Noomov se međunarodni prihod povećao za 80% uz Googleovu pomoć

Kako je lokalizacija na Google Playu postavila brzi ritam globalnog rasta aplikacije za zdravlje

Ciljevi

 • Lokalizirati aplikaciju radi dosezanja nove publike
 • Proširiti globalnu bazu korisnika
 • Povećati međunarodni prihod

Pristup

 • Proveli su analizu na međunarodnim tržištima kako bi odredili odgovarajući financijski model za svako tržište
 • Lokalizirali su bazu podataka o hrani i uveli lokalne trenere za svako tržište
 • Preveli su aplikaciju na pet jezika, a stranicu unosa u trgovini na 11
 • Koristili su obavijesti za izgradnju odnosa s korisnicima

Rezultati

 • Povećanje međunarodnog prihoda od 80% na Androidu u tri godine
 • Povećanje prihoda od 480% u Japanu tijekom istog razdoblja
 • Angažman korisnika povećan do četiri puta
 • Sada su prisutni na japanskom, korejskom, njemačkom i latinoameričkom tržištu

Noom nudi mnoštvo aplikacija usmjerenih na pomaganje ljudima da vode zdraviji život. Nakon predstavljanja aplikacije Noom Coach: Health & Weight na Google Playu, startup sa sjedištem u New Yorku upotrijebio je Googleove alate za lokalizaciju kako bi prilagodio aplikaciju različitim tržištima i međunarodno proširio bazu korisnika, čime je uspješno povećao svoj prihod za 80%.

Tehnološki startup za zdravlje i njegu Noom nudi aplikacije za praćenje mršavljenja i vježbanja, s više od 45 milijuna korisnika širom svijeta.

Njihova aplikacija Noom Coach: Health & Weight pomaže korisnicima vodeći ih kroz programe promjene ponašanja, potičući ih da stvore bolje životne navike i ima podršku za bolesti poput dijabetesa.

Noom je prvu aplikaciju predstavio u SAD-u na Androidu putem Google Playa i želio je nastaviti povećavati svoju bazu korisnika izvan Sjeverne Amerike. Gledajući na doseg usluge, tim je shvatio da doseg sadrži i ključ za postizanje njihovih planova za međunarodno proširenje.

Putem Google Playa razvojni programeri za aplikacije mogu dodati prijevode i lokalizirane grafičke materijale za stranicu unosa u trgovini svoje aplikacije, kao i prijevode za APK datoteke, proizvode ponuđene putem aplikacije i Google Ads kampanje. S ciljem ulaska na korejsko, japansko, njemačko i latinoameričko tržište, Noom je odlučio upotrijebiti Google Play za lokalizaciju svoje aplikacije kako bi se bolje povezao s korisnicima u raznim područjima.

Noom je proveo opsežnu analizu kako bi odredio pravi financijski model za svako međunarodno tržište na koje se želio proširiti. To je obuhvaćalo procjenu konkurencije na svakom tržištu i lokalnog ponašanja vezanog za trošenje na zdravlje i njegu. Tvrtka je zatim prevela svoju aplikaciju na pet jezika, a stranicu unosa u trgovini Google Play na 11, nakon čega su uslijedili eksperimenti određivanja cijena kako bi odlučili što bi najbolje funkcioniralo na svakom tržištu: pretplate, kupnje putem aplikacije ili premium aplikacija.

Noomova aplikacija uključuje recepte i planove prehrane, stoga je morao lokalizirati baze podataka o hrani za svako tržište. Upotrebom kombinacije lokalnih uređivača za hranu, postojećih baza podataka o hrani i prijedloga korisnika, aplikacija sada sadrži lokalnu kuhinju i popularne robne marke gotove hrane za svako tržište.

Podrška je još jedan važan element Noomove aplikacije, a korisnicima je dodijeljen osobni trener. Za svoj je izlaz na međunarodna tržišta Noom zaposlio lokalne trenere za svako od njih, čime je uklonjena jezična barijera, ali i smanjeno vrijeme odgovora za korisnike aplikacije jer su njihovi treneri u istim vremenskim zonama. Noom je uveo i mnoštvo vrsta obavijesti. To je, u kombinaciji s lokalnim trenerima, povećalo angažman korisnika za tri do četiri puta.

Osim porasta angažmana korisnika, Noom je zabilježio porast od 80% u povećanju međunarodnog prihoda na Androidu tijekom protekle tri godine nakon implementiranja Google Play lokalizacije.

Samo u Japanu prihod se povećao za više od 480% tijekom istog razdoblja. "Androidov globalni fokus i sjajni alati za lokalizaciju olakšali su odluku o globalnom širenju", kaže Artem Petakov, suosnivač i predsjednik Nooma. "Lokalizacija za nova tržišta u Noomu stalni je pokretač rasta."

Proširenje još uvijek nije završeno. Da bi identificirali buduće prilike, tim sada razmatra druge zemlje u kojima je Android znatno zastupljen i planira nastaviti primjenjivati ove metode lokalizacije kako bi postigli još veći međunarodni rast.

"Androidov globalni fokus i sjajni alati za lokalizaciju olakšali su odluku o globalnom širenju. "Lokalizacija za nova tržišta u Noomu stalni je pokretač rasta." Artem Petakov, suosnivač i predsjednik, Noom