarul local. Expeditorul nu plătește taxa vamală/TVA. Expediere în 2 – 3 zile Opțiunile de transport local permit o expediere mai rentabilă
Returnări și rambursări Simplu.
Avantaj competitiv Compania intră repede pe piață, dar succesul depinde de găsirea partenerului potrivit. Costul parteneriatului.

11 Onorarea regională a comenzilor

Ce este aceasta?

Onorarea regională a comenzilor este o strategie de livrare la nivel regional sau național.

Când este o opțiune bună?

Onorarea regională a comenzilor este o idee bună pentru companiile care își doresc o creștere dramatică și care pot gestiona mai multe site-uri, mai multe monede și mai multe centre de comenzi.

Considerații juridice Entitate juridică proprie, diferențe juridice (impozite, resurse umane etc.), contabilitate, personal, creștere semnificativă a producției. Impozitele interne și internaționale sunt raportate separat.
Opțiuni de plată Opțiuni locale de plată
Lanț de distribuție și expediere Costul depozitării și inventarul local. Expeditorul nu plătește taxa vamală/TVA. Expediere în 2 – 3 zile Costul de transport local este similar unui model de onorare a comenzilor de tip back-to-back.
Returnări și rambursări Simplu
Avantaj competitiv Viteză mai mică pe piață. Vânzări mai mari și cheltuieli operaționale mai mari. Risc mai mare de eșec.

12 Cum începeți

Luând în considerare următorii factori, gândiți-vă care dintre strategiile de onorare a comenzilor discutate ar fi cea mai potrivită pentru dvs.

 • Considerații juridice
 • Opțiuni de plată
 • Lanțuri de distribuție și expediere
 • Returnări și rambursări
 • Avantaj competitiv

Apoi puteți începe să analizați dacă vreți să vă ocupați de onorarea comenzilor pe cont propriu sau dacă vreți s-o externalizați. Rețineți că, dacă o externalizați, puteți obține un tarif bun pentru costurile de transport, deoarece majoritatea furnizorilor de servicii de onorare a comenzilor vor oferi și acest lucru. Atunci când căutați un furnizor, asigurați-vă că acesta este orientat spre client și că se potrivește strategiei dvs. pe termen lung, că vă poate susține dezvoltarea și că vă înțelege obiectivele globale pe termen lung.

În cele din urmă, începeți procesul de a vă securiza canalele de vânzări sau de a vă dezvolta propriul site localizat și coșul de cumpărături. Asigurați-vă că aveți o strategie de asistență pentru clienți pentru site-ul dvs. Pentru a vă planifica logistica, a vă asigura plățile în străinătate, a vă localiza site-ul sau orice alte probleme pe care le-ați putea întâmpina în cursul dezvoltării, consultați asistența și instrumentele suplimentare de la Market Finder.

text alternativ

Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services oferă soluții logistice și ajută companiile să creeze o conexiune între cerere și ofertă.

Notă

Materialele de pe acest site au scop exclusiv informativ. Pentru sfaturi financiare, fiscale sau juridice, consultați un specialist.