Az Intertaping bevétele 45%-át globális értékesítésből szerzi meg a Google Ads segítségével

Bemutatjuk, hogyan segített a Google a kineziológiai tapaszokat értékesítő online áruháznak Spanyolországból a globális piacra terjeszkedni

Célok

  • Termékek promotálása új, globális közönségek számára
  • Vállalkozás globális terjeszkedése
  • Nemzetközi terjesztési hálózat kiépítése
  • Bevétel növelése

Megközelítés

  • A Google Ads szolgáltatást használták a potenciális ügyfelek eléréséhez és a termékek európai promóciójához

Eredmények

  • A bevétel 45%-a külföldi értékesítésből származik
  • 70 000 eurós bevétel két éven belül

A spanyol Intertaping cég kineziológiai tapaszokat értékesít online. A Spanyolországon kívüli terjeszkedés céljából a Google Ads szolgáltatást vette igénybe, és ennek eredményeként a bevétel 45%-a már a külföldi értékesítésből származik.

A spanyolországi Valenciában 2011-ben alapított Intertaping egy kis cég, amely a globális piactérre készül terjeszkedni.

A (sportsérülések kezelésére szolgáló) kineziológiai tapaszokat értékesítő online vállalkozás számára adott volt a lehetőség, hogy külföldre terjeszkedjen. Már egy évvel az indulás után jól ment az értékesítés Spanyolországban. A cég ekkor felvette a kapcsolatot a Google-lal, hogy növelni tudja nemzetközi elérését.

A Google azt javasolta az Intertapingnek, hogy terjeszkedési tervei megvalósításához válassza a Google Ads szolgáltatást, amely keresési, vizuális és videóhirdetéseket kínál, amelyek segítségével költséghatékonyan megtalálhatják és megcélozhatják az új növekedési piacok releváns közönségét. Hamarosan világosan mérhető eredményeket kaptak. Az Intertaping a Google Ads használatának első két évében 70 000 eurós bevételre tett szert (amelynek 45%-a külföldi értékesítésből származott), és jelentős növekedést ért el Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban.

A cég a sikeren felbuzdulva nemzetközi terjesztési hálózatot épített ki, amely jelenleg több mint 50 országba és több mint 25 000 ügyfél számára küldi ki a megrendelt termékeket Európában.

Az Intertaping ügyfélbázisa exponenciálisan növekedett, és azokban az országokban, ahol jelen van, az olyan óriásoknál is jobban teljesít, mint az Amazon. Most már azt szeretnék elérni, hogy a cég Európa legfőbb, kineziológiai tapaszokat értékesítő online áruháza legyen.

A Google Ads ideális megoldásnak bizonyult e kicsi, ám szorgalmas cég számára, mert könnyű használni, költséghatékony, pontosan mérhetőek az eredményei, és kiváló tanácsadási és támogatási szolgáltatás jár hozzá.

„Remek a technikai támogatás. Egyáltalán nem ismertem korábban a Google Ads szolgáltatást, de segítettek abban, hogy kihozzam belőle a legtöbbet” – mondta el Javier Martín, az Intertaping vezérigazgatója. Elmondása szerint a Google a vállalkozása sarokköve.

„Remek a technikai támogatás. Egyáltalán nem ismertem korábban a Google Ads szolgáltatást, de segítettek abban, hogy kihozzam belőle a legtöbbet.” Javier Martín, vezérigazgató, Intertaping