A Market Finder névjegye

Növeld a vállalkozásod a nemzetközi jelenléttel

Napjainkban 3,7 milliárd ember van jelen az online térben világszerte.1 A Google műszaki tanácsadója és korábbi ügyvezető igazgatója, Eric Schmidt jóslata szerint ez a szám 2020-ra eléri a 8 milliárdot,2 akik mind hozzájárulnak vállalkozásod egész világra kiterjedő, határtalan lehetőségeihez a potenciális ügyfelek elérése és elkötelezése tekintetében.

Fogyasztók határok nélkül

Az ügyfeleknek mindaddig nem számít, hol található egy cég központja, amíg megfelel nekik a kapott termék vagy szolgáltatás. A felhasználók 96%-a nem tudja például, hogy a Booking.com egy holland vállalat, és 90%-uk szerint ez nem befolyásolja annak valószínűségét, hogy ismét náluk vásároljanak.3

Vagyis az online vállalkozások DNS-ébe van kódolva a globális terjeszkedés. Az új piacokra való betörés és az exponenciális terjeszkedés még soha nem volt ilyen gyors és egyszerű. Többé már nem tart évekig, mire egy cég globális jelenlétre tesz szert.

A megfelelő eszközökkel és nemzetközi marketingstratégiával mindegy, hogy fizikai munkát végző céged van, egy sufniból induló startupod, vagy már megalapozott online jelenléttel bírsz, a globális terjeszkedés korlátai még soha nem voltak ilyen könnyen átléphetők.

A Market Finder praktikussá, megfizethetővé és megvalósíthatóvá tette az új piacok felkutatását, és ezzel még simábbá varázsolta a globális terjeszkedés útját.

A megcélzott piacok felmérése

Mindenekelőtt prioritást kell biztosítanod azoknak az országoknak, amelyek számára a termékeid vagy a szolgáltatásaid a legvonzóbbak lehetnek. A Market Finder interaktív útvonala segítségével összeállíthatsz egy rövidített listát a márkád számára ígéretes célpiacokról, illetve meghatározhatod a teméked vagy szolgáltatásod iránti igényt a havi keresések, népszerű piaci trendek, az egy főre jutó rendelkezésre álló jövedelem, az internethasználók és a javasolt ajánlatok alapján.

A műveletek megtervezése

Amikor elkészültél a rövidített listával, a Market Finder segíthet a téged érdeklő piacokra szabott műveletek megtervezésében, legyen szó akár lokalizálásról, fizetésekről, ügyfélszolgálatról, vagy éppen adó- és jogi ügyekről, logisztikáról és munkaerő-toborzásról.

A vállalkozás marketingje

A Market Finder segítségedre lehet a nemzetközi marketingstratégia kidolgozásában is. A hirdetési megoldások, valamint az elemzések és mérések jelentőségének megfontolásában is támogatást nyújt, valamint iránymutatást ad a fejlesztőknek.

Az internet megszüntette a nemzetközi kereskedelmi korlátokat, és a potenciális ügyfeleket alacsonyabb kockázattal és alacsonyabb költségen hozza házhoz. A Market Finder még ennél is egyszerűbbé teszi a folyamatot. Ha tehát azon gondolkozol, hogy a globális terjeszkedés megfelelő-e a számodra, és releváns-e az általad képviselt iparág számára, a Market Finder segíthet a döntésben.


  1. Internet World Stats, World Internet Users Statistics és 2017 World Population Stats. Becsült adatok 2017. március 31-én 

  2. Eric Schmidt becslése © 

  3. Google fogyasztói felmérés az Egyesült Királyságban, 2014 ©