SPOT-A-SHOP širi se na međunarodnoj razini uz mobilnu web-lokaciju i marketing za tražilice

Kako je finski startup ostvario povećanje broja klikova za 500% uz Googleovu pomoć

Ciljevi

  • Proširenje na dva međunarodna tržišta u jednoj godini
  • Ostvarivanje ključne uloge na tržištu online maloprodaje
  • Ostvarivanje značajne stope rasta (x 10) u prve dvije godine poslovanja

Pristup

  • Uvođenje marketinga za tražilice putem Google Adsa
  • Postavljanje ciljane cijene po akviziciji (CPA)
  • Optimizacija kampanja za održavanje međunarodnog rasta
  • Izrada responzivne web-lokacije za mobilne uređaje radi privlačenja više klijenata

Rezultati

  • Povećanje klikova za 500% uz 30% nižu cijenu po kliku (CPC) u Finskoj
  • Uspješno proširenje na dva nova tržišta u prvoj godini od osnutka

Finska web-lokacija za maloprodaju SPOT-A-SHOP jedinstveno je odredište na kojem možete pronaći najbolje popuste za modnu i sportsku odjeću na webu. Jednostavan startup SPOT-A-SHOP s ciljem proširivanja poslovanja izvan matične zemlje izradio je mobilnu responzivnu web-lokaciju i implemetirao marketing za tražilice putem Google Adsa. Tvrtka je u prvoj godini ostvarila povećanje klikova za 500% i proširila se na dva nova međunarodna tržišta.

SPOT-A-SHOP pomaže potrošačima da pronađu najbolje popuste za modnu i sportsku odjeću. Budući da je SPOT-A-SHOP start-up tvrtka osnovana 2015. u malenoj Finskoj, međunarodni izvoz na samom je vrhu njezinog poslovnog plana od samog osnutka.

"Odmah smo znali da je veličina tržišta premala za naše poslovanje", objašnjava izvršni direktor Jesse Jyläs. "Naš je koncept bio izraditi plan proširenja na više zemalja u kratko vrijeme."

Da bi se taj cilj ostvario, tim je osmislio precizan plan za međunarodno širenje. "Uz pomoć Googlea i interne analize mogli smo donijeti pouzdanu odluku o tržištima na koja ćemo se proširiti", kaže Jyläs. "Da bismo utvrdili kakve su nam mogućnosti na različitim tržištima, proučili smo niz studija o ponašanju korisnika, makro trendove u modnoj industriji, potencijal tržišta i konkurenciju."

U sljedećoj fazi trebalo je osvojiti klijente na tim međunarodnim tržištima. Stoga je SPOT-A-SHOP prionuo na marketing za tražilice, postavio povoljnu ciljanu cijenu po akviziciji i pomoću Google Adsa bilježio relevantan promet u odgovarajućem trenutku korisničkog putovanja, od pretraživanja do kupnje artikla. "Pretraživanje nam je omogućilo stjecanje brojnih novih klijenata u okviru ciljane cijene po akviziciji (CPA), kao i da se brzo proširimo na nova tržišta", kaže Jyläs.

Ključan faktor uspjeha tvrtke u dosadašnjem radu bilo je upravljanje troškovima na navedeni način. "Uspjeli smo smanjiti CPA-ove kako bi ostali na razini koja nam je prihvatljiva. To nam je omogućilo da proširimo poslovanje na brz i učinkovit način. Uspjeli smo povećati marketinške izdatke na Googleovim kanalima usklađivanjem s ciljanim razinama CPA-a. Budući da smo startup tvrtka, to nam je bilo vrlo važno za širenje poslovanja.” Dodaje: "Pozitivno smo iznenađeni količinom resursa koje Google nudi u vidu alata i savjeta za izvoz."

Mobilni su uređaji također imali važnu ulogu u međunarodnom širenju tvrtke SPOT-A-SHOP. Web-lokacija optimizirana je za mobilne uređaje, a mobilne su kampanje važan dio marketinške strategije tvrtke, pri čemu SPOT-A-SHOP 45% posjeta ostvari putem pametnih telefona.

"Na početku smo izradili responzivnu web-lokaciju jer su mobilni uređaji važni za naše poslovanje", kaže Jyläs. "Shvatili smo važnost brzine mobilne stranice, pogotovo na tržištu modne industrije. SPOT-A-SHOP potrošačima omogućuje jednostavan način traženja proizvoda na popustu u masovnom asortimanu artikala na našoj web-stranici. Želimo biti sigurni da korisnici pretražuju na brz i praktičan način."

Ta se strategija isplatila: samo u prvoj godini poslovanja, marketing za tražilice pomogao je tvrtki SPOT-A-SHOP da ostvari svoj cilj širenja poslovanja na dva nova tržišta, pri čemu je povećala broj klikova za 500% i ostvarila 30% nižu cijenu po kliku nego u Finskoj.

"SPOT-A-SHOP pomaže potrošačima da pronađu najbolje moguće popuste s raznih međunarodnih modnih trgovina na webu", says Jyläs. "Primjećujemo da potrošači zaista cijene veliki asortiman artikala na popustu koji su dostupni na našoj web-stranici."

"Pozitivno smo iznenađeni količinom resursa koje Google nudi u vidu alata i savjeta za izvoz." Jesse Jyläs, izvršni direktor, SPOT-A-SHOP