Helyben gondolkodás – globális növekedés

Egy új piacra való sikeres belépés mögött minden esetben ott a piackutatás

Bár vonzó gondolat fejest ugrani egy új piac kipróbálásába, fontos, hogy előtte kutatásokat végezzünk a demográfiai adatok, a nyelv és a kultúra tekintetében. A potenciális új ügyfelek viselkedésének megismerése segít elnyerni a bizalmukat, és az élre törhet a versenytársak között folyó harcban.

Az új piacokkal kapcsolatban ne hagyatkozzon a szerencsére

Nagyon jó érzései vannak egy új piaccal kapcsolatban? Ez nagyszerű, de még nem elég ahhoz, hogy üzleti vállalkozásba kezdjen a területen. Kifizetődő döntés lehet a terjeszkedés előtt piackutatást végezni. A jó hír az, hogy még sosem volt ennyire egyszerű felkutatni, milyen dolgok iránt érdeklődnek és lelkesednek a potenciális ügyfelek az új piacon.

A Market Finder segít felfedezni a potenciális piacokat és meghatározni, hogy prioritásai alapján mi a legjobb a vállalkozásának. Semmit nem bízunk a véletlenre. A fogyasztói trendektől az okostelefonnal rendelkező felhasználók arányának felméréséig a Market Finder átfogó képet ad a célpiacokról és segíti vállalkozását, hogy az új piacon az elsők közé kerülhessen. A Market Finder pont annyit keres és kutat, amennyire vállalkozásának szüksége van. Segítségével megismerheti például a potenciális új piac egy főre jutó rendelkezésre álló jövedelmének mértékét, átlagos életkorát, illetve hogy a piacon milyen gyakran használják az internetet. A Market Finder releváns információkat ad, amelyekkel már az új piacra való belépés előtt a versenytársak elé kerülhet.

Válogasson szabadon

Ha nem tudja eldönteni, hogy kettő vagy három hasonló ország közül melyik lenne a legjobb döntés, a Market Finder segít a potenciális piacok felmérésében és összehasonlításában. Az eszköz az internetes keresések globális adatai alapján képes meghatározni az adott országban leggyakrabban használt kulcsszavakat, megbecsülni az egy főre jutó rendelkezésre álló jövedelem mértékét, illetve adott kulcsszavakra vonatkozóan piac és nyelv alapján felmérni a versenytársakat.

A digitális stratégia megfelelő beállítása

A Google Analytics segítségével mindig Önnél az irányítás, így szükség esetén módosításokat végezhet a webhelyen, a marketingtevékenységek terén, illetve az árazásban. Használatával megismerheti, hogy az ügyfelek mely marketingcsatornákon keresztül érkeztek a webhelyre, illetve milyen tevékenységeket végeztek a vásárlás előtt. Ha rendelkezik az új piacon közösségimédia-platformmal, a Google Analytics segítségével felmérheti, mennyire sikeresek a közösségi médiában futtatott programjai, ha pedig összekapcsolja a webhelytevékenységet a vizuális hirdetések teljesítményével, a legeredményesebb hirdetéseket terjesztheti az interneten.

A felső kategóriás ruházati termékeket árusító Matchesfashion.com ügyvezető igazgatója és nagyra becsült partnerünk, Ulric Jerome szerint a Google Analytics elősegítette a vállalkozás jelentős mértékű, globális terjeszkedését. Szerinte „minden országnak megvan a saját digitális kultúrája, és csak úgy lehet sikert elérni, ha a digitális stratégiát azokhoz az országokhoz igazítja a vállalkozás, amelyekre igazán összpontosítani szeretne”.

A fogyasztói trendek felmérése

Új piacra lépés esetén minden esetben kifizetődő döntés a fogyasztói trendek felmérése. Ha saját termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó mobiltrendekre vonatkozóan szeretne kutatást végezni, a Market Finderrel fontos adatokhoz juthat. Az eszköz képes meghatározni az adott piac mobilpenetrációs adatait, az okostelefonnal történő vásárlások gyakoriságára vonatkozó adatokat, illetve az okostelefonon végzett online tevékenységekkel kapcsolatos statisztikákat.

Bónusztipp: Hogyan érdemes országot választani a terjeszkedéshez?

Használja a Market Finder átfogó digitális eszközt, amely segít a vállalkozásoknak a nemzetközi terjeszkedésben és az új ügyfelek felkutatásában. Kezdje egyszerűen azzal, hogy hozzáadja a vállalkozás webhelyét az eszközhöz, amely betölti a megfelelő kategóriákat és az adott termék- vagy szolgáltatáskategóriáknak megfelelő exportálási piacokat. A Market Finder az országok rangsorolását a hirdetések javasolt ajánlatainak átlaga, valamint olyan forrásokból származó, jelentős mennyiségű adat alapján végzi el, mint például a Google, a Világbank, a Doing Business Report stb.