Transportarea produselor din punctul A în punctul B

Un ghid pentru onorarea comenzilor și logistica internațională

1 Prezentare generală

Provocarea

Ați finalizat cercetarea de piață și ați stabilit piața străină potențială potrivită pentru produsele dvs. Pasul următor este să vă gândiți cum vor ajunge acestea de la A la B. Este esențial să planificați o strategie internațională de logistică și onorare a comenzilor, pentru a asigura disponibilitatea permanentă și sigură a produselor pe noua piață.

Scopul

Să aveți o strategie de onorare a comenzilor și logistică internațională care vă va asigura că toate comenzile sunt livrate pe piața de export la timp, respectând bugetul.

Decizia dvs. de a vă extinde produsul într-o piață potențială din străinătate face parte dintr-o tendință în creștere. Comerțul internațional transfrontalier crește cu 28 % în fiecare an, conform unui raport realizat de Accenture și AliResearch în 2015.1: casele de onorare a comenzilor, rețelele de transport și companiile de conformitate sporesc în număr și expertiză pentru a răspunde acestei cereri în creștere.

Cum să procedați

În funcție de strategia dvs. comercială, se recomandă să luați în calcul un model transfrontalier sau o entitate dintr-o regiune, de ex., un depozit pentru onorarea locală și regională a comenzilor.

De exemplu, dacă baza dvs. de aprovizionare este în Asia și aveți mulți clienți în Regatul Unit, puteți evalua consolidarea într-o anumită locație din Asia și transportul în Regatul Unit, direct la client sau către un centru din regiune care va onora comanda clientului.

2 Onorați necesitățile dvs. de export

Pentru orice companie de comerț electronic, strategia logistică și de onorare a comenzilor va depinde de o combinație de factori, între care se numără:

 • locul de unde se livrează produsele;
 • locul către care se livrează produsele;
 • dimensiunea medie a coșului sau valoarea medie a comenzii;
 • marca firmei și marja de produs;
 • greutatea produselor;
 • preferințele pentru urmărire și asigurări;
 • preferințele companiei de transport;
 • preferințele de livrare ale clienților;
 • costurile produselor;
 • restricțiile și reglementările privind produsele;
 • taxele vamale.

Iată câteva indicații pentru a crea cele mai potrivite strategii de onorare, de transport și de conformitate pentru comenzi.

Evaluați tipul de model de onorare de care are nevoie compania dvs.

Faceți livrări transfrontaliere sau dintr-o regiune în alta? Intrați în altă zonă vamală? Modul în care livrați produsele depinde de țara în care le exportați.

Să presupunem că piața dvs. este locală, dar acoperă o zonă geografică mare, de exemplu, Statele Unite.

Puteți să vă onorați propriile comenzi sau să vă asociați cu o casă de onorare terță parte, care se află într-o zonă centralizată. O casă de onorare terță parte vă va asigura că produsele sunt livrate la timp. Aceasta va ști ce produse sunt interzise pe diferite piețe și va avea acces la o rețea de companii de transport de încredere.

Folosirea unei companii de logistică terță parte are mai multe avantaje:

 • nu trebuie să vă ocupați de logistică;
 • economisiți din costurile operaționale și de personal;
 • aceasta va genera economii la nivelul costurilor de ambalare și livrare, folosindu-se de puterea sa de cumpărare;
 • dacă aveți vânzări sezoniere sau ciclice ori dacă nu beneficiați de infrastructură, folosirea unei terțe părți vă va ajuta să vă dezvoltați rapid.


Dacă produsul dvs. intră într-o nouă zonă vamală, se recomandă să folosiți un partener de onorare terță parte. Iată avantajele acestuia:

 • va înțelege reglementările de import și export ale noii piețe;
 • se va asigura că produsul este livrat la timp;
 • va ști ce produse sunt interzise pe diverse piețe de export;
 • va avea acces la curieri fiabili, pentru a vă livra produsele la timp și nedeteriorate.

Decideți ce partener de onorare doriți

Aveți nevoie de un furnizor de logistică terță parte sau de un centru propriu de onorare a comenzilor?

Poate că ați început deja livrarea produselor pe piața potențială din străinătate. Dar dacă doriți să vă măriți semnificativ vânzările internaționale, puteți economisi timp și bani dacă folosiți un serviciu logistic și de onorare existent. Acestea au rolul de a elimina problemele complexe legate de transporturile internaționale.

Un partener de onorare vă poate ajuta:

 • să înțelegeți toate reglementările de import și export pentru produsul dvs.;
 • să asigurați livrarea produselor la timp;
 • să vă automatizați toate comenzile;
 • să selectați curieri de încredere pentru a vă livra produsele;
 • să reduceți costul livrărilor;
 • să fluidizați întregul proces de livrare.

Acest partener se poate afla în aceeași țară ca dvs., în altă țară sau ambele variante. Alegerea făcută va depinde în mare măsură de obiectivele noii piețe potențiale.

Prin externalizarea către un centru de onorare a comenzilor din țara pieței externe potențiale, puteți extinde acoperirea globală a produsului dvs. rapid și fără probleme. Aceste centre de onorare vor depozita și livra produsele către clienți într-un mod mult mai eficient decât ați putea-o face dvs.

Stabiliți numărul de centre de onorare în funcție de cererea pentru produsele dvs., de costul total și de experiența clienților

Numărul centrelor de onorare va depinde de locația pieței de export, de cererea anticipată a clienților pentru produsele dvs. și de cât vă puteți permite.

Puteți alege între un singur centru mare de onorare pentru a gestiona livrarea produselor sau mai multe centre mici, opțiune care vă poate oferi mai multă flexibilitate în relațiile obișnuite cu acestea.

Interesați-vă ce tip de canale deservește centrul de onorare

Unele centre, ca Amazon, se concentrează doar pe comerț electronic. Altele pot onora comenzi electronice și de vânzare cu amănuntul.

3 Probleme legate de transport

Strategia generală de logistică și onorare internațională ar trebui să includă planificarea strategiei de transport și de conformitate. Deciziile privind conformitatea vă vor influența strategia de transport și viceversa. În plus, trebuie să vă asigurați că furnizorii dvs. de livrare cunosc gama de produse pe care o transportă. Trebuie să cunoașteți care sunt costurile și experiența în domeniu ale furnizorului dvs. de transport.

Evaluați și înțelegeți așteptările clienților locali cu privire la viteza de livrare, opțiuni și experiență

Peste 50 % din apelurile și e-mailurile primite de companiile de export se referă la probleme de transport. Este de înțeles că clienții doresc să știe unde se află pachetul lor. Mențineți-vă clienții mulțumiți cu ajutorul unui operator de asistență pentru clienți instruit, capabil să gestioneze apelurile și să urmărească bunurile respective.

Dacă vă onorați comenzile pe cont propriu, analizați curierii care vă vor livra produsele pe noua piață de export. Întrebați-vă clienții ce metodă de livrare preferă, folosind Google Surveys.

Aflați care este peisajul local de transport

Acesta poate fi fragmentat, matur sau dominat de câțiva participanți.

Un centru de onorare va cunoaște, desigur, cele mai bune companii de transport pe care să le folosiți pe noua piață de export.

Dacă vă onorați comenzile pe cont propriu, analizați atent transportatorii locali de pe piața de export, de la reputația și acoperirea firmelor vechi de curierat, la firmele mai mici, care vă pot oferi mai multă flexibilitate.

Analizați strategia potrivită în privința furnizorilor

Profitați la maximum de relațiile cu terțe părți. Acestea vă pot oferi prețuri mai bune decât partenerii de transport.

Întrebați furnizorul de servicii de onorare a comenzilor care este strategia sa de transport. Multe companii internaționale de onorare sunt experte în menținerea unor costuri de livrare reduse.

Acest lucru se face folosind transportatorii de stat care nu percep taxe de brokeraj vamal, cum ar face transportatorii privați. În plus, puteți folosi depozite globale locale pentru a reduce costurile de livrare și pentru a transporta în vrac de la sediul dvs. la depozitele lor.

Acest lucru are efectul avantajos de a reduce costurile de transport pe care trebuie să le plătească noii clienți de pe piață, oferindu-le și mai multe motive să aleagă produsele dvs.

Analizați-vă strategia pentru ultimul segment

Puteți folosi o combinație de opțiuni (poștale și prin curier), în funcție de valoarea produsului dvs. și de viteza cu care trebuie livrat.

Angajați-vă curierul în prealabil. Acest lucru este cel mai necesar în ultimele trei luni ale anului, când transporturile din întreaga lume se aglomerează. Motivul este achiziționarea de cadouri de sezon, promoțiile de sfârșit de an și faptul că alte domenii își încheie anul de vânzări. Pregătiți-vă să măriți timpul de livrare și procesare a comenzilor în timpul acestei perioade ocupate.

Stabiliți strategia pentru primul segment

Vă puteți crea propria strategie pentru primul segment, folosind furnizorii de transport aleși pentru a vă distribui produsele.

4 Respectați în permanență politicile

Evaluați fluxurile de import și export de la furnizori la dvs. și de la dvs. la noua piață de export

Procesul de livrare transfrontalieră a bunurilor comandate electronic este identic cu cel de livrare internațională și de export.

Când se face o comandă pe site-ul dvs., furnizorul de servicii de onorare va ridica produsul de la compania dvs. sau îl va avea deja stocat în depozitul său.

De acolo, furnizorul de servicii de onorare va împacheta produsul, va completa documentația de livrare și va colabora cu furnizorul de transport pentru a-i livra produsul clientului.

Înțelegerea condițiilor corecte de livrare pentru clienți internaționali este esențială pentru a înțelege costurile suplimentare și durata de livrare, din cauza naturii transfrontaliere a condițiilor de livrare internaționale (Incoterms).

Incoterms sunt aceleași pentru exportul tradițional și pentru comerțul electronic transfrontalier.

Va trebui să știți cine e responsabil pentru toate costurile și riscurile asociate unui contract de vânzare între dvs. și potențiala piață din străinătate. Cunoașterea condițiilor de livrare din contractele dvs. de vânzări la nivel mondial va reduce orice incertitudini și neînțelegeri, atât pentru dvs., cât și pentru cumpărătorii produselor dvs.

Analizați structurile de entitate în raport cu responsabilitatea fiscală

Verificați dacă trebuie să creați o entitate într-o anumită regiune și să realizați importurile pe cont propriu sau dacă trebuie să folosiți o terță parte pentru a vă cumpăra produsele și a le importa, fără să creați o entitate.

Implicațiile tarifare și fiscale ale principalelor categorii de produse de import

Vedeți cum se raportează acestea la țara de export aleasă.

Luați în calcul barierele tarifare și de import care limitează costurile

Faceți acest lucru folosind instrumentele comerciale disponibile. Acestea ar putea include acorduri de liber schimb sau facilitățile privind garanțiile.

Dacă vă planificați strategia de logistică și onorare, vă puteți asigura că produsele dvs. ajung în mâinile clienților în mod eficient și rentabil, indiferent unde s-ar afla.