A TAP új, nemzetközi piacokon való értékesítése növekszik a Google Ads révén

Bemutatjuk, hogyan terjeszkedett globálisan a portugál légitársaság a Google segítségével

Célok

  • Márkaismertség növelése és újrapozicionálás – a TAP mint nemzetközi légitársaság
  • Hálózat kibővítése és utasok szállítása az EU kulcsfontosságú piacairól az USA új piacaira
  • Költséghatékonyabb ügyfélszerzési modell elfogadása

Megközelítés

  • Együttműködtek a Google-lal új útvonalakat előtérbe helyező új marketingstratégia, kulcsfontosságúteljesítmény-jelzők (KPI-k) kidolgozására, az értékesítési költség (CoS) modellre való váltásra, és a fő piacok fejlesztésére
  • A Google Ads szolgáltatást használták az angol nyelvű közönségnek szánt globális hirdetéscélzáshoz
  • Javított hirdetéscélzás gyakori teszteléssel és méréssel

Eredmények

  • 350%-os bevételnövekedés az észak-amerikai értékesítésben évről évre
  • 540%-os növekedés a webhelylátogatások számában az észak-amerikai látogatók révén
  • Megnövekedett online, globális piaci részesedés és több, közvetlenül a webhelyen végzett foglalás
  • Kibővített elérés 30 ország 78 úti céljával

Az 1945-ben Lisszabonban alapított portugál légitársaság, a TAP széles körben kínálta portugáliai központú szolgáltatásait a kezdeti években. Miután a légitársaság úgy döntött, hogy kibővíti globális piaci részesedését, és igazi nemzetközi légitársaságként pozicionálja magát, felkereste a Google-t, hogy segítsen nekik a növekvő, fő piacokhoz való stratégia kidolgozásában és az új ügyfelek elérésében. Ennek eredményeként a TAP jelentősen gyarapította ügyfélbázisát, és nemzetközi szintre terjesztette ki működését, beleértve az új útvonalakat a bostoni és JFK repülőtér felé.

A TAP légitársaság először arra kérte fel a Google-t, hogy vizsgálja felül a légitársaság működési és pénzügyi hatékonyságát, illetve egy globális marketingprogram kidolgozását is kérték. A Google segítségével a TAP légitársaság az ügyfélszerzésenkénti költség (CPA) modellről átváltott az értékesítési költség (CoS) modellre. Ez hatékonyabbá és költséghatékonyabbá tette a légitársaság online globális piaci részesedésének növelését és fellendítette a TAP webhelyén (flytap.com) történő közvetlen foglalást.

Carlos Paneiro, a TAP értékesítési alelnöke (Észak-Amerika és Közép-Amerika területén) elmondta, hogy „Az értékesítési költség-modell az egyetlen mód a piac nyújtotta teljes potenciális bevétel megszerzésére, az értékesítés és az abszorpciós költség nyomon követésére, és a működési és pénzügyi hatékonyság javítására.”

TAP a Google Ads segítségével növelte meg a légitársaság láthatóságának mértékét 30 nemzetközi piacon. Ezáltal a TAP láthatta, hogy mely piacok hozzák a legtöbb bevételt, és ehhez igazíthatták online kampányaikat.

Az optimalizált Google Ads-stratégiával 340%-os értékesítési növekedést értek el évről évre a kampány indulása óta, és a Google Ads-kampányok a TAP digitális értékesítésének 35%-át fedezik. A légitársaság emellett 540%-os növekedést ért el a webhelylátogatások számában az észak-amerikai látogatók révén.

Justyna Valente, a TAP digitálismarketing-menedzsere elmondása szerint „A Google Ads elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek megtaláljanak minket, és nálunk foglaljanak repülőjegyet, és ezáltal növekedjen a közvetlen értékesítés is.”

A TAP új partnerkapcsolata a bostoni és a JFK repülőtérrel lehetőséget adott a légitársaság számára, hogy kibővítse tevékenységét és utasokat szállítson az EU kulcsfontosságú piacairól az USA új piacaira. A Google csapata új útvonalak felvételét javasolta a marketingstratégiával kapcsolatban, és segített meghatározni a kulcsfontosságúteljesítmény-jelzőket (KPI-ket). Ez azt jelenti, hogy amikor az új, amerikai légi útvonalakat felvették kínálatukba, a TAP új kampányokat tudott elindítani és optimalizálni az adatokból készített statisztikák alapján.

Carlos elmondta, hogy „A Google nagy mértékű elérésével teljes körűen elemezhettük eredményeinket, és számos választási lehetőségünk volt a platformok és a célzás területén. A Google tökéletes technikai megoldásokat kínált vállalkozásunk számára.”

Carlos lelkesen folytatja a Google-lal való együttműködést: „A Google segítségével kialakítottuk a megfelelő stratégiát, amellyel sikeresek lehetünk a digitális világban jártas ügyfelekkel rendelkező, kiélezett versenyt jelentő piacon. A TAP tovább folytatja digitális pozicionálásának javítását, és várjuk a Google-lal való tovább együttműködést, mialatt a legújabb eszközök használatával optimalizáljuk marketingkampányainkat, és értékesítünk még több TAP-helyet!”

„A Google tökéletes technikai megoldásokat kínált vállalkozásunk számára.” Carlos Paneiro, észak-amerikai és közép-amerikai értékesítési alelnök, TAP