Maksimalno iskoristite izvozna tržišta pomoću učinkovitih prekograničnih plaćanja

Istraživanja predviđaju da će se globalna prekogranična internetska prodaja udvostručiti u narednih pet godina1, a očekuje se da će europska prekogranična internetska prodaja godišnje rasti 27%. U Argentini je 2015. godine 40% digitalnih kupaca vršilo prekogranične transakcije, dok je iste godine u Meksiku i Kanadi to činilo njih 60%. Danas se samo u Sjedinjenim Državama nalazi 130 milijuna prekograničnih kupaca. To vam daje odličnu priliku da maksimalno iskoristite postojeća i potencijalna izvozna tržišta. Jaka i sigurna strategija za prekogranična plaćanja pomoći će vam da to postignete.

Plaćanja bez granica

Širenje poslovanja na nova tržišta brže je i lakše nego ikad. Isto tako, kupcima nikad nije bilo lakše da vas pronađu, bez obzira gdje se nalazili u svijetu. No, vrše li oni plaćanja na isti način kao i vi? Jesu li njihove banke usklađene s vašom? Bilo kakve greške ili komplikacije u postupku plaćanja vjerojatno će zaustaviti izvršavanje prekogranične financijske transakcije.

Budite fleksibilni u načinu izvršavanja financijskih transakcija s vašim izvoznim tržištem. Ne ograničavajte se. Market Finder može vam pokazati kako se prilagoditi preferiranom načinu plaćanja kupaca. Ponudite im poznate načine plaćanja i bit ćete nagrađeni zbog osluškivanja lokalnih tržišta.

Zaštitite i sebe. Istražite različite naknade i rizike od prijevara u zemlji u kojoj prodajete svoje proizvode. Kako bi sva vaša prekogranična plaćanja bila uspješna, u svaki korak plana proširenja ugradite strategiju sigurnih plaćanja.

Djelujte lokalno

Istraživanje provedeno 2016.2 pokazalo je da je jedan od deset internetskih trgovaca u Ujedinjenoj Kraljevini potpuno nezadovoljan svojim međunarodnim plaćanjima, a 69% njih izjavilo je da je lokalizacija vrlo važan dio uspjeha svakog trgovca.

Da biste stekli vjerne kupce, uvažite njihove regionalne kulturološke razlike. Prihvaćanje najpopularnijih načina plaćanja za svako novo tržište pomoći će vam u izgradnji povjerenja i povećanju prodaje.

Značajnih 25% ukupne internetske prodaje prekida se na koraku online plaćanja. Zbunjujući dizajn, ometajući oglasi ili nepoznati načini plaćanja čimbenici su koji utječu na takav ishod. Na stranim je tržištima taj slučaj dvostruko izraženiji.

Kako vam se to ne bi dogodilo, razmotrite sljedeće:

  • dizajniranje web-lokacije na jeziku izvoznog tržišta
  • ponuda lokalnih načina plaćanja
  • dizajniranje stranice za naplatu tako da ona izgleda poznato.
  • istraživanje konkurentskih web-lokacija da biste vidjeli njihove korištene formate
  • dizajniranje jednostavne stranice za naplatu

Djelujte pametno

Dajte si ponešto truda kako biste istražili brojne mogućnosti plaćanja na globalnoj razini. Market Finder sadrži detaljan opis najpopularnijih korištenih načina plaćanja. Načini plaćanja mogu uključivati e-novčanike, internetske bankovne prijenose, kreditne kartice ili mobilna plaćanja.

Izvršitelj plaćanja treća je osoba koja će izvršiti prijenos sredstava između vas i vašeg kupca. Ovo je siguran, pouzdan način obavljanja financijskih transakcija jer će vaš partner treće strane poznavati sve lokalne propise. Ovo je korisno ako imate sjedište u Parizu, a kupac se nalazi u Tokiju.

Internet je malim i srednjim tvrtkama omogućio trgovanje na globalnoj razini. Međutim, širenje vašeg poslovanja na nova izvozna tržišta može biti složeno i uzbudljivo u isto vrijeme. Market Finder pomaže vam osigurati da vaše prekogranične financijske transakcije budu jednostavne. Alat vam pokazuje kako u poslovanje ugraditi sigurnu strategiju plaćanja od trenutka kada zakoračite na novo izvozno tržište.

Izvori