Egy indian startup, a Freshworks sikeresen növekszik a globális piacokon

Hogyan segítette a Google a Freshworks globális nagyhatalommá válását a felhőalapú üzleti szoftverek világában?

Célok

  • Termékek bevezetése nagy vállalkozások uralta piacon
  • A legkülönbözőbb méretű cégek kiszolgálása
  • Ügyfélbázis kialakítása érett piacokon az Egyesült Államokban és Európában

Megközelítés

  • A Google Keresési hirdetéseinek használata
  • Jobb bevonási élmény az ügyfelek számára
  • A potenciális ügyfelek szűrése az Analytics és a Google Ads segítségével a kampányok optimalizálása és a ROI növelése érdekében

Eredmények

  • Jelenleg 60 piac országszerte, és ez a szám tovább emelkedik
  • Több mint 130 000 fős ügyfélbázis, és ez a szám tovább emelkedik
  • Az üzleti tevékenység 60%-a Google-termékeken keresztül folyik
  • Az ügyfélszerzésenkénti költség 20%-os csökkenése az előző év azonos időszakához képest

A Freshworks felhőalapú szoftvermegoldásokat készít vállalkozások számára. Az indiai Csennaiban, 2010-ben Freshdesk néven alapított cég termékrendszere értékesítési ügyfélkezelési szoftvereket, munkaerő-felvételi eszközöket és ügyfélszolgálati szoftvereket foglal magában. A cég gyorsan nőtt, így több mint 1000 alkalmazottja van világszerte öt irodában, és szoftverét már több mint 130 000 szervezet használja a világ minden táján.

Hogyan volt képes egy indiai startup, a Freshworks sikeresen versenybe szállni a nagyobb versenytársakkal?

Annak ellenére, hogy nagy vállalatok által uralt piacon jelent meg termékeivel, a Freshworks azt az ambiciózus célt tűzte ki, hogy mindenféle méretű céget ki szeretne szolgálni, beleértve a gyakran kemény diónak számító kis- és középvállalkozások szegmensét is.

A Freshworks a megjelenése óta a Google keresési hirdetéseit használja az ügyfélbázis kialakítására érett egyesült államokbeli és európai piacokon. A Freshworks egyedülálló globális belső értékesítési modelljének köszönhetően csökkentette a cég eladásra fordított költségeit, növelte digitálismarketing-költségkeretét, és javította az ügyfelek elégedettségét a bevonási folyamattal kapcsolatban. Ez lehetővé tette a startup számára, hogy versenyre keljen a legnagyobb vetélytársakkal.

A Google és a Freshworks együttműködött a potenciális ügyfelek szűrésében az Analytics és a Google Ads segítségével a kampányok optimalizálása és a Keresésből származó ROI növelése, így a minőség javításának érdekében.

Bár a cég elsődleges marketingmédiuma a Keresés, a Google segítségével más Google-termékeket is sikerült bevonni a folyamatba. A YouTube kulcsszerepet játszott a márkaépítési stratégiában 2016-ban, és azóta is kísérleteznek a Google Marketing Platformmal és a YouTube-bal a Google Ads kampányok kiegészítése érdekében.

Ma a Freshworks globális nagyhatalomnak számít a felhőalapú üzleti szoftverek között. Bevételeinek nagy része elsősorban Észak-Amerikából, másodsorban Európából származik. A cég ügyfélköre jelenleg több mint 130 000 fő, üzleti tevékenységének 60%-a pedig a Google termékein keresztül folyik.

A Google mutatói és statisztikái nagy szerepet játszottak a növekedés elindításában és fenntartásában, valamint a költségkeret kezelésében. Ramesh Ravishankar, a Freshworks marketingigazgatója szerint „a Google eszközei a legkifinomultabb módot kínálják a csatorna hatékonyságának méréséhez. Amikor a Google-termékek befektetésarányos megtérüléséről esik szó, adatok garmadájával tudunk szolgálni.”

A Freshworks a Google számos eszközét fogja használni további, új ügyfelek megszerzésére és a márkaismertség globális növelésére. A bővülő termékportfólióval rendelkező cég azt tervezi, hogy a Google fordítási szolgáltatásait fogja használni az új, globális piacokra való betöréshez.

Nem kétséges, hogy a Google hozzájárulása szerves részét képezi növekedésünknek. Girish Mathrubootham, a Freshworks alapítója és vezérigazgatója

A Google termékei nagyszerű eszközök a terjeszkedéshez, ha gyorsan szeretnénk növelni vállalkozásunkat. Ramesh Ravishankar, marketingigazgató, Freshworks