O Market Finderu

Povećajte svoje poslovanje izlaskom na globalno tržište

Danas je online 3,7 milijardi ljudi širom svijeta.1 Googleov tehnički savjetnik i bivši predsjednik izvršnog odbora, Eric Schmidt, predvidio je da će taj broj porasti na 8 milijardi do 2020. godine. 2 Sve to pruža neograničene prilike da vaša tvrtka dosegne moguće korisnike u inozemstvu i stupi u interakciju s njima.

Današnji potrošač neopterećen granicama

Klijente ne zanima gdje je tvrtka smještena, sve dok su sretni s proizvodom ili uslugom koju primaju. Primjerice, 96% osoba nije znalo da je Booking.com iz Nizozemske, a od njih je 90% reklo da to ne bi utjecalo na vjerojatnost da će ponovno biti klijent te tvrtke.3

Dakle, online tvrtke stvorene su s postavkom globalnog širenja u svom DNK-u. Danas je brže i jednostavnije nego ikad uključiti se u nova tržišta i eksponencijalno se proširiti. Također, više nisu potrebne godine da bi tvrtka postala globalna.

Bez obzira na to jeste li fizička tvrtka, startup iz garaže ili imate već utemeljenu online prisutnost, uz prave alate i međunarodnu marketinšku strategiju, prepreke za globalno širenje nikada nisu bile manje.

Market Finder je traženje novih tržišta učinio praktičnim, povoljnim i ostvarivim i time je dodatno olakšao put do globalnog proširenja.

Istražite svoja ciljana tržišta

Prvo morate dati prednost zemljama u kojima će vaši proizvodi ili usluge biti najprivlačniji. Interaktivni put Market Findera može vam pomoći da odredite uži izbor obećavajućih novih ciljanih tržišta za svoju robnu marku te da odredite potražnju za vašim proizvodom ili uslugom putem lokalnih mjesečnih pretraživanja, popularnih tržišnih trendova, dostupnog dohotka po glavi stanovnika, internetskih korisnika i preporučenog iznosa licitacije.

Planirajte svoje djelovanje

Kada ste zadovoljni s užim izborom, Market Finder vam može pomoći u planiranju poslovnih aktivnosti prilagođenih tržištima koja vas zanimaju, uključujući lokalizaciju, plaćanja, podršku klijentima, kao i poreze, pravne zahtjeve, logistiku i zapošljavanje.

Oglasite svoju tvrtku

Market Finder vam može pomoći i u razvijanju međunarodne marketinške strategije. Pomaže vam da razmotrite rješenja za oglašavanje i važnost analize i mjerenja te pruža smjernice razvojnim programerima.

Internet je srušio međunarodne trgovinske barijere kako bi moguće korisnike doveo do vas uz manji rizik i niže cijene. Market Finder to čini još jednostavnijim. Ako se pitate je li globalno digitalno širenje prava opcija za vas i je li relevantno za vašu djelatnost, Market Finder vam može pomoći da odlučite.


  1. [Internet World Stats, Statistika o internetskim korisnicima u svijetu i Statistika o stanovništvu svijeta 2017.] (http://www.internetworldstats.com/stats.htm) Broj procijenjen 31. ožujka 2017. godine 

  2. Procjena Erica Schmidta © 

  3. Google ankete potrošača u Ujedinjenom Kraljevstvu 2014. godine ©