Cum alegeți între anunțurile din Rețeaua de căutare și din Rețeaua de display

Campaniile publicitare în Rețeaua de căutare, comparativ cu cele în Rețeaua de display

Dificultatea

Google Ads are două rețele principale, Rețeaua de căutare și Rețeaua de display, care, împreună, acoperă peste două milioane de site-uri și se adresează unui procent de peste 90% din utilizatorii de internet.1 Pe scurt, campaniile publicitare în Rețeaua de display împing, iar cele din Rețeaua de căutare trag. Dificultatea este să știți când să o folosiți pe fiecare.

Scopul

Să știți dacă anunțurile în Rețeaua de căutare sau cele în Rețeaua de display vă ajută cel mai mult să atingeți obiectivele campaniei internaționale.

Cum să procedați

Rețeaua Google Ads este creată pentru a vă ajuta să găsiți publicul potrivit din milioane de site-uri la nivel global. Prin intermediul acesteia, puteți să aplicați o abordare strategică și să prezentați mesajul pentru clienții potențiali, în locul potrivit și la momentul potrivit, în Rețeaua de căutare, Rețeaua de display sau în ambele. Utilizatorii care vă văd anunțurile în Rețeaua de căutare deja caută produsul pe care îl oferiți, iar cei care le văd în Rețeaua de display au fost vizați după ce au navigat pe web, și-au citit e-mailurile sau au vizionat un videoclip. Astfel, întrebarea este: care dintre cele două rețele este mai potrivită pentru necesitățile dvs.? Iată un scurt ghid care vă va ajuta să decideți.

Campaniile publicitare din Rețeaua de căutare Google Ads

Rețeaua de căutare se adresează utilizatorilor atunci când aceștia caută anumite bunuri sau servicii. Folosiți o campanie în Rețeaua de căutare în situațiile menționate mai jos.

Produsul sau serviciul dvs. are un volum ridicat de căutări după cuvântul cheie

Volumul căutărilor este numărul de căutări după un anumit cuvânt cheie într-o anumită perioadă de timp. Dacă acesta este ridicat, utilizatorii caută deja ceea ce oferiți. Prin urmare, nu este o prioritate să vă faceți cunoscută afacerea. Puteți să folosiți Planificatorul de cuvinte cheie pentru a stabili volumul căutărilor.

Bugetul dvs. inițial este limitat

Dacă testați o piață nouă și nu doriți să alocați de la început un buget mare, o campanie din Rețeaua de căutare vă va ajuta să generați conversii directe, la prețuri scăzute și ușor de măsurat. Atunci când rezultatele vă oferă încrederea să mergeți mai departe, începeți o campanie în Rețeaua de display pentru a crea un grad de cunoaștere a mărcii. Astfel, volumul căutărilor pentru marca dvs. va crește.

Aflați mai multe despre crearea unei campanii afișate în Rețeaua de căutare

Campaniile publicitare în Rețeaua de display Google Ads

Rețeaua de display vă ajută să atrageți atenția în faza inițială a ciclului de cumpărare, cu ajutorul unor formate de anunțuri diverse, în întregul univers digital. Folosiți o campanie în Rețeaua de display în situațiile menționate mai jos.

Volumul căutărilor pentru produsul sau serviciul dvs. este scăzut

Puteți să folosiți Planificatorul de cuvinte cheie pentru a stabili volumul căutărilor. Consultați datele despre piața dvs.. O campanie în Rețeaua de display Google Ads vă ajută să vă faceți cunoscută afacerea și, astfel, să creșteți volumul căutărilor. Pentru aceasta, vor fi scanate site-urile după cuvinte cheie care vă reflectă oferta, astfel încât să vă adresați activ clienților interesați de ceea ce oferiți.

Doriți ca utilizatorii să interacționeze cu marca dvs.

Dacă vă interesează să sporiți gradul de interacțiune cu marca dvs., Rețeaua de display Google Ads vă ajută să vă adresați clienților la momentul potrivit și în locul potrivit, pe mii de site-uri din întreaga lume. Puteți să folosiți direcționarea către destinații de plasare din Google Ads ca să vă adresați unui public mai relevant pentru marca dvs., cu ajutorul formatelor de anunțuri rich media și al licitării CPM.

Doriți să vă faceți marca și mai cunoscută

Dacă oferiți un produs scump sau de lux, cum ar fi bijuterii sau ceasuri de calitate, anunțurile în Rețeaua de display reprezintă modul ideal de a le prezenta. Un alt beneficiu este acela că, deoarece utilizatorii se gândesc foarte atent și fac comparații înainte să cumpere bunuri mai scumpe sau de lux, Rețeaua de Display Google Ads este o modalitate excelentă de a vă face marca și mai cunoscută, prin intermediul unei campanii de remarketing.

Ați investit într-un videoclip localizat pentru noua piață

Dacă ați creat deja un anunț video, puteți să creați un canal YouTube gratuit și să îl personalizați astfel încât să vă reflecte marca și preferințele pentru piața în care exportați. Astfel, veți avea un punct central important al mărcii pe cel mai popular site de videoclipuri de pe internet.

Aflați mai multe despre crearea unei campanii afișate în Rețeaua de display

Sfat

Ce e mai bun din fiecare: cu ajutorul Rețelei de căutare cu extindere în Rețeaua de Display, vă puteți extinde acoperirea prin intermediul potențialului Rețelei de display fără să compromiteți eficiența campaniilor din Rețeaua de căutare. Este o metodă ușor de folosit pentru a extinde campania din Rețeaua de căutare în Rețeaua de display și a beneficia de un număr mai mare de clicuri de calitate înaltă și de o rentabilitate a investiției crescută, fără efortul optimizărilor suplimentare. Funcționează anticipând cu precizie locurile în care anunțurile dvs. au probabilitatea cea mai mare să fie eficiente, astfel că sunt afișate doar în locațiile relevante pentru utilizatorul ideal. Aflați mai multe.

Surse