Cum să îi faceți pe utilizatori să interacționeze cu aplicația dvs.

Dificultatea

Ați creat o aplicație mobilă și v-ați asigurat că utilizatorii potriviți o pot găsi și descărca. Următorul pas este să vă asigurați că ei continuă să o folosească. Un raport recent referitor la gradul de fidelizare a utilizatorilor față de aplicații subliniază că doar 10 – 12% dintre utilizatori rămân activi la șapte zile după descărcarea unei aplicații și abia 4 – 5% rămân activi după 30 de zile.1

Scopul

Să îi încurajați pe utilizatori să revină, să interacționeze cu aplicația și să parcurgă canalul de vânzări.

Cum să procedați

1. Interacțiunea cu aplicația începe în magazinul de aplicații

Cu cât sunt mai entuziasmați utilizatorii încă de la început de posibilitățile pe care le oferă aplicația, cu atât cresc șansele să rămână interesați de ea pe termen lung.

Așadar, să presupunem că cineva tocmai v-a accesat pagina înregistrării. De ce ar trebui să manifeste interes față de aplicația dvs.? Care sunt nevoile specifice pe care le îndeplinește? Rezolvă o problemă cu care se confruntă frecvent?

Iată ce fac de fapt aplicațiile foarte bune: îi ajută pe utilizatori să efectueze o anumită acțiune rapid și simplu. Așadar, puneți accent pe această funcționalitate și concentrați-vă mai degrabă pe beneficii decât pe funcții.

Solicitați, chiar încurajați feedbackul continuu de la utilizatori și valorificați-l pentru a vă actualiza frecvent înregistrarea (și aplicația).

Asigurați-vă că înregistrarea îi spune utilizatorului:

  • cum funcționează aplicația;
  • ce avantaje îi aduce;
  • cât de simplă sau de satisfăcătoare este pornirea ei;
  • cât de simplu este să vă contacteze și cât de rapid răspundeți.

2. Urmăriți acțiunile de după instalare

În cazul unui site, măsurarea nu se oprește după prima vizită. Același lucru este valabil și pentru aplicația dvs.

După ce un utilizator v-a descărcat aplicația, aflați cum interacționează cu aceasta, adică ce acțiuni efectuează și care dintre ele aduc valoare pe termen lung.

Activați urmărirea

Atunci când urmăriți evenimente în aplicație generate de campaniile dvs. Google Ads, iată ce puteți folosi:

  • Firebase Analytics;
  • integrarea de la server la server cu sistemul de analize pentru Android și iOS;
  • urmărirea terță parte a conversiilor în aplicații pentru Android sau iOS. Dacă folosiți urmărirea terță parte, asigurați-vă că urmăriți toate evenimentele în aplicație, nu doar evenimentele atribuite pentru Google Ads. Astfel, veți evita discrepanțele de raportare între Google Ads și soluția dvs. terță parte de urmărire a conversiilor.

Sfat

Dacă promovați o aplicație Android, conectați Google Ads și Google Play pentru a putea urmări conversiile fără cod reprezentate de instalări și achiziții în aplicație.

Ce să urmăriți

Evenimente în aplicație. Pentru o perspectivă mai bună asupra întregului canal al utilizatorilor și a performanței de ansamblu a campaniei, creați minimum trei evenimente în aplicație. Alocați-i fiecăruia o fereastră de atribuire suficient de lungă încât să acopere decalajul așteptat între clicul pe anunț și eveniment.

Valoarea conversiilor. Folosiți urmărirea dinamică a valorilor pentru a beneficia de o perspectivă mai precisă asupra rentabilității, ținând cont de diferențele dintre valori. Rețineți: valoarea nu se bazează întotdeauna pe tranzacție, ci și pe reguli. De exemplu, este recomandat să urmăriți diferențele dintre valori în funcție de piață sau de rapiditatea cu care utilizatorii efectuează o anumită acțiune.

3. Folosiți notificările push cu înțelepciune

Dacă sunt folosite corespunzător, notificările push îi pot face pe utilizatori să revină. O strategie bună pentru notificările push ține cont de identitatea utilizatorilor și de relevanța pe care o are aplicația pentru ei. Urmăriți activitățile în aplicație, creați segmente și direcționați notificările push astfel încât să trimită numai mementouri sau stimulente personalizate și relevante. Puteți viza dispozitive, platforme, utilizatori care au efectuat anumite acțiuni și altele.

4. Creați linkuri directe

Pentru a crește numărul de interacțiuni, decideți care să fie locul în care ați dori să ajungă utilizatorii atunci când vă ating anunțurile. Apoi creați linkuri directe către părțile importante ale aplicației.

De exemplu, să presupunem că doriți să îmbunătățiți gradul de fidelizare a clienților pentru o aplicație de jocuri. Ați identificat un grup de utilizatori plătitori. Anunțul le poate oferi credite suplimentare și linkuri directe către pagina jocului dvs. din magazin, unde aceștia pot cheltui creditele pe upgrade-uri puternice.

Folosiți linkuri în aplicație pentru Android și linkuri universale pentru iOS atunci când activați linkuri directe pentru aplicație. Astfel, aplicația dvs. va fi compatibilă cu Google și va putea beneficia de căutarea organică, de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare, de Android, Google Now și altele.

Prin indexarea aplicațiilor, Google poate să acceseze cu crawlere și să indexeze aplicațiile la fel ca pe niște site-uri. Linkurile directe către aplicația dvs. Android sunt afișate în rezultatele căutării Google, astfel încât utilizatorii să poată accesa direct pagina cu conținut relevant din aplicație.

Sfat

Când introduceți o adresă URL de destinație ca link direct pentru anunțul de implicare față de aplicația dvs., afișat în Rețeaua de căutare, dați clic pe Testați adresa URL a aplicației pentru a testa linkul pe un dispozitiv mobil prin scanarea unui cod QR. Asigurați-vă că aplicația dvs. se deschide la ecranul corespunzător.

Testați linkurile directe

5. Generați interacțiuni cu aplicația prin intermediul mesajelor

Publicitatea nu ar trebui să însemne doar generare de descărcări, deoarece are un rol semnificativ în crearea de interacțiuni unice sau repetate.

Personalizarea mesajului este esențială. Adresați-vă utilizatorilor în funcție de gradul lor de familiarizare cu aplicația dvs. Dacă au renunțat, pot avea nevoie de un memento simplu, de un bonus special sau de o ofertă care să îi aducă înapoi. Testați diverse elemente, cum ar fi recompensele de fidelitate și personalizați ofertele respective în funcție de valoarea interacțiunilor și de utilizatorii vizați. Rețineți: adresa URL din anunțul dvs. ar trebui să creeze un link direct în aplicație, prin care utilizatorii să fie trimiși direct la pagina relevantă.

Iată un exemplu de strategie pentru mesaje bazată pe activitățile ulterioare instalării ale utilizatorilor care descarcă aplicații culinare:

Interacționați cu Dacă le spuneți Scopul fiind să
Utilizatorii noi Noi avem ceea ce vă trebuie Le amintiți că sunteți gata să îi ajutați
Utilizatorii interesați Economisiți 10% – Numai weekendul acesta Le dați un motiv să se întoarcă și să cumpere
Utilizatorii plătitori cu activitate expirată Încercați noile noastre restaurante Obțineți mai multă valoare de la clienții existenți
Utilizatorii de înaltă calitate Comandați din nou și vă vom oferi următoarea masă din partea casei Obțineți mai multă fidelitate de la clienții dvs. VIP

6. Măsurați, testați și actualizați

Folosiți gama largă de statistici de pe piață pe care le oferă datele de feedback de la Google, pentru a înțelege unde și cum vă folosesc utilizatorii aplicația. Astfel:

  • veți identifica indicatorii cheie ai performanței, specifici aplicației și publicului său;
  • o veți testa, îmbunătăți, ajusta, și chiar revizui cu regularitate;
  • veți actualiza constant aplicația.

Iată o modalitate excelentă de a le arăta utilizatorilor că v-ați luat un angajament față de ei și de a scoate pe piață noile funcții, pentru a menține interesul și implicarea utilizatorilor.