Kako mjeriti i razumjeti ponašanje korisnika

Vodič kako iskoristiti ponašanje korisnika za poboljšanje marketinške strategije

1 Pregled

Izazov

Nakon što ste pokrenuli svoju web-lokaciju na novom tržištu, glavni je izazov razumjeti tko je posjećuje, kako joj pristupaju i što rade kada su na njoj.

Cilj

Donositi informirane odluke o marketinškoj strategiji za novo izvozno tržište. Poboljšajte korisnički doživljaj mjerenjem posjeta web-lokaciji i njihovog ponašanja te otkrijte uvide u način na koji korisnici stupaju u interakciju s vama.

Predstavljamo Google Analytics

Razumijevanje korisničkog ponašanja vrlo je korisno na novom izvoznom tržištu gdje je interakcije teže predvidjeti i gdje bi vaša marketinška strategija za novo tržište mogla biti u ranoj fazi. Praćenjem broja korisnika koji su u interakciji s vašom aplikacijom, broja korisničkih sesija i zaslona ili web-stranica koje posjete, Google Analytics može vam pomoći da izbrusite svoju web-lokaciju ili marketinšku strategiju. Na taj će način bolje odražavati potrebe i interese korisnika na vašem novom tržištu.

2 Početak

Google Analytics koristite za sticanje boljeg razumijevanja kako korisnici stupaju u interakciju s pojedinačnim zaslonima aplikacije ili stranicama na web-lokaciji.

Google Analytics može vam pomoći razumjeti novo tržište pomoću sljedećeg:

  • Praćenje svake male interakcije u playeru videozapisa, preuzimanju i slanju obrazaca.
  • Mjerenje broja važnih poslovnih radnji koje su korisnici dovršili i analiziranje transakcija e-trgovine i kupnji.

Prije nego što krenete, napravite plan

Prije nego što počnete koristiti Google Analytics, razgovarajte s ljudima. Razgovarajte o svojim poslovnim ciljevima s osobama u svojoj tvrtki koje će koristiti Google Analytics podatke. Uključite osobe koje svakodnevno donose poslovne odluke, kao i marketinške stručnjake i dizajnere proizvoda. Pitajte ih koji bi im ključni podaci pomogli bolje razumjeti ponašanje korisnika. Zatim zabilježite te odgovore i izradite jednostavan plan mjerenja koji će voditi vašu implementaciju Google Analyticsa.

Vaš bi plan mjerenja trebao sadržavati:

  • opće poslovne ciljeve za međunarodno tržište

  • strategije i taktike koje bi podržavale te ciljeve

  • ključne pokazatelje uspješnosti za mjerenje uspjeha vaših strategija i taktika

  • segmente za razumijevanje što potiče uspjeh, uključujući segmentiranje vaših marketinških aktivnosti i najvrednijih korisnika

  • ciljeve za svaki ključni pokazatelj uspješnosti kako biste razumjeli ispunjava li vaša tvrtka svoje ciljeve na mogućem inozemnom tržištu.

Mjerenje korisnika

Google Analytics sadrži mnoštvo sjajnih značajki koje će vam pomoći izmjeriti ponašanje korisnika na mogućem inozemnom tržištu. Pogledajmo ih sada, prije nego što razmotrimo kako najbolje koristiti neobrađene podatke.

1. Postavite svoje ciljeve

Jednostavno rečeno, cilj je aktivnost koju je korisnik dovršio. Bez obzira je li vaš cilj dovršena transakcija kupnje, dovršena razina u igri ili da je korisnik ispunio obrazac "kontaktirajte me", Google Analytics dat će vam ključne podatke o vašem navedenom cilju. To će vam omogućiti da bolje razumijete ispunjavaju li korisnici ponašanja koja želite da ispune i procijenite učinkovitost svog online izvoznog tržišta.

Ciljevi se primjenjuju na određene stranice ili zaslone koje vaši korisnici posjećuju. Pružaju podatke tako što određuju:

  • broj stranica ili zaslona pregledanih u sesiji
  • koliko dugo su korisnici ostali na vašoj web-lokaciji ili u aplikaciji
  • događaje koji su pokrenuti dok su korisnici bili na vašoj web-lokaciji.

Svaki cilj može imati novčanu vrijednost pa možete vidjeti koliko svaki dovršeni cilj vrijedi za vaše izvozno tržište.

2. Poboljšajte svoju e-trgovinu

Svako novo izvozno tržište ima niz nepoznanica. Pomno praćenje uzoraka kupovine na izvoznom tržištu omogućit će vam donošenje informiranih odluka o tome kako se prilagoditi da biste ispunili potrebe korisnika. Poboljšano praćenje e-trgovine pruža vam detaljan uvid u ponašanje vaših korisnika tijekom cijelog doživljaja online kupovine, od broja klikova do pregleda proizvoda i svih faza procesa završetka kupnje.

3. Držite se plana

Ako želite saznati sitne pojedinosti o interakciji svojih korisnika, u tome vam može pomoći Google Analyticsov fleksibilni alat za praćenje koji će pratiti podatke koje trebate. Preuzimanja, klikovi na mobilne oglase, flash elementi i reprodukcije videozapisa mogu se pratiti neovisno o drugim aktivnostima web-stranice.

Imate mobilnu aplikaciju? Onda koristite praćenje događaja za bolji uvid u to kako korisnici dijele vaš sadržaj ili kako koriste funkciju pretraživanja. Za web-lokaciju upotrijebite praćenje događaja kako biste pratili preuzimanje datoteka i dijeljenje sadržaja.

4. Prilagodite svoja pitanja

Vaša je tvrtka jedinstvena. Bolje od ikoga znate što želite mjeriti i razumjeti i zato Google Analytics nudi prilagođene dimenzije i mjerne podatke. To je zgodan način kako možete dobiti odgovor na bilo koje pitanje koje imate o ponašanju korisnika na novom tržištu.

3 Držite korak sa svojim korisnicima

Imate podatke, ali kako ih upotrijebiti? Google Analytics može vam pomoći pretvoriti podatke o vašem izvoznom tržištu u koherentnu priču kako biste mogli bolje razumjeti ponašanje korisnika.

Kao i svatko tko ulazi na novo tržište, želite biti sigurni da uspjeh nije samo dio početničke sreće. Stoga je dobra ideja pratiti razine interesa korisnika – dosljedni brojevi u skladu s vašim početnim planom proširenja su sjajni, ali ako se spuste ispod tih očekivanja, trebali biste ponovno procijeniti marketinške strategije i provjeriti ciljate li pravu publiku. Izvješće Aktivni korisnici nadzirat će angažman vaših korisnika tijekom jednog dana ili do 30 dana.

Proučite ponašanje grupe

Zašto ne biste odjednom upoznali cijelu grupu svojih korisnika? Pretpostavimo da ste upravo objavili novu igru i želite mjeriti korisnički angažman od prvog dana objave, ali ne želite vidjeti što drugi korisnici vaše web-lokacije rade na njoj. Analiza skupine omogućuje vam upravo to. Izolira i analizira ponašanje bilo koje grupe korisnika koji dijele zajedničku karakteristiku, na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi.

Analiza skupine pruža vam priliku da vidite dijelove ponašanja i otkrijete kako i kada se skupina korisnika razdvaja. To vam pruža vrijedne informacije o tome kada steći nove korisnike kako biste kompenzirali za grupu koja vas je upravo napustila.

Neka korisnici uvijek budu angažirani

Kada na web-lokaciji imate korisnike, možete pratiti svaki njihov korak kako biste otkrili koji ih sadržaj drži zaokupljenima. Izvješće Tijek ponašanja vizualizira puteve kojima vaši korisnici putuju sa zaslona na zaslon, sa stranice na stranicu, i sjajan je način da vidite koja područja odbijaju vaše korisnike, a koja su stvarno uspješna za nove korisnike, a u konačnici i za vaše izvozno tržište.

Osvojite tržište koje vaša tvrtka zaslužuje

Korisnici na svakom tržištu drugačije se ponašaju. Jedinstveni su kao i vaša tvrtka. Korištenjem Google Analyticsa možete osigurati da imate tržište na kojem želite poslovati i da je to tržište koje će htjeti poslovati s vama.