A Google Keresési hirdetések használata

Útmutató ahhoz, hogyan találjanak rá vállalkozására a potenciális ügyfelek a globális piacokon

1 Áttekintés

A kihívás

Ha sikeres keresési hirdetési kampányt szeretnél létrehozni, hogy az új piacok potenciális ügyfelei megismerhessék termékedet vagy szolgáltatásodat, akkor meg kell ismerned az új piacokra jellemző kulturális tényezőket és felhasználói viselkedést. Ez nem csak annyit jelent, hogy a kulcsszavakat és hirdetéseket a megfelelő nyelven teszed elérhetővé (noha természetesen erre is szükség van).

A célod

Olyan keresési hirdetési kampány létrehozása a Google Ads szolgáltatással, amely a piacokra jellemző egyedi szokások, kulturális tényezők és online fogyasztói viselkedés megismerésével maximálisra növeli a kulcsszavas keresések és a konverziók számát, illetve minimalizálja a CPM-költségeket.

Az alapok

Másodpercenként 2,3 millió Google-keresésre kerül sor.1 Legyen elérhető egyetlen Google-kereséssel bármelyik globális piacon.

A Google Ads két fő hálózattal rendelkezik. Ezek a Keresési és a Display hálózatok. A Keresési Hálózat akkor éri el az embereket, amikor éppen bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek, amelyeket meg szándékoznak venni. A Display Hálózat a digitális univerzum egészében alkalmazható hirdetésformátumokkal segít a vásárlási ciklus korábbi szakaszában megragadni az emberek figyelmét. Az alábbiakban megtudhatja, mit érdemes fontolóra venni, ha globális keresési hirdetési kampányt tervez.

2 Kutatás és lokalizáció

Kit szólítasz meg?

A Google Market Finder kiváló kiindulási pontként szolgál. Segítségével megkeresheti a vállalkozásának megfelelő új piacokat. Ha olyan piacot választ, ahol vállalkozása versenyképes lehet, szinte garantált a siker. Nos, mi a belépési stratégiája? Nos, mi a belépési stratégiád?

 • Először is: kit szólít meg?
 • Mi az elsődlegesen beszélt nyelv, és vannak-e fontosabb dialektusok?
 • Milyen lépésekből tevődik össze az ügyfél által bejárt út, és a potenciális ügyfelek hogyan keresik a kapcsolódó termékeket?
 • Hogyan reagálnak az Önéhez hasonló termékek hirdetéseire?
 • Milyen a versenyhelyzet?
 • Milyen a kulturális közeg, és mik a lényeges dolgok a piacon?
 • Mi motiválja a fogyasztókat a vásárlásra?

Csak Keresési Hálózat vagy Keresési Hálózat és választott Display?

A Keresési Hálózat megfelelő választás, ha:

 • Szeretné hirdetéseit a Google keresési találatai mellett megjeleníteni.
 • Csak azokat az ügyfeleket kívánja elérni, akik kifejezetten egy bizonyos termékét vagy szolgáltatását keresik.

Keresési Hálózat és választott Display-kampány esetén akkor is elérheti az ügyfeleket, amikor különböző webhelyeket keresnek fel az interneten. Az új hirdetőknek Keresési Hálózat és választott Display-kampány használatát javasoljuk, amely a hirdetések lehetséges elhelyezéseinek széles választékát kínálja.

Keresési Hálózat Keresési Hálózat és választott Display
Hirdetéselhelyezés Standard és Összes szolgáltatás
Google keresési találatok
Partnerwebhelyek keresése
Standard és Összes szolgáltatás
Google keresési találatok
Partneroldalak keresése
Google Display Hálózat webhelyek
& YouTube
Hirdetésformátumok Standard
Szöveges hirdetés*

Összes funkció
Szöveges hirdetések*
Shopping-hirdetések
Dinamikus keresési hirdetések
Alkalmazás-/digitális tartalmi hirdetések

*Kulcsszóbeillesztéssel
Standard
Szöveges hirdetések*

Összes funkció
Szöveges hirdetések*
Képes hirdetések
Vizuálishirdetés-készítő hirdetései
Alkalmazás-/digitális tartalmi hirdetések

*Kulcsszóbeillesztéssel
Célzás Standard
Kulcsszavak

Összes funkció
Kulcsszavak
Remarketinglisták csak kereséshez
Standard
Kulcsszavak

Összes funkció
Kulcsszavak
Elhelyezések
Remarketinglisták csak kereséshez
Webhelykategória-opciók
Ajánlattétel Standard & Összes funkció
Manuális és automatikus ajánlattétel a Keresési Hálózathoz
Standard & Összes funkció
Manuális és automatikus ajánlattétel a Display Hálózathoz
Automatikus ajánlattétel a Display Hálózathoz

Ha Keresési kampányokat futtat, és a Keresési Hálózat és választott Display szolgáltatásra vált, akkor (átlagosan 15%-os) növekedést észlelhet a konverzióknál (az esetek többségében 15%-kal magasabb ár ellenében).2

A globális terjeszkedés kulcsa a helyi cselekvés

Keresési hirdetési kampányát a helyi nyelven, a helyi emberekhez szólva és a helyi kulcsszavakra ajánlatot téve fogja megvalósítani. Ezért tehát alapvető fontosságú a lokalizálás és a stratégia hozzáigazítása a helyi igényekhez.

További információ a webhely-lokalizációról.

Tipp

Mivel más nyelvek az angoltól eltérő hosszúságú szavakat használnak, a kelet-európai és az ázsiai országokat célzó Hirdetések címe és leírása esetén további karaktereket is használhat a Google Ads szolgáltatásban. (A hirdetésszöveg létrehozása közben kattintson a maximális karakterszám mezőre a hirdetésszöveg lapon.)

3 A keresési kampány összetevői

Egy keresési kampány négy központi elemből tevődik össze:

1. Hirdetéscsoportok:

Minden egyes kampány tartalmaz hirdetéscsoportokat. Nincs megadva a kampányban elhelyezhető hirdetéscsoportok minimális vagy maximális száma, de általában a kevesebb több. Különösen új hirdetők esetén célszerűbb, ha nem rendelkeznek túl sok hirdetéscsoporttal, kulcsszóval, hirdetéssel és céloldallal, amelyet kezelniük kellene. A hirdetéscsoportok tartalmazzák a szöveges hirdetésekben szereplő kulcsszavakat, és a céloldaladra irányítják a felhasználókat.

2. Kulcsszavak:

A Google 5–20, egymáshoz szorosan kapcsolódó kulcsszót javasol hirdetéscsoportonként, amelyekkel megfelelően méretezheti kampányait, és mindig releváns hirdetésszöveget kínálhat a keresőknek. Amikor a potenciális ügyfelek a Google keresőmezőjébe gépelnek, a rendszer a keresési lekérdezést megfelelteti egy kulcsszóval, amely aktiválja a szöveges hirdetéseidet (3–4 javasolt hirdetéscsoportonként), és a releváns céloldalra irányítja a felhasználókat.

Tipp

Ha bővítményeket ad hozzá a szöveges hirdetésekhez, további információkat adhat meg vállalkozásáról, például a telephelyét, a telefonszámát vagy a webhely egyes oldalaihoz vezető további mélylinkeket. További információ a hirdetésbővítményekről.

Bizonyos idő elteltével a Keresésilekérdezés-/Analytics-jelentésekben található keresőkifejezések alapján kibővítheti és frissítheti kulcsszavait. Eközben folyamatosan végezzen teszteket a legjobban teljesítők megtalálásához. Ne feledje, hogy a keresési hirdetések nem a forgalom mennyiségétől, hanem a minőségétől lesznek sikeresek. A Google Ads Kulcsszóválasztó eszköz a kulcsszavak mennyiségének és az országok közötti versenyszintek meghatározásával leegyszerűsíti a folyamatot.

Tipp

Ne feledkezzen meg az idők folyamán hozzáadott új kulcsszavak lokalizálásáról.

3. Kizáró kulcsszavak:

Ha jól célzott kampányt szeretne létrehozni, azt is el kell döntenie, hogy mit nem szeretne célozni. A keresési kampányokhoz tartozó kizáró kulcsszavak kiválasztásakor olyan keresési kifejezéseket határozzon meg, amelyek hasonlóak már használt kulcsszavakhoz, a felhasználók azonban jellemzően másik termék kereséséhez használják őket. Ha például pehelytollal töltött párnákat és paplanokat árul, amit általában egyszerűen „tollnak” neveznek, érdemes lehet a „csillámos toll” és a „zselés toll” kifejezéseket hozzáadnod kizáró kulcsszavakként.

Körültekintően válassza meg a kizáró kulcsszavakat. Ha túl sokat használ, előfordulhat, hogy hirdetései kevesebb ügyfelet érnek el.

A kizáró kulcsszavak típusai

A kizáró egyezés különböző típusai szinonimák, egyes és többes számú verziók, helyesírási hibák és más közeli változatok hozzáadásával működnek. A keresési kampányokhoz általános, pontos és kifejezésegyezést alkalmazó kizáró kulcsszavakat használhat.

Általános egyezésű kizárás

Az általános egyezésű kizáró kulcsszavak használata esetén a hirdetés nem jelenik meg, ha a keresésben bármilyen sorrendben szerepel a kizáró kulcsszókifejezés minden szava. Ha a keresésben csak a kulcsszókifejezés néhány szava szerepel, akkor továbbra is megjelenhet a hirdetés.

Példa: alkalmi cipő

Keresés Megjelenhet-e hirdetés?
fekete cipő Igen
Google alkalmi ruha Igen
fekete alkalmi cipő Nem
cipő alkalmi Nem
alkalmi cipő Nem

Pontos egyezésű kizáró kulcsszó

Pontos egyezésű kizáró kulcsszavak esetén a hirdetés nem jelenik meg, ha a keresés pontosan a megadott kulcsszókifejezéseket tartalmazza, azonos sorrendben, további szavak nélkül. Ha más szavak is szerepelnek a keresésben, továbbra is megjelenhet a hirdetés.

Példa: alkalmi cipő

Keresés Megjelenhet-e hirdetés?
fekete cipő Igen
Google alkalmi ruha Igen
fekete alkalmi cipő Igen
cipő alkalmi Igen
alkalmi cipő Nem

Kifejezésegyezésű kizáró kulcsszó

Kifejezésegyezésű kizáró kulcsszó esetén a hirdetés nem jelenik meg, ha a keresés pontosan a megadott kulcsszókifejezéseket tartalmazza, azonos sorrendben. További szavakat is tartalmazhat a keresés, de ha a kulcsszóként megadott kifejezés szavai a megadott sorrendben szerepelnek, akkor nem jelenik meg a hirdetés.

Példa: alkalmi cipő

Keresés Megjelenhet-e hirdetés?
fekete cipő Igen
Google alkalmi ruha Igen
fekete alkalmi cipő Nem
cipő alkalmi Igen
alkalmi cipő Nem

Mikor jelenhet meg mégis a hirdetése?

Hirdetése olyan kereséseknél vagy oldalakon is megjelenhet, amelyek a kizáró kulcsszókifejezések közeli változatait tartalmazzák.

Akkor is megjelenhet a hirdetés, ha egy felhasználó tíznél több szóból álló kifejezésre keres, és az Ön által megadott kizáró kulcsszó a tizedik szó után szerepel. A kizáró kulcsszava legyen mondjuk az „árengedmény”. Hirdetése akkor is meg fog jelenni, ha valaki a „szép tiszta szállodai szobák Los Angelesben a part közvetlen közelében árengedmény” kifejezésre keres, mivel a kizáró kulcsszó a kifejezés tizenegyedik szava. Másrészt viszont, ha valaki a „szép tiszta szállodai szobák Los Angelesben kilátás a tengerpartra árengedmény” kifejezésre keres, akkor a hirdetés nem fog megjelenni, mivel a kizáró kulcsszó a kifejezés tizedik szava.

4. Céloldalak:

A szöveges hirdetés tartalmazni fog egy ajánlatot vagy egy cselekvésre ösztönzést, amely a felhasználókat a céloldalra irányítja. Ez az a pont, ahol a hatásos hirdetésszövegek befolyása véget ér, és a céloldal veszi át a szerepet, rábírva a felhasználókat a maradásra, az interakcióra és a konverzióra.

A céloldallal kapcsolatos élmény a Google Ads szolgáltatás mérőszáma annak kimutatására, hogy a hirdetésre kattintó felhasználók milyen gyorsan és könnyedén találják meg webhelyén a keresett információt. A weboldalon biztosított élmény befolyásolja a hirdetés rangsor szerinti helyét, a CPC-t és pozícióját a hirdetésaukción. A hirdetések ritkábban (vagy egyáltalán nem) jelennek meg, ha gyengébb felhasználói élményt nyújtó webhelyre mutatnak.

Két fontos tényezőt érdemes szem előtt tartani:

Releváns, minőségi tartalom

Alapvető fontosságú a minőségi tartalom, beleértve azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyek alapján rangsorolni szeretnéd az oldaladat. Gondoskodjon róla, hogy közvetlenül kapcsolódjon a hirdetésedhez, és arra biztassa a felhasználókat, hogy az Ön számoára lehető legjobb konverziós műveletet hajtsák végre.

Mobilbarátság

Először 2016 októberében volt magasabb az internethasználat aránya mobileszközökön és táblagépeken (51,3%) világszerte az asztali gépek 48,7%-os arányával összehasonlítva.3 A mobilforradalom tehát nem a küszöbön áll, hanem már meg is érkezett. Ha a felhasználók okostelefonjukon kattintanak a hirdetésekre, és nehezen megtekinthető céloldalra jutnak, valószínűleg gyorsan továbblépnek egy mobilbarátabb webhelyre.

4 Megvalósítás

Hogyan írhat hatásos hirdetést?

A Google-nak van néhány javaslata a hirdetésszövegek megírásával kapcsolatban. Mindenekelőtt azonban azt gondolja végig, hogy mit szeretnél mondani. Nos, hogyan döntheti el, hogy mi számít hatékony hirdetésnek az Ön vállalkozása esetén? Ez az a három kérdés, amelyet mindig fel kell tennie magának – és pontosan meg is kell válaszolnod – a hirdetés létrehozása előtt:

 • Mit tudok felkínálni?
 • Mit akarok elérni?
 • Kik az ügyfeleim?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolta, alább olvashatja a sikeres hirdetések írására vonatkozó tippjeinket.

Emelje ki, hogy mi teszi egyedülállóvá vállalkozását, termékét vagy ajánlatát

Különleges termékeket kínál? Széles termékválasztékkal dolgozik? Kürtölje világgá! Hangsúlyozza azokat a tulajdonságokat, amelyek kiemelik a versenytársak közül.

Ismertesse az árakat, az akciókat és az exkluzív lehetőségeket

Ha valamilyen különlegességet kínál, mindenképpen hívja fel rá az ügyfelek figyelmét. Az emberek általában azért keresnek az interneten, hogy döntést hozzanak valamiről. Mutassa meg, hogy miért érdemes Önt választaniuk.

Mondja el az ügyfeleknek, mit tehetnek

Termékeket árul? Mondja el az ügyfeleknek, hogy vásárolhatnak Öntől. Ajánlatokkal várja a vásárlókat? Tudassa velük, hogy élhetnek az ajánlattal. Az erőteljes felszólítások, például a „Hívjon még ma”, a „Vásároljon” vagy a „Foglaljon időpontot” már a hirdetés megjelenésekor jelzik az ügyfeleknek, hogy milyen lehetőségek várják őket.

Helyezzen el releváns keresési kifejezéseket a hirdetésszövegben

Használjon kulcsszavakat a hirdetésszöveg címsorában és leírásában. Ez megragadhatja a vállalkozáshoz kapcsolódó szavakra kereső emberek figyelmét, és jelzi, hogy a hirdetésnek köze van ahhoz, amit keresnek.

Igazítsa a hirdetést a webhelyhez

A webhelyen is szerepeljenek a hirdetésben említett promóciók vagy termékek. Ha webhelye elérésekor a látogatók nem találják azt, amire számítanak, lehet, hogy távoznak.

Kísérletezzen

Készítsen minden hirdetéscsoporthoz három-négy hirdetést, és mindegyik hirdetésben más-más üzenetet használva derítse ki, hogy melyik teljesít a legjobban. A Google Ads automatikusan rotálja a hirdetéseket, hogy a legjobban teljesítő hirdetések gyakrabban jelenjenek meg.

Ellenőrizze a hirdetésszövegekben előforduló gyakori hibákat

Annak érdekében, hogy minden hirdetés bizonyosan kiváló minőségű legyen, az összes hirdetésnek komoly professzionális és szerkesztési sztenderdeknek kell megfelelnie. Ez azt jelenti, hogy nem lehet bennük helyesírási vagy nyelvhelyességi hiba, dupla szóköz, szükségtelen nagybetűzés vagy hibás URL, hogy csak néhányat említsünk.

Legyen vonzó a mobilfelhasználók számára

Állítsa be webhelyének mobil verzióját céloldalként, és nyújtson különleges ajánlatokat a mobilos közönség számára. Így a mobileszközöket használók számára megfelelő hirdetéseket hozhat létre. Ne feledje, hogy a szöveges hirdetések eltérően jelenhetnek meg mobileszközön.

Mit kell elkerülni?
 • Túlzások (olyan állítások, amelyek nem támaszthatók alá tényekkel), pl. „a legjobb a piacon”
 • Végig nagybetűs szövegek -Túl sok felkiáltójel
 • A „Kattintson ide” kifejezés. Használjon más cselekvésre ösztönzést, például „Vásároljon most”
 • A cél-URL-től eltérő megjelenített URL
Mennyi az egyes hirdetések maximális karakterszáma?

A Google Keresésben megjelenő szöveges hirdetések három részből állnak: címsorból, megjelenített URL-ből és leírásból.

Mező Maximális hossz
1. címsor 30 karakter
2. címsor 30 karakter
Leírás 80 karakter
Elérési út (2) 15-15 karakter
Hogyan jelennek meg a hirdetések?

Ha a felhasználó által a Google rendszerébe beírt szavak egyeznek a kulcsszavaival, akkor hirdetése asztali számítógépen, táblagépen és okostelefonon a keresési találatok felett jelenhet meg. Csak akkor kell fizetnie, ha valaki kattint – vagy azért, hogy a webhelyére jusson, vagy azért, hogy felhívja vállalkozását. A havonta több mint százmilliárd Google-keresés4 következtében biztosra veheti, hogy ügyfelei észreveszik márkáját, fontolóra veszik ajánlatait, és cselekedni fognak.

A kampánybeállítások módosítása

A kampány személyre szabásához adja meg a kívánt beállításokat. A kiválasztott kampánybeállítások az adott kampány összes hirdetésére vonatkoznak.

Beállítás Leírás Hivatkozások
Kampány neve Írj be egy nevet a kampányodnak. Bár a Google Ads megad egy alapértelmezett kampánynevet, érdemes olyan nevet választani, amely egyértelműen leírja a kampány témáját, hogy a fiókodban később könnyen megtalálhasd. A kampány nevét az ügyfelek nem látják.
Kampány típusa Az általad kiválasztott kampánytípus határozza meg, hogy a beállított kampány hogyan alkalmazkodik a céljaidhoz. Két lehetőséged van: a Csak Keresési Hálózat és a Keresési Hálózat és választott Display. Altípust is választhatsz a kampányhoz. Ha egyszerűbb áttekintést szeretnél kapni a kampányról és a funkciókról, érdemes lehet a „Normál” kampányaltípust használnod. Ha mindent látni szeretnél a kampányodról és a rendelkezésedre álló funkciókról, válaszd az Összes funkció lehetőséget. További információ a leginkább megfelelő kampánytípus kiválasztásáról
Hálózatok A hálózati beállítások jelzik, hogy az általad kiválasztott kampánytípus alapján hol szeretnéd megjeleníteni a hirdetésedet. A Google Keresési Hálózat használatakor a hirdetés például megjelenhet a Google keresési webhelyein, illetve nem a Google által üzemeltetett olyan keresési webhelyeken (ilyen például a CNN), amelyek a Google partnereként keresési hirdetéseket jelenítenek meg – ezeket nevezzük keresési partnereknek.
Eszközök A kampányok az összes eszköztípust megcélozzák: számítógépeket, táblagépeket és mobileszközöket. Később a különböző eszközökre szabhatod a hirdetéseket. További információ a mobilhirdetések típusairól
Helyek és nyelvek Kampányod hirdetései jogosultak a célzott földrajzi helyeken, illetve azon ügyfelek számára való megjelenésre, akik a célzott nyelvet állították be böngészőjükben. Azt javasoljuk, hogy azt a nyelvet válaszd, amelyen az ügyfeleidet kiszolgálod. További információ a helyekről és a nyelvi célzásról
Ajánlattétel és költségkeret Manuálisan is beállíthatod a hirdetésekre leadott kattintásokra vonatkozó ajánlatokat, de úgy is dönthetsz, hogy a Google Ads végezze el helyetted a feladatot. A kampány típusától függően további ajánlattételi lehetőségek is megjelenhetnek.

Az ajánlattételi stratégia alapján dől el, hogyan fizetsz a hirdetéseiddel interakcióba lépő felhasználók után. Az ajánlattételi határ az az összeg, amelyet az adott hirdetéscsoporton belüli hirdetésre kattintásért maximálisan fizetsz. A költségkeret az az átlagos összeg, amelyet hajlandó vagy naponta a kampányra költeni. A költségkeret tetszőleges összeg lehet, amely bármikor módosítható.
További információ az ajánlat és a költségkeret beállításának módjáról
Hirdetésbővítmények Még több információt foglalhatsz a hirdetéseidbe, például helyadatokat, webhelyed oldalaira mutató linkeket vagy a telefonszámodat. További információ arról, hogyan egészítheted ki hirdetéseidet bővítmények használatával
További beállítások Itt találsz néhány további funkciót, amelyek segítségével optimalizálhatod kampányodat:

Ütemezés: állíts be kezdő és befejező dátumot a kampányhoz.

Hirdetés ütemezése: válaszd ki a hét bizonyos napjait vagy óráit, amikor megjelenjen a hirdetés.

Hirdetésmegjelenítés: alapértelmezés szerint a Google Ads akkor jeleníti meg a hirdetéseidet, amikor nagyobb valószínűséggel eredményeznek kattintást vagy konverziót, de úgy is dönthetsz, hogy a nap folyamán egyenletesebben elosztva jeleníted meg a hirdetéseket.
További információ a hirdetésütemezés alkalmazásáról
A kampány nyelvi célzása

Annak érdekében, hogy a felhasználók keresési kampánya több nyelven való futtatása esetén is jó élményben részesüljenek, hozzon létre minden nyelvhez külön kampányt. Svájcban például három kampány célzását a következőképpen kell megadni:

 • francia nyelven francia kulcsszavakkal és hirdetésszövegekkel, amelyek egy francia céloldalra irányítanak
 • olasz nyelven olasz kulcsszavakkal és hirdetésszövegekkel, amelyek egy olasz céloldalra irányítanak
 • német nyelven német kulcsszavakkal és hirdetésszövegekkel, amelyek egy német céloldalra irányítanak

A Google észleli a felhasználók nyelvi beállításait, és a legrelevánsabb hirdetésszöveget jeleníti meg nekik.

Tipp

Ne feledkezzen meg a nyelvi változatok engedélyezéséről sem, például az európai spanyol és a latin-amerikai spanyol esetén.

5 Célok beállítása, mérés, tanulás és növekedés

Létrehozta a hirdetést, amely már meg is jelenik a felhasználóknak. A következő lépés annak meghatározása, hogy hogyan teljesít. Ehhez nagyszerű kiindulópontot jelentenek a nyomkövetési, például a kattintásokra, a megjelenítésekre és az átkattintási arányra vonatkozó statisztikák. Fontos elgondolkodni azon is, hogy mit próbál elérni a kampánnyal, mert így azokra a statisztikákra összpontosíthat, amelyek segíthetik a célok elérését.

Amennyiben még nem ismeri a teljesítmény nyomon követésének folyamatát, kattintson a Google Ads-fiókban a Kampányok lapfülre. A Kampányok lap Hirdetések és kulcsszavak lapfülén lévő statisztikai táblázatokban az összes, rendelkezésre álló adatot személyre szabható módon tekintheti át. Egyszerű formában is megtekintheti a jelentéseket, de az adatok további részletezésével mélyebbre is áshat a kampány sikerességének elemzésekor.

A kampánycélok beállítása

Annak alapján is választhat célt a kapmányhoz, hogy milyen tevékenységekre szeretné rávenni az ügyfeleket. A célkitűzés lehet például az értékesítési növekedés, az érdeklődés felkeltése vagy a márkaismertség. Ha a célok használata mellett dönt, a Google Ads ajánlásokat fog küldeni azokról a funkciókról és beállításokról, amelyek segíthetnek a célok elérésében. A kiválasztott céloktól függetlenül természetesen minden kampánybeállítás és -funkció a rendelkezésére áll, és bármikor módosíthatja őket.

Amint elkezdi futtatni a hirdetéseket, jelentéseket fog kapni a teljesítményükről. Az adatok függvényében aztán módosításokat végezhet rajtuk. Azzal a céllal is létrehozhat különböző hirdetéseket, hogy összemérné a teljesítményüket.

Tipp

Ahelyett, hogy fiókja fejlesztése esetén mindig új hirdetéseket, kulcsszavakat, hirdetéscsoportokat és kampányokat hozna létre, egyszerűen lemásolhatja őket. Például egy létező kampányt átmásolva elkészíthet egy új kampány alapját képező sablont, vagy úgy is elkezdheti az új hirdetéscsoport kulcsszólistájának felépítését, hogy átmásol egy kulcsszólistát egy korábbi hirdetéscsoportból az újba.

A kattintások, a megjelenítések és az átkattintási arány nyomon követése

Annak érdekében, hogy hasznosítható követési adatokat kapjon a Keresési Hálózaton futó hirdetéseidről, javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel a kattintásokat, a megjelenítéseket és különösen a hirdetései és kulcsszavai átkattintási arányát (CTR). A CTR azon személyek aránya, akik a hirdetésre kattintottak, miután látták azt. Az ő számuk követése révén győződhet meg arról, hogy hirdetései és kulcsszavai vonzók az ügyfelek számára. Ezek a statisztikák oszlopokba rendezve láthatók a fiók statisztikai táblázatában. Amennyiben nem jelennek meg, kattintson az Oszlopok gombra, és válassza ki azokat, amelyeket engedélyezni szeretne.

Időzónák és pénznemek

Ha az új, exportra kiválasztott ország időzónája eltér az Önétől, állítsa a fiókot a helyi időzónára. Ha pedig hétvégenként vagy az ünnepek alatt házon kívül lenne, használja a Google Ads automatizált szabályait. Az árfolyamingadozások elkerülése érdekében célszerű a helyi pénznemben fizetni a számlákat.

A dinamikus opció

Válassza a Google Ads dinamikus keresési opcióját, hogy konzisztens, kiválóan célzott lefedettséggel rendelkezzen minden belépésre kiválasztott piacon, és sem hosszú kulcsszólistákat nem kell létrehoznia az egyes termékcsaládokhoz, sem a webhelyet nem kell megváltoztatnia. A Dinamikus keresési hirdetések megvizsgálják meglévő webhelyei szövegét, és hirdetéseket jelenítenek meg a Google oldalain, ha egy felhasználó az oldaladnak megfelelő keresési kifejezést ír be. Ezek a hirdetések akkor működnek a legjobban, ha nagy mennyiségű vagy sokféle tartalom található a céloldalon, és nem módosítják gyakran a webhelyet.

Hasznos linkek

6 Források