Mjerenje je ključ uspjeha na međunarodnom tržištu

Dok ulazite na nova međunarodna tržišta, Google Analytics pomaže vam da što bolje iskoristite svoj proračun te vam daje mogućnost za ostvarivanje uspjeha. To je savršeni alat koji će vam pomoći da pronađete, upoznate i saznate kako komunicirati sa svojom novom međunarodnom publikom.

Prednosti Google Analyticsa

Market Finder omogućuje vam pronalaženje potencijalno najprofitabilnijih novih međunarodnih tržišta. Krenimo od trenutka kada se vaša web-lokacija pokrene, možda čak na drugom kraju svijeta. Tko vas posjećuje? Jesu li vas pronašli putem preporuke kampanje, ključne riječi ili domene? Čime su se bavili dok su bili na web-lokaciji? Koliko dugo su se zadržali? Koliko su potrošili? Jesu li odustali u nekom trenutku prije kupnje? Pitate se zašto?

Odgovor na sva ova pitanja je Google Analytics. Bez obzira gdje trgujete, pomoću Google Analyticsa možete saznati što funkcionira, a što ne, pa tako i što biste trebali poduzeti. To je najpopularniji alat za web-analitiku na svijetu s otprilike 28 milijuna aktivnih web-lokacija 1.

Relevantnost je sve

Što se više približite očekivanjima korisnika, to bolje. Google Analytics vam upravo u tome i pomaže.

Možete zakazati primanje izvješća e-poštom u određeno vrijeme.

Na primjer:

  • U izvješćima o publici možete saznati više o svojim korisnicima: dob, spol, interesi, od kuda dolaze, kojim jezikom govore, koliko vas često posjećuju i služe li se mobilnim uređajem ili računalom

  • U izvješćima o akviziciji možete saznati što je korisnike dovelo na vašu web-lokaciju: marketinška kampanja, društvena mreža, druga web-lokacija ili ključna riječ na tražilici

  • U izvješćima o ponašanju možete saznati više o sadržaju web-lokacije, odnosno, najposjećenijim te najčešće upotrebljavanim ulaznim i izlaznim stranicama

Ako se širite na nova tržišta, ovo vam omogućuje pronalaženje i upoznavanje nove međunarodne publike, a zatim određivanje i usmjeravanje na najvrednije posjetitelje koji ostvaruju najveći broj konverzija.

Uz pomoć tih informacija možete izraditi i pružiti sljedeće:

  • Relevantan korisnički doživljaj na mreži
  • Prilagođene poruke i kampanje koje se sviđaju većini posjetitelja
  • Sadržaj na temelju mjesta dolaska posjetitelja ili pojma za pretraživanje pomoću kojeg su vas pronašli
  • Sadržaj na temelju prethodnih pretraživanja korisnika koja su vam poznata
  • Sadržaj koji je relevantan po jeziku, slikama i verziji za njihovu geografsku lokaciju

Google Analytics pomaže vam da saznate što funkcionira, a što ne te gdje i kako utrošiti vrijeme i novac za privlačenje novih klijenata koji donose konverzije. Sve navedeno omogućuje vam da što bolje iskoristite svoj proračun te vam daje mogućnost za ostvarivanje uspjeha na međunarodnom tržištu.

Izvori: