Gyakran ismételt kérdések

1 Általános

Kell fizetnem a Market Finder használatáért?

A Market Finder a Google-tól teljes és egyszerűsített verziója is ingyenesen beszerezhető – csupán Gmail-fiókkal való bejelentkezés szükséges hozzá.

Mi az a Market Finder, és hogyan segíti a vállalkozásomat?

A Market Finder a Google ingyenesen használható platformja, amely segítségére lesz, ha vállalkozásával nemzetközi piacokra szeretne terjeszkedni. A Market Finder 3 kategóriából áll, amelyek személyre szabott piaci statisztikákat kínálnak a megcélozni kívánt piac kiválasztásához, a tevékenység beindításához és a vállalkozás népszerűsítéséhez a javasolt, új piacokon.

Hogyan működik a Market Finder?

A Market Finder 3 szakaszból épül fel:

  • Új lehetőségek feltérképezése
  • Műveletek megtervezése
  • Vállalkozás népszerűsítése

A rendszer kérni fogja, hogy add meg a vállalkozásod webhelyére vezető linket, amelyből kinyerjük az általad kínált termék vagy szolgáltatás kategóriáját. Ezek alapján a Market Finder létrehozza a javasolt piacok listáját. Ez azt a célt szolgálja, hogy minden szakasz a vállalkozásodhoz igazodjon, akkor is, ha már több piacra exportálsz, vagy ha már elkezdted a külföldre terjeszkedés első lépésének megtervezését. A szűkített listára 3 javasolt piacot vehetsz fel, amelyekhez a Market Finder-fiókodban férhetsz hozzá.

A Market Finder minden vállalkozást kiszolgál?

A Market Finder számos különböző méretben, szektorban és növekedési szakaszban működő vállalkozásokat szolgál ki.

Milyen információk alapján történik a piacok felmérése?

A javasolt piacokat számos tényező alapján állítja elő a rendszer, beleértve a havi Google-keresések átlagos számát termékenként vagy szolgáltatásonként, a kattintásonkénti költséget, amelyet a hirdetők fizetnek a kulcsszavakért, és a GDP éves növekedését az egyes gazdaságokban. A további információk célja az egyes országok nyújtotta üzleti lehetőségek ismertetése.

Használhatom a Market Findert, ha a vállalkozásom már eleve exportál az egyik javasolt piacra?

Igen, az eszköz 3 szakaszból álló folyamatként működik. Ha vállalkozásod már exportál valamilyen piacra, de ha például több segítségre lenne szükséged a műveleteket vagy a marketinget illetően, akkor önmagukban is használhatod ezeket a forrásokat.

A vállalkozásom különböző részei is hozzáférhetnek a fiókomhoz (például egy leányvállalat)?

A Market Finder-fiókodhoz egy bizonyos bejelentkezési hitelesítési adatkészlettel férhetsz hozzá. A vállalatcsoportok csak jelen fiók használatával használhatják az eszközt.

Mi a különbség a Market Finder teljes eszköze és egyszerűsített verziója között?

Az eszköz teljes verziójának használatához e-mailes bejelentkezés szükséges. Teljes körű piaci statisztikákat és javaslatokat nyújt, hozzáférést biztosít minden útmutatóhoz, forráshoz és eszközhöz; és piacait egy személyre szabott dashboard-ra menti el.

Az eszköz egyszerűsített verziójának használatához nem szükséges e-mailes bejelentkezés. Egyszerű piaci statisztikákat és javaslatokat nyújt, hozzáférést biztosít minden útmutatóhoz, forráshoz és eszközhöz; és nem rendelkezik a piacok elmentésére szolgáló személyre szabott dashboard-al.

Hogyan tudom visszaállítani vállalkozásom adatait?

Jelentkezzen be Gmail-fiókjával, és lépjen az dashboard-ra. Kattintson a „Beállítások” elemre, és kövesse a „Saját üzleti történet szerkesztése” szakaszban ismertetett lépéseket. Ezután módosíthatja a kiválasztott beállításokat a Market Finder 3 szakaszának bármelyikében.

A Market Finder összekötheti vállalkozásomat az ügyfelekkel?

A Market Finder platform adatközpontot kínál, hogy segítséget nyújtson az új ügyfelek szerzésében világszerte. Nem teszi lehetővé az ügyfelekkel történő tranzakciókat és közvetlen kapcsolatteremtést.

Aktiválhatom/deaktiválhatom a fiókomat?

Kattintson a lap alján található „Beállítások” fülre, és megtalálja a „Saját fiók törlése” feliratú gombot. A gomb megnyomásával törli a Market Finder számára beküldött összes adatot, és leválasztja az eszközt a Google-fiókjáról. Ne feledje, hogy a művelettel nem törli vagy módosítja a Google-fiókját.

2 Műveletek

Hogyan tud segíteni a Google a webhelyem és alkalmazásom lokalizációjában?

A Market Finder Lokalizáció oldalán hasznos esettanulmányokat, útmutatókat és cikkeket talál. Részletes lokalizációval kapcsolatos információkat olvashat a kívánt piacokról, illetve piaci statisztikákhoz is hozzáférhet. Ezenkívül linkeket is talál a lokalizációs eszközökhöz és forrásokhoz. Ezenkívül linkeket is találsz a lokalizációs eszközökhöz és forrásokhoz.

Hogyan biztosíthatom, hogy az ügyfélszolgálatom új, külföldi piacokra való terjeszkedés esetén is hatékonyan működjön?

A Market Finder Ügyfélszolgálat oldalán hasznos információkat olvashat az ügyfélszolgálat minőségromlás nélküli kiterjesztési lehetőségeiről.

Nem vagyok biztos benne, hogy elfogadom-e az összes helyi fizetési módot az exportpiacaimon. Honnan tudhatom meg, melyek a legnépszerűbb fizetési módok?

A Kifizetések oldal statisztikákat és lehetőségeket ismertet a kiválasztott piaccal/piacokkal kapcsolatban, és hasznos Payments eszközökhöz nyújt hozzáférést.

Szeretném, ha cégem új fizetési módokat lenne képes elfogadni (például banki átutalást, elektronikus pénztárcát stb). Melyek az első lépések ehhez?

Meglévő Google Ads-ügyfélként (azaz ha rendelkezik Google ügyfél-azonosítóval), kérjük, forduljon Google-képviselőjéhez a Nemzetközi Kifizetések programunkkal kapcsolatos további információkért, amely betekintést nyújt a fizetési szolgáltatókkal kapcsolatos tudnivalókba.

Nem vagyok biztos abban, hogyan szállítsam el árucikkeimet az új piacokra. A Google/Market Finder tud tájékoztatást nyújtani a nemzetközi szállítás menetével kapcsolatban?

A Market Finder Logisztika oldalán útmutatókat és forrásokat talál, amelyek segítségére lesznek a szállítással kapcsolatos terveid megvalósításában.

A Google/Market Finder tud tájékoztatást adni arról, hogy mit érdemes tudni a nemzetközi piacokra történő szállítás megkezdése előtt?

A globális adásvételi szerződésekhez kapcsolódó szállítási feltételek ismeretével mindkét fél számára jelentősen csökkentheti a bizonytalanságot, és elkerülheti a félreértéseket a vásárlókkal. Információt talál itt: A nemzetközi szállítás szabályai.

Segíthet a Market Finder abban, hogy mit kell tudnom az adózással kapcsolatos törvényekről és szabályokról?

Mielőtt új piacon fog üzleti tevékenységbe, győződjön meg róla, hogy tisztában van a helyi törvényekkel és szabályzatokkal. Adóügyi és jogi szempontok című szakaszunkban bevezetést kaphat a témába. Adóügyi és jogi szempontok című szakaszunkban bevezetést kaphatsz a témába.

Alkalmazottakat szeretnék felvenni a nemzetközi piacokon. Hogyan tud ebben segíteni a Google?

Hasznos információt olvashat az új piacokra való terjeszkedéskor alkalmazható toborzás témában.

3 Marketing

A Google tud tájékoztatást nyújtani árucikkeim népszerűsítésével kapcsolatban?

További információt talál a marketinggel és hirdetésekkel kapcsolatban a Market Finder Vállalkozás népszerűsítése című szakaszában.

Milyen Google-termékek használhatók fel vállalkozásom hirdetésére?

A Google Ads szolgáltatással más országok potenciális ügyfeleit is elérheti, amikor azok éppen a vásárlást fontolgatják. Megtekintheti, hogy hány ember látta a hirdetéseidet, látogatott el a webhelyére vagy hívta fel vállalkozását. Google Ads-kampányait kialakíthatja úgy, hogy azok keresési, vizuális és videóhirdetéseken keresztül működjenek, így kampányai a megfelelő időben érik el a megfelelő közönséget. További információt olvashat arról itt, hogyan teheti hatékonyabbá a Google Ads szolgáltatást külföldi országban való hirdetés esetén.

Különböző módokon is lehet hirdetni a nemzetközi piacokon?

Az online láthatóság maximalizálásáért az új nemzetközi piacokon, az értékesítés növeléséért és az ügyfelek visszatérésének motiválásáért lásd: További információ arról, hogyan érdemes megközelíteni a nemzetközi Google Ads-kampányokat.

Hogyan találhatom meg a megfelelő közönséget egy nemzetközi piacon?

A megfelelő közönség és az új piachoz megfelelő üzenet megtalálását elősegítő marketingstratégia felkutatásáért és személyre szabásáért lásd: Hogyan érhető el a megfelelő közönség a Display-hirdetésekkel?.

Mi a különbség a keresési és a vizuális hirdetések között?

A Google Ads két fő hálózattal rendelkezik, ezek a Keresési és a Display Hálózat, amelyek együttesen kétmilliónál is több webhelyet fednek le, elérve az internetet használók több mint 90%-át.1 A Keresési Hálózaton való hirdetés esetén a vállalkozások szöveges hirdetéseket helyeznek el a keresőmotor eredményei között. A Display Hálózaton a vállalkozások vizuális hirdetéseket helyeznek webhelyek hálózatán. További információ A Keresési és a Display Hálózaton futó hirdetések témában.

Hogyan lehet létrehozni Google Ads keresési kampányt?

Keresési kampány létrehozásának alapjaiért a Google Ads szolgáltatásban lásd: További információ arról, hogyan érdemes megközelíteni a keresési hirdetéseket. Kampánya segítheti maximalizálni a vállalkozására irányuló Google-kereséseket, cselekvésre motiválni a potenciális ügyfeleket, és a legtöbbet kihozni a marketing-költségkeretből.

Hogyan érdemes megközelíteni a globális videóhirdetéseket?

Sikeres Google Ads videóhirdetési kampány létrehozásához, – amely által az új piacok potenciális ügyfelei megismerhetik termékét vagy szolgáltatását –, ismernie kell az adott kulturális tényezőket és a felhasználói viselkedést. Jelen útmutató elolvasásával megismerheti az egyes új piacok kultúráját, szokásait és a vásárlást motiváló tényezőket. A Market Finder számos forrást kínál a globális videóközönség eléréséhez, a megfelelő videóformátum kiválasztásához és a hatékony videókampányok készítéséhez.

Hogyan tehetem globálissá alkalmazásomat?

Csupán néhány kattintással közzéteheti alkalmazását a Google Playen. További információ alkalmazása globálisan elérhetővé tételéről itt, és további információkat olvashat a Market Finder Alkalmazáshirdetés című szakaszában.

Hogyan mérjem nemzetközi kampányaim sikerességét?

A nemzetközi siker kulcsa a mérés. Miközben új nemzetközi piacok felé terjeszkedik, az olyan eszközök, mint a Google Analytics segítenek a legtöbbet kihozni a költségkeretből, és maximalizálni a siker esélyét. További információ az Analytics és mérés témában. További információ az Analytics és mérés témában.

Hol találok további információt a Google Ads szolgáltatásról?

A Google Ads szolgáltatással kapcsolatos összes fontos információt megtalálja a Market Finder Vállalkozásod népszerűsítése című szakaszában és a Google Ads Súgójában.