Πώς να προσεγγίσετε μια διεθνή καμπάνια του Google Ads

Ένας οδηγός για επιτυχημένα αποτελέσματα με το Google Ads στις διεθνείς αγορές

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Όταν επεκταθείτε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να προβάλλετε καμπάνιες του Google Ads σε διεθνείς αγορές όπου τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη γλώσσα.

Ο στόχος σας

Να μεγιστοποιήσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο σε νέες διεθνείς αγορές, να βελτιστοποιήσετε τις πωλήσεις και να δώσετε κίνητρα στους χρήστες προκειμένου να επιστρέφουν συνεχώς.

Πώς να το καταφέρετε

Με το Google Ads προσεγγίζετε δυνητικούς διεθνείς πελάτες, όταν θέλουν να προβούν σε αγορές. Βλέπετε πόσα άτομα προβάλλουν τις διαφημίσεις σας, επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ή καλούν την επιχείρησή σας. Μπορείτε ακόμα και να στοχεύσετε συγκεκριμένες υποενότητες ατόμων.

Μόλις διαπιστώσετε τι λειτουργεί και τι όχι, μπορείτε να ρυθμίσετε τις διαφημίσεις και να δοκιμάσετε τις αλλαγές σας, για να δείτε αν είναι πιο αποτελεσματικές.

Επίσης, πληρώνετε μόνο για τα αποτελέσματα. Οπότε, αν ένας πελάτης δεν κάνει κλικ στη διαφήμισή σας ή αν αυτή δεν τον ωθήσει να κάνει κάποια ενέργεια, δεν πληρώνετε τίποτα. Η εγγραφή στο Google Ads είναι δωρεάν. Εσείς ορίζετε τον προϋπολογισμό σας, ώστε το κόστος να εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε με τις διαφημίσεις σας.

2 Ανακαλύψτε τις ευκαιρίες σας στο εξωτερικό

Αφού το Market Finder σάς βοηθήσει να βρείτε δυνητικές διεθνείς αγορές, είναι ώρα να προσδιορίσετε και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Όταν το γνωρίζετε, μπορείτε να προσαρμόσετε τις παγκόσμιες καμπάνιες του Google Ads έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικές στα Δίκτυα αναζήτησης, προβολής και βίντεο και να συνδέονται με το κατάλληλο κοινό την κατάλληλη στιγμή.

Πληροφορίες από τον ιστότοπο και τους λογαριασμούς που σας ανήκουν:

Κατανοήστε πώς μπορείτε να συνδεθείτε με τους χρήστες βάσει των ενεργειών που έχετε ήδη κάνει.

Λάβετε υπόψη τις πολιτισμικές διαφορές και προσαρμόστε τοπικά τις λέξεις-κλειδιά, τις διαφημίσεις και τις σελίδες προορισμού

Επενδύστε σε επαγγελματικές μεταφραστικές υπηρεσίες, για να βεβαιωθείτε ότι η καμπάνια σας φαίνεται σαν να είναι τοπική. Ωστόσο, η μετάφραση σε μια νέα γλώσσα δεν είναι αρκετή. Η διαδρομή του πελάτη διαφέρει ανάλογα με την αγορά και οι διαφημίσεις σας πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη αυτό. Αναπτύξτε τις στρατηγικές σας έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τον τρόπο αναζήτησης των δυνητικών σας πελατών. Η συμπεριφορά τους θα υποδείξει πώς συνδέονται με την επωνυμία σας και εσείς θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο περιεχόμενο για να αξιοποιήσετε αυτήν τη σύνδεση.

Έχετε το νου σας για πολιτισμικές μικροδιαφορές

Πράγματα όπως σύμβολα, χρώματα και εικόνες στον ιστότοπό σας ίσως πρέπει να είναι διαφοροποιημένα. Σκεφτείτε τις παροτρύνσεις για δράση. Για παράδειγμα, θα πρέπει να εκφράζεστε με περισσότερο σεβασμό σε χώρες όπου η ευγένεια εκτιμάται ιδιαίτερα. Ακόμα και το μέσο που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με τους χρήστες μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την αγορά. Κάτι που είναι πολύ καλό ως περιεχόμενο βίντεο σε μια τοποθεσία μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο ως διαφήμιση με εικόνα κάπου αλλού. Το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό σε μια αγορά μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο απόδοσης των σελίδων προορισμού. Σκεφτείτε ποιες θα είναι οι μέσες ευρυζωνικές ταχύτητες και σχεδιάστε έναν ιστότοπο που θα έχει τη δυνατότητα γρήγορης μεταφόρτωσης οπουδήποτε.

Τα εργαλεία και οι οδηγοί του Market Finder μπορούν να βοηθήσουν

Γενικές τάσεις μάρκετινγκ: Κατανοήστε πώς συμπεριφέρονται οι διάφορες αγορές στο διαδίκτυο και πώς αυτές οι συμπεριφορές αντιστοιχούν σε όσα θέλετε να επιτύχετε και σε όσα μπορείτε ρεαλιστικά να επιτύχετε. Το Market Finder μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες αναλύσεις για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τη χρήση συσκευών σε χώρες που στοχεύετε. Μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μετρήσεις όπως η αγοραστική συμπεριφορά στο διαδίκτυο, η ανάλυση αγοράς κατά προϊόν, η χρήση smartphone στις διαδικτυακές αγορές και πάρα πολλά άλλα.

Προβολή σημείων αναφοράς: Θέλετε να κατανοήσετε ποια είναι η απόδοση των δικών σας καμπανιών του Δικτύου προβολής σε σχέση με τις αντίστοιχες των ανταγωνιστών σας; Ή να μάθετε ποια είναι η διαφορά στην απόδοση μεταξύ διαφορετικών μορφών και μεγεθών διαφήμισης; Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ενημερωμένες συγκριτικές αξιολογήσεις τομέα, προκειμένου να σχεδιάζετε και να μετράτε καλύτερα την επιτυχία των καμπανιών του Δικτύου προβολής.

Οδηγοί του Market Finder

3 Ενεργοποιήστε και προβάλετε την καμπάνια του Google Ads

Καθορίστε τους διεθνείς στόχους της καμπάνιας σας

Τι θέλετε να επιτύχετε;

  • Να πουλήσετε περισσότερα προϊόντα ή υπηρεσίες;
  • Να ενισχύσετε την αφοσίωση των πελατών;
  • Να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των πελατών;
  • Να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας;

Δίκτυο αναζήτησης ή προβολής;

Το Google Ads διαθέτει δύο κύρια δίκτυα: το Δίκτυο αναζήτησης και το Δίκτυο προβολής. Το Δίκτυο αναζήτησης προσεγγίζει τους χρήστες όταν αυτοί ήδη αναζητούν συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες. Το Δίκτυο προβολής σάς βοηθά να προσελκύσετε την προσοχή χρηστών σε προηγούμενες φάσεις του κύκλου αγοράς με μια ποικιλία μορφών διαφήμισης σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Αυτό το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και προσεγγίζει πάνω από το 90% των χρηστών στο διαδίκτυο. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να σας βοηθά να βρίσκετε το κατάλληλο κοινό μεταξύ εκατομμυρίων ιστοτόπων παγκοσμίως.

Επιλέξτε και τηρήστε μια δομή λογαριασμού

Η προσέγγιση νέων χωρών καθιστά πιο περίπλοκους τους λογαριασμούς σας, αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε αυτήν την πολυπλοκότητα μέσω της δομής των λογαριασμών. Όποια και αν είναι η απόφασή σας, δεσμευτείτε σε αυτήν, καθώς με την τήρηση συνέπειας αποκτάτε μια ισχυρή βάση για έλεγχο και εξειδίκευση και έχετε τη δυνατότητα καλύτερης δημιουργίας αναφορών, κατάρτισης προϋπολογισμού, αυτοματοποίησης και διαχείρισης λογαριασμών, ανεξάρτητα από το πόσες καμπάνιες έχετε στον λογαριασμό υπευθύνου.

Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για τη δόμηση του λογαριασμού σας, αλλά υπάρχουν τρεις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

  • Ένα CID (αναγνωριστικό πελάτη) για κάθε χώρα και γλώσσα. Τα προϊόντα ενσωματώνονται στις καμπάνιες.
  • Ένα CID για κάθε χώρα και προϊόν. Οι γλώσσες ενσωματώνονται στις καμπάνιες.
  • Ένα CID για κάθε γλώσσα. Τα προϊόντα και οι χώρες ενσωματώνονται στις καμπάνιες.

Κάθε προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Μπορεί η διαχείριση ενός CID ανά γλώσσα να είναι πιο εύκολη, αλλά ενδέχεται να καθιστά πιο δύσκολη τη διαχείριση προϋπολογισμών σε επίπεδο σειράς προϊόντων. Η ύπαρξη ενός CID για κάθε χώρα και προϊόν μπορεί να επιτρέπει την ιεράρχηση και τη βελτιστοποίηση των κορυφαίων αγορών, αλλά ο όγκος διαχείρισης είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αν ξεκινήσετε γνωρίζοντας τους περιορισμούς σας όσον αφορά τη διαχείριση και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσδιορίσετε την κατάλληλη προσέγγιση για εσάς. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την εσωτερική δομή σας και πώς αυτή θα μπορούσε να συμβαδίζει με τις καμπάνιες σας. Πώς είναι οργανωμένη η ομάδα σας και πώς μπορεί το Google Ads να προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτήν την οργάνωση; Με ποιον τρόπο χειρίζεστε τους προϋπολογισμούς σας αναφορικά με ομάδες, προϊόντα ή χώρες;

4 Ενισχύστε και βελτιώστε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται η καμπάνια σας

Αναλυτικά στοιχεία

Αφού θέσετε σε εφαρμογή μια μεγαλύτερη διεθνή στρατηγική επέκτασης, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί στο Google Ads. Ξεκινήστε με ό,τι προσφέρει ήδη καλά αποτελέσματα. Παρόλο που καμία αγορά δεν είναι η ίδια με κάποια άλλη, η αναπαραγωγή της δομής και των τακτικών της αρχικής καμπάνιας σας μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε πώς ανταποκρίνονται συγκριτικά οι νέες αγορές. Ωστόσο, η αξία των χρηστών, ο ανταγωνισμός και το κόστος των πωληθέντων αγαθών μπορούν να διαφέρουν. Επομένως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά τον καθορισμό των στόχων απόδοσης. Θα πρέπει να κάνετε τακτικά δοκιμές, για να είστε έτοιμοι να αλλάξετε πορεία σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η απόδοση. (Δείτε την παρακάτω ενότητα για την αυτοματοποίηση). Μην ξεχνάτε ότι, ενώ είναι καλό να διατηρείτε έναν σταθερό στόχο, θα πρέπει να αναθεωρείτε τους στόχους απόδοσης σε σχέση με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν.

Κανόνες ονοματοθεσίας

Ακόμα και αν η διαδικασία ονοματοθεσίας φαίνεται απλή κατά την επέκταση σε μία ή δύο χώρες, αυτή γίνεται πιο δύσκολη όσο περισσότερο επεκτείνεστε. Επομένως, σε όλες τις καμπάνιες, τις ομάδες διαφημίσεων και τις ετικέτες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα συνεπές σύστημα ονοματοθεσίας. Υιοθετήστε τυπικές συντομεύσεις και συμπεριλήψεις στα ονόματα. Για παράδειγμα, η χώρα, η γλώσσα και η μέθοδος στόχευσης θα πρέπει να υπάρχουν στις ετικέτες σας, όταν αυτό είναι εφικτό.

Αυτοματοποίηση

Όσο περισσότερο επεκτείνεστε, τόσο περισσότερη διαχείριση απαιτείται από εσάς και την ομάδα σας. Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία της Google μπορούν, επίσης, να φανούν χρήσιμα. Ένας σταθερά οργανωμένος λογαριασμός θα σας βοηθήσει, επίσης, να αξιοποιήσετε καλύτερα τα συγκεκριμένα εργαλεία, καθώς, αφού ορίσετε το σχετικό πλαίσιο, πολλές από τις βελτιστοποιήσεις που πρέπει να πραγματοποιείτε από μέρα σε μέρα γίνονται αυτόματα.

Για παράδειγμα:

  • Χάρη στην αυτόματη υποβολή προσφορών μπορείτε να υποβάλλετε καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες προσφορές, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε χρόνο.
  • Χάρη στα εργαλεία προσαρμογής διαφημίσεων οι διαφημίσεις σας με κείμενο μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις αναζητήσεις κάποιου χρήστη, τη συσκευή που χρησιμοποιεί, την τοποθεσία όπου βρίσκεται ή ακόμη και την ημερομηνία, την ώρα της ημέρας ή την ημέρα της εβδομάδας. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να εισάγουν στη διαφήμισή σας μια τιμή, τον χρόνο που απομένει έως τη λήξη μιας προσφοράς, καθώς και κάθε άλλο κείμενο που θα προσδιορίσετε.

Η αυτοματοποίηση μπορεί να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε νέες αγορές. Η χρήση δοκιμών είναι ένας βασικός τρόπος εξαγωγής συμπερασμάτων για το τι είναι αποτελεσματικό στη νέα σας αγορά. Και πάλι, η Google διαθέτει αυτοματοποιημένα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε την κοινόχρηστη βιβλιοθήκη, για να δημιουργήσετε αρνητικές λίστες αρνητικών λέξεων-κλειδιών, να δημιουργήσετε επεκτάσεις και διαφημίσεις και μετά να κάνετε κοινή χρήση στις διάφορες καμπάνιες.

Συμβουλή

Ανακαλύψτε και μάθετε περισσότερα για τη δραστηριοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο με την Google από τη συλλογή άρθρων και βίντεο που διαθέτουμε στην Κοινότητα διαφημιζόμενων Google.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις βέλτιστες πρακτικές, ώστε να λαμβάνετε συμβουλές και ενημερώσεις προχωρημένου επιπέδου για το Google Ads απευθείας στα εισερχόμενά σας.