Kako odabrati između oglasa ciljanih na pretraživačku mrežu i prikaznih oglasa?

Kampanje za oglašavanje na pretraživačkoj mreži u odnosu na kampanje za prikazno oglašavanje

Izazov

Google Ads ima dvije glavne mreže, pretraživačku i prikazivačku, koje se zajedno protežu na preko dva milijuna web-lokacija i dosežu više od 90% ljudi na internetu.1 Jednostavno rečeno, kampanje za prikazno oglašavanje guraju, a kampanje za oglašavanje na pretraživačkoj mreži povlače. Izazov je znati kada koju upotrijebiti.

Vaš cilj

Znati koji će oglasi biti najbolja podrška za vaše ciljeve međunarodne kampanje: oglasi ciljani na pretraživačku mrežu ili prikazni oglasi.

Kako to postići

Google Ads mreža osmišljena je da vam pomogne pronaći pravu publiku na milijunima web-lokacija diljem svijeta. Omogućuje vam strateški pristup i prikazivanje poruke mogućim korisnicima na pravom mjestu u pravo vrijeme pomoću pretraživačke mreže, prikazivačke mreže ili pomoću obje. Korisnici koji vide vaše oglase ciljane na pretraživačku mrežu već traže vaš proizvod, dok su korisnici koji vide vaše prikazne oglase ciljani nakon pregledavanja weba, putem e-pošte ili gledanjem videozapisa. Pitanje je koja će najbolje ispuniti vaše potrebe? Slijedi brzi vodič kako odlučiti.

Google Ads kampanje za oglašavanje na pretraživačkoj mreži

Pretraživačka mreža doseže korisnike koji su već pretraživali određene proizvode ili usluge. Pretraživačku kampanju upotrijebite ako:

Vaš proizvod ili usluga ima velik opseg pretraživanja ključnih riječi

Opseg pretraživanja broj je pretraživanja za određenu ključnu riječ u određenom razdoblju. Ako je velik, korisnici su već pretraživali ono što nudite, stoga izgradnja svijesti nije prioritet. Za određivanje opsega pretraživanja možete koristiti alat za planiranje ključnih riječi.

Vaš početni proračun ograničen je

Ako testirate novo tržište i na početku ne želite dodijeliti veliki proračun, kampanja na pretraživačkoj mreži pomoći će povećati broj izravnih konverzija, održati niske cijene i omogućiti jednostavnije mjerenje. Kada vas rezultati potaknu da dodijelite veći proračun, pokrenite kampanju na prikazivačkoj mreži kako biste izgradili svijest o robnoj marki, što će dovesti do povećanja opsega pretraživanja za vašu robnu marku.

Saznajte više o izradi kampanja za oglase ciljane na pretraživačku mrežu

Google Ads kampanje za oglašavanje na prikazivačkoj mreži

Prikazivačka mreža pomaže vam zaokupiti nečiju pozornost ranije u ciklusu kupnje pomoću različitih formata oglasa širom digitalnog svemira. Kampanju na prikazivačkoj mreži upotrijebite ako:

Broj pretraživanja ključnih riječi za vaš proizvod ili uslugu nije velik

Za određivanje opsega pretraživanja možete upotrijebiti alat za planiranje ključnih riječi. Pogledajte podatke za svoje tržište.. Google Ads kampanja na prikazivačkoj mreži pomoći će vam izgraditi svijest, a time i opseg pretraživanja, pregledavanjem web-lokacija u potrazi za ključnim riječima koje odražavaju vašu ponudu. Tako se aktivno obraćate korisnicima koje zanima vaša ponuda.

Želite da korisnici stupe u angažman s vašom robnom markom

Ako vas zanima povećanje angažmana s vašom robnom markom, Google Ads prikazivačka mreža omogućuje vam da se povežete s korisnicima u pravo vrijeme i na pravom mjestu na tisućama web-lokacija diljem svijeta. Ciljanje položaja u Google Adsu možete upotrijebiti za pomoć s dosezanjem relevantne publike za robnu marku, pomoću formata oglasa s bogatim medijima i licitiranjem CPM-a.

Klijentima želite uvijek biti na umu

Ako nudite skup ili luksuzan proizvod, na primjer kvalitetan nakit ili satove, prikazni oglasi idealan su način za prikazivanje tog proizvoda. Postoji i dodanta prednost – budući da korisnici pažljivo razmišljaju i uspoređuju cijene prije kupovine skupljih ili dizajnerskih proizvoda, Google Ads prikazivačka mreža putem kampanje za remarketing sjajan je način da im vaša robna marka uvijek bude na umu.

Uložili ste u videosadržaj lokaliziran za novo tržište

Ako ste već producirali videooglas, možete postaviti besplatan korisnički YouTube kanal i prilagoditi ga tako da njegov dizajn odražava vašu robnu marku i preference izvoznog tržišta. To će vam osigurati vrijedno središte robne marke na najpopularnijoj web-lokaciji za videozapise na internetu.

Saznajte više o izradi kampanje za prikazne oglase

Tip

Najbolje od obje opcije: Google Ads pretraživačka mreža s opcijom prikazivačke omogućuje vam da proširite svoj doseg kroz potencijal prikazivačke mreže, bez ugrožavanja učinkovitosti pretraživačkih kampanja. To je način prilagođen korisnicima na koji možete proširiti svoju pretraživačku kampanju na prikazivačku mrežu i iskoristiti povećani broj klikova visoke kvalitete i snažan ROI, bez dodatnog posla oko optimizacije. Funkcionira tako što predviđa gdje bi vaši oglasi mogli imati najbolju izvedbu, kako bi se prikazivali samo na lokacijama koje su relevantne za vašeg idealnog korisnika. Saznajte više.

Izvori