Alkalmazás globális verziójának létrehozása

Alkalmazás-marketing útmutató az értékes, új, nemzetközi közönség eléréséhez

1 Áttekintés

A kihívás

Néhány kattintással közzétehet egy alkalmazást a Google Play áruházban, ahol egy több mint 1 milliárd aktív felhasználóból álló globális közönséget érhet el. Viszont hogyan határozhatja meg a megcélzandó, legjövedelmezőbb piacokat?

A cél

A legjobb piacok meghatározása és megismerése, a megfelelő lokalizáció és annak maximalizálása, hogy az alkalmazás jó eséllyel sikeres legyen.

Az alapok

A Market Finder segít kiválasztani alkalmazása számára legmegfelelőbb piacokat az olyan adatok elemzésével, mint a mobilpenetráció, a mobilos értékesítések, valamint az Android- és iOS-használat. Ezután következhet az alapos kutatás az adott piacok közönségének megismeréséhez, mert így figyelembe veheti preferenciáikat és elvárásaikat, hogy végül alkalmazásának telepítése igazán csábító legyen a számukra.

2 Szűkített országlista összeállítása

A Market Finder által javasolt országokon kívül:

 • Megtekintheti az alkalmazástelepítési adatokat, a felhasználói visszajelzéseket és a közösségi média tartalmait, hogy kiderítsd, mely piacokon jelentkezhet igény az Ön alkalmazására.

 • Megnézheti az optimalizációs tippeket a Google Play Console szolgáltatásban, amely megmutatja azon országokat, ahol már növekszik az alkalmazás népszerűsége.

3 A piacok alapos felmérése

Győződjön meg, hogy jól ismeri a piacokat, ahová szeretne belépni. A Market Finder számtalan részletes mutatóval rendelkezik a célországokról. Emellett ellenőrizheti a „Kulcsfontosságú országok adatai és statisztikái” című szakaszt a Globális piacralépési kézikönyvben. A Google Keresés és számtalan harmadik fél kínál ingyenes vagy fizetős eszközöket, amelyek szintén segíthetnek. Emellett akár közösségi segítséget kérhet, és a felmért piacokon élők véleményét is felmérheti.

4 A helyi felhasználók megértése

A felhasználók személyre szabott élményre vágynak, és ha lefordított szövegekkel és lokalizált grafikákkal rendelkező lokalizált alkalmazást kínál, sokkal jobban elköteleződnek.

 • Melyek a különböző felhasználói viselkedések az egyes piacokon?

 • Hol és hogyan érik el a céljaikat és teljesítik a feladataikat a felhasználók az eszközeikkel? A viselkedésük valószínűleg eltérő, ha a közösségi médiát böngészik, vásárolnak, kommunikálnak, keresést végeznek, dolgoznak, segédprogramokat futtatnak, bankolnak, szórakoznak vagy játszanak. A Market Finder betekintést enged a kulcsfontosságú globális statisztikák olyan részeibe, mint az online vásárlási viselkedés, a mobilos értékesítés és a fogyasztói vásárlások során tapasztalt okostelefon-használat.

 • Hogyan illeszkedik az alkalmazásod ebbe a helyzetbe?

5 Alkalmazás megfelelő lokalizációja

 • Nyelvek és dialektusok. Az adott országban egynél több nyelvet beszélnek?

 • Az alkalmazás, az áruházi adatlap és egyéb erőforrások lefordítása. Használja a Google Play Console vagy az Android Studio alkalmazásfordító szolgáltatását, vagy bízzon meg egy helyi fordítót.

 • Helyi kultúrához igazodó tervezés. Az alkalmazás grafikáinak, képeinek, színeinek, stílusának, hangnemének, funkcionalitásának és fizetési módjainak összhangban kell lennie a helyi közönség igényeivel. Játékok esetében gondoldja végig, hogy a bennük szereplő karakterek és eszközök miként igazíthatók a helyi közönség ízléséhez. Fontos, hogy semmivel se sértse meg a helyi kulturális szabályokat.

 • Egyetlen rugalmas elrendezéscsoport használata szükség esetén alternatív elrendezésekkel. A célországoktól függően például tervezhet úgy, hogy az elrendezés támogassa a jobbról balra olvasható szövegeket, és használhatja a megfelelő (rendszer által biztosított) formátumot a dátumok, időpontok, számok és pénznemek esetében.

 • Az alkalmazás optimalizálása kis sávszélességű vagy sávszélesség nélküli csatlakozásra és olcsó eszközökre.

 • Az alkalmazás árazása a helyi körülmények szerint. Ha megadja az alkalmazás, az alkalmazáson belüli termék vagy az előfizetés árát a Google Play Console szolgáltatásban, a rendszer automatikusan átszámolja az árat a helyi pénznembe, hozzáadja az adót (bizonyos országokban), és alkalmazza a helyi árazási mintákat. Ezeket Ön igény szerint felül is írhatja. Vegye figyelembe a következőket:

  • Helyi lakhatási költségek
  • Fogyasztók vásárlóereje
  • Verseny
  • Alkalmazása iránti várható kereslet

További információ az alkalmazás lokalizálásáról

6 Az alkalmazás népszerűsítése

Az alkalmazás fókuszú marketingkampányok megkönnyítik az Android- vagy iOS-alkalmazások kiválasztott országban vagy országokban való népszerűsítését, így könnyebben hirdethet a Google legfontosabb tulajdonain, beleértve a Search, a Play és a YouTube szolgáltatást, valamint a Google Display Hálózatot. Önnek csak meg kell adnia a szöveget, illetve meg kell határoznia a kezdeti ajánlatot és a költségkeretet, valamint a hirdetésekkel megcélozni kívánt nyelveket és helyeket. A rendszer több különböző kombinációt is letesztel, és olyan hirdetéseket jelenít meg, amelyek az esetek többségében a legjobban teljesítenek – mindezt anélkül, hogy Önnek bármilyen teendje lenne.

További információ a Globális piacralépési kézikönyvben