Icelandic Skyr înregistrează o creștere a vânzărilor în Regatul Unit cu 200 % peste valoarea estimată

Aflați cum au ajutat TrueView și anunțurile digitale de la Google compania MS Iceland Dairies să-și sporească vânzările

Obiective

  • Să exporte Icelandic Skyr în Regatul Unit
  • Să crească gradul de cunoaștere a mărcii Icelandic Skyr în rândul consumatorilor din Regatul Unit
  • Să crească vânzările în Regatul Unit

Abordare

  • A transformat un anunț TV care viza Islanda în campanie TrueView pe YouTube pentru Regatul Unit
  • A difuzat anunțuri în rețeaua de display și în rețeaua de căutare Google
  • A difuzat mesaje publicitare anumitor grupuri de interese și zone geografice vizate

Rezultate

  • A obținut vânzări cu 200 % peste valoarea estimată
  • A sporit gradul de cunoaștere a mărcii cu 34 %
  • A înregistrat o creștere de 51 % a interesului față de marcă
  • A avut o creștere de 43 % a reamintirii anunțului

MS Iceland Dairies, o companie formată din 600 de fermieri și familiile lor, dorea să exporte produsul lactat Icelandic Skyr în Regatul Unit. Pentru a avea succes, compania a transformat anunțurile TV care vizau Islanda atât în anunțuri video YouTube, cât și în anunțuri text și anunțuri în rețeaua de display Google. Astfel, vânzările cu amănuntul au depășit valoarea estimată cu 200 %.

Având un buget de marketing limitat, MS Iceland Dairies trebuia să lanseze într-un mod inteligent produsul Icelandic Skyr în Regatul Unit. Cu ajutorul unei strategii predominant online și al transformării anunțurilor sale TV populare în campanii TrueView și YouTube, compania s-a adresat unui public cât mai larg posibil într-un mod profitabil.

„Pentru lansarea în Regatul Unit nu am avut fonduri ca să promovăm produsul Icelandic Skyr la televizor”, explică Erna Erlendsdóttir, manager web și de proiecte al MS Iceland Dairies. „Așadar, după părerea noastră, cea mai bună metodă de a ne adresa eficient consumatorilor britanici era să folosim o combinație între anunțurile YouTube și anunțurile text și din rețeaua de display Google.”

Una dintre numeroasele modificări aduse de companie anunțului TV existent a fost mutarea siglei și a produsului pe ecran la începutul anunțului digital. Scopul modificărilor era ca organizația să profite din plin de formatele TrueView pentru YouTube, expunând utilizatorii la marca Icelandic Skyr, chiar dacă nu vizionau anunțul până la capăt.

Pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii și a locațiilor de unde poate fi cumpărat produsul în Regatul Unit, Icelandic Skyr a folosit anunțurile în rețeaua de căutare și de display Google care trimiteau la site-ul mărcii. Echipa a început să vizeze grupurile de interese relevante ca și cumpărători potențiali, precum iubitorii de sporturi sau gurmanzii. A folosit și direcționarea în funcție de criterii geografice pentru a se adresa utilizatorilor aflați pe o rază de doi kilometri față de cele aproape 200 de magazine Waitrose care vindeau deja Icelandic Skyr în Regatul Unit.

„Anunțurile Google reprezintă o modalitate relativ ieftină și eficientă de a ne adresa consumatorilor”, explică Erna. „Acestea ne oferă posibilități nelimitate atunci când vine vorba de direcționare și direcționare în funcție de criterii geografice. Printr-o monitorizare corectă poți să consulți statisticile și să folosești bugetul cât mai eficient. Îți dai imediat seama ce funcționează și ce nu.”

Icelandic Skyr a difuzat anunțul în primele zece zile folosind aproximativ 70 % din buget. În următoarele săptămâni, spectatorii anteriori au fost vizați din nou prin intermediul bannerelor din rețeaua de display. În restul campaniei, marca a optimizat grupurile de interese, axându-se pe cele cu rate de vizionare mai ridicate, pentru a reduce costul pe vizionare.

„În plus, am difuzat campanii generale cu bannere pentru toate persoanele care nu au fost expuse anunțului video”, adaugă Erna. „Bannerele au fost în principal afișate pe site-uri asociate cu sănătatea și alimentele, fiind amplasate contextual și direcționate în funcție de subiect și de cuvinte cheie.”

Creșterea vizibilității mărcii determină creșterea vânzărilor la export

Pentru a evalua eficiența campaniei online, MS Iceland Dairies a desfășurat un studiu Brand Lift odată cu campania. Acesta a inclus persoanele care au văzut campania și a comparat numărul lor cu cel al persoanelor care nu au văzut-o, pentru a evalua impactul ei. Studiul a încorporat și datele de căutare de pe Google și YouTube pentru a compara numărul căutărilor mărcii după expunerea consumatorilor la anunț.

Studiul Brand Lift a indicat o creștere de 43 % a reamintirii anunțului și o creștere de 34 % a gradului de cunoaștere a mărcii. Căutările mărcii Skyr au crescut cu 51 % în rândul celor expuși la anunț și cu 443 % în rândul celor care au vizionat în întregime anunțul video.

În plus, vânzările au înregistrat o creștere uriașă, peste valorile estimate. Până la sfârșitul campaniei, numărul estimat de vânzări ale produsului Icelandic Skyr în magazinele Waitrose s-a triplat, ducând la extinderea mărcii de supermarket în mai multe magazine, sporind numărul de angrosiști la 350 și crescând numărul de arome ale produsului de la trei la cinci.

Discutând despre remarketingul produsului Icelandic Skyr în planurile sale viitoare de extindere internațională, Erna spune: „Vom pune mai mult accent pe Google și pe YouTube ca înainte, datorită accesului la statistici și capacității de a monitoriza campania. În plus, ne vom putea adresa unui grup mai mare de consumatori vizați, fără să facem promovare prin intermediul spoturilor TV costisitoare. Aceasta este o modalitate bună de a crește gradul de cunoaștere a unei mărci atunci când dispui de un buget limitat.”

Anunțurile Google reprezintă o modalitate eficientă de a ne adresa consumatorilor. Acestea ne oferă posibilități nelimitate atunci când vine vorba de direcționare și direcționare în funcție de criterii geografice. Îți dai imediat seama ce funcționează și ce nu.” Erna Erlendsdóttir, manager web și de proiecte, MS Iceland Dairies