A Kabam a Google segítségével juttatta el Marvel-játékát az ázsiai és csendes-óceáni piacra

Fedezd fel a Kabam a Marvel: Contest of Champions piacra dobásához készített terjeszkedési stratégiáját!

Célok

 • Betörés a japán, a hongkongi és a tajvani piacra a népszerű Marvel: Contest of Champions játékkal
 • A gamerek magját adó közönség elérése lokalizált kampányokkal

Megközelítés

 • Értékes iparági összehasonlításokat és kulturális statisztikákat szereztek
 • Bevezették a lokalizált kampányok támogatását
 • Célzott keresési kampányokat alkalmaztak
 • Az egyes piacok teljesítménye alapján rangsorolták a Google hirdetési csatornáit és termékeit

Eredmények

 • A Marvel: Contest of Champions megjelenésekor a mennyiség és a jó minőségű felhasználók terén is a YouTube tudta a leghatékonyabban ösztönözni a letöltéseket
 • A játék mind iOS, mind Android rendszeren bekerült a legjobb 10-be a fókuszpiacok adott kategóriához tartozó letöltési listáin
 • A Keresési kampányok 700%-os megtérülést hoztak a hirdetési kiadásokon
 • A korábbi kampányokkal összehasonlítva most voltak a legalacsonyabbak a telepítésenkénti költség mutatói
 • A Keresés a jó minőségű felhasználók miatt a legkiválóbb ROI-csatornává lépett elő

A mobiljáték-ágazat világszintű vezetőjeként a Kabam a Google Keresés és a YouTube használatával támogatta a Marvel: Contest of Champions ázsiai és csendes-óceáni piacra való bevezetését. Több millió dolláros bevételre tett szert egy éven belül, és bekerült a legjobb 10-be a piac letöltési listáin.

2006-os indulása óta a Kabam a világ egyik vezető mobiljáték-szolgáltatójává vált. A cég legnépszerűbb játéka több mint 100 millió letöltéssel a Marvel: Contest of Champions.

Amikor a Kabam elhatározta, hogy betör a Marvel: Contest of Champions játékkal a japán, a hongkongi és a tajvani piacra, tisztában volt vele, hogy a célközönség eléréséhez fel kell használnia az ázsiai és csendes-óceáni piacokról rendelkezésre álló ismereteket, és ezeknek megfelelően kell frissíteni terjeszkedési stratégiáját, illetve lokalizálni a kampányokat.

Szuperhősök toborzása

A Kabam felkérte a Google nemzetközi csapatát, hogy segítsenek neki a cég legnépszerűbb játékának piacra dobásában. A csapat lokalizált kampányokat készített a játék megjelenésére időzítve, valamint értékes kulturális staitsztikákat és iparági összehasonlító adatokat gyűjtött a Kabam célországaival kapcsolatban. Piacra dobási stratégiájukat a YouTube köré összpontosították, az ázsiai és csendes-óceáni térségben ugyanis széles körben elterjedt a szolgáltatás. Ezen kívül Keresési kampányokkal szólították meg a Marvel Comic Universe iránt érdeklődő felhasználókat.

A Google csapata által alkalmazott terjeszkedési stratégia lehetővé tette a játék gyors, hatékony elterjesztését az összes piacon. A Marvel: Contest of Champions megjelenésekor a megbízható felhasználók körében illetve a mennyiség tekintetében is a YouTube tudta a leghatékonyabban ösztönözni a letöltéseket. Ennek eredményeként a játék az iOS és az Android rendszeren is bekerült a legjobb 10-be a fókuszpiacok adott kategóriához tartozó letöltési listáin.

Összpontosítás a fő erősségekre

A Google nemzetközi csapata segített kielemezni a Kabam marketingteljesítményének eredményeit. Annak alapján rangsorolták a Google hirdetési csatornáit és termékeit, hogy hogyan teljesítettek az egyes piacokon az élettartamra vetített érték terén az új felhasználók számára.

„Mi is csak most, a tesztelés eredményeképpen fedeztük fel saját marketingpotenciálunkat. Már ismerjük az egyes termékek erősségeit és a bennük rejlő lehetőségeket, ami lehetővé teszi számunkra, hogy kreatívabban és hatékonyabban tervezzük meg termékeink piacra dobását” – mondta a Kabam ügyfélszerzésért felelős vezető marketingmenedzsere a cég marketingteljesítményéről készített Google-elemzéssel kapcsolatban.

A Kabam Google Keresés kampányai nagyon sikeresek voltak. A csatorna egy év alatt 0 dollárosról 3 millió dollár értékűre nőtt. Az összes Kabam-kampány közül itt voltak a legalacsonyabbak a telepítésenkénti költség mutatói, a Keresésen keresztül érkező felhasználók jó minősége miatt pedig ez lett a cég legkiválóbb ROI-csatornája.

Az ázsiai és csendes-óceáni térségben való megjelenés eredményeinek köszönhetően a Kabam a Keresés mellett folytatni kívánja a YouTube-marketing bővítését, és új országokba szeretne terjeszkedni.

„A Google segítsége nélkül nem lettünk volna képesek ilyen gyorsan és hatékonyan terjeszkedni.” a Kabam felhasználószerzésért felelős vezető marketingmenedzsere