Συνήθεις ερωτήσεις

1 Γενικές πληροφορίες

Πρέπει να πληρώσω για να χρησιμοποιήσω το Market Finder;

Τόσο η πλήρης όσο και η απλή έκδοση του Market Finder από την Google προσφέρονται χωρίς χρέωση. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail.

Τι είναι το Market Finder και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή μου;

Το Market Finder είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που παρέχεται από την Google, με την οποία μπορείτε να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες στις διεθνείς αγορές. Το Market Finder είναι χωρισμένο σε 3 κατηγορίες και παρέχει προσαρμοσμένα insights αγοράς που σας βοηθούν να προσδιορίσετε σε ποιες αγορές να στοχεύσετε, πώς να ρυθμίσετε τις δραστηριότητές σας και να προωθήσετε την επιχείρησή σας σε προτεινόμενες νέες αγορές.

Πώς λειτουργεί το Market Finder;

Το Market Finder χωρίζεται σε 3 στάδια:

  • Εύρεση νέων ευκαιριών
  • Σχεδιασμός των δραστηριοτήτων σας
  • Προώθηση της επιχείρησής σας

Θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο της επιχείρησής σας, από τον οποίο θα βρούμε την κατηγορία προϊόντων που πουλάτε ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, το Market Finder θα δημιουργήσει τις προτεινόμενες αγορές σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι κάθε στάδιο είναι προσαρμοσμένο στην επιχείρησή σας, ανεξάρτητα από το αν κάνετε ήδη εξαγωγές σε πολλές αγορές ή είστε στον αρχικό σχεδιασμό των πρώτων σας βημάτων στο εξωτερικό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 3 προτεινόμενες αγορές σε μια σύντομη λίστα η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω του λογαριασμού σας στο Market Finder.

Το Market Finder καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις;

Το Market Finder καλύπτει επιχειρήσεις σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, κλάδους και στάδια ανάπτυξης.

Ποιες πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τις αξιολογήσεις της αγοράς;

Οι προτεινόμενες αγορές δημιουργούνται βάσει διάφορων παραγόντων όπως είναι ο μέσος αριθμός των μηνιαίων αναζητήσεων Google ανά προϊόν ή υπηρεσία, το κόστος ανά κλικ που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι για λέξεις-κλειδιά και η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ σε κάθε οικονομία. Επίσης, παρέχονται περισσότερες πληροφορίες, για να γίνουν κατανοητές οι προοπτικές της επιχείρησης σε κάθε χώρα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Market Finder, αν η επιχείρησή μου κάνει ήδη εξαγωγές σε μια προτεινόμενη αγορά;

Ναι, το εργαλείο λειτουργεί ως διαδικασία 3 σταδίων. Αν η επιχείρησή σας κάνει ήδη εξαγωγές σε μια συγκεκριμένη αγορά, αλλά χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια σχετικά με το μάρκετινγκ ή τις δραστηριότητές της, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα αυτούς τους πόρους.

Μπορούν διαφορετικά τμήματα της επιχείρησης να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό μου (για παράδειγμα, μια θυγατρική εταιρεία);

Θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Market Finder με ένα σύνολο διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Οι εταιρείες ομίλων μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εργαλείο χρησιμοποιώντας μόνο τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πλήρη και την απλή έκδοση του εργαλείου Market Finder;

Για την πλήρη έκδοση του εργαλείου απαιτείται σύνδεση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτή η έκδοση παρέχει πλήρεις πληροφορίες και προτάσεις για την αγορά, επιτρέπει την πρόσβαση σε όλους τους οδηγούς, τους πόρους και τα εργαλεία και αποθηκεύει τις αγορές σας σε έναν εξατομικευμένο πίνακα ελέγχου.

Για την απλή έκδοση του εργαλείου δεν απαιτείται σύνδεση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συγκεκριμένη έκδοση παρέχει απλές προτάσεις για την αγορά, επιτρέπει την πρόσβαση σε ορισμένους οδηγούς, πόρους και εργαλεία και δεν έχει εξατομικευμένο πίνακα ελέγχου για αποθήκευση αγορών.

Πώς μπορώ να επαναφέρω τα στοιχεία της επιχείρησής μου;

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail και μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και ακολουθήστε τα βήματα στην ενότητα Επεξεργασία της ιστορίας της επιχείρησής μου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις επιλεγμένες προτιμήσεις σας από οποιοδήποτε από τα 3 στάδια του Market Finder.

Μπορεί το Market Finder να συνδέσει την επιχείρησή μου με πελάτες;

Το Market Finder είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει έναν κόμβο πληροφοριών, για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε νέους πελάτες παγκοσμίως. Δεν διευκολύνει τις συναλλαγές ή την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες.

Μπορώ να ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου;

Κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις και στο κάτω μέρος της σελίδας επιλέξτε το κουμπί Διαγραφή του λογαριασμού μου. Με αυτήν την ενέργεια διαγράφονται όλα τα δεδομένα που έχουν υποβληθεί στο Market Finder και το εργαλείο αποσυνδέεται από τον λογαριασμό σας Google. Έχετε υπόψη ότι αυτό δεν διαγράφει ούτε τροποποιεί τον λογαριασμό Google.

2 Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Πώς μπορεί η Google να με βοηθήσει να προσαρμόσω τοπικά τον ιστότοπο και την εφαρμογή μου;

Επισκεφτείτε τη σελίδα Τοπική προσαρμογή του Market Finder για μελέτες περιπτώσεων, οδηγούς και άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε αναλυτικά insights τοπικής προσαρμογής σχετικά με τις αγορές που σας ενδιαφέρουν ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε insights αγοράς. Επίσης, θα βρείτε συνδέσμους για εργαλεία και πόρους τοπικής προσαρμογής.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των πελατών μου είναι αποτελεσματικές κατά την επέκταση σε νέες αγορές στο εξωτερικό;

Δείτε τη σελίδα Φροντίδα πελατών του Market Finder για insights σχετικά με το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τη φροντίδα πελατών χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Δεν ξέρω σίγουρα αν δέχομαι όλους τους τρόπους πληρωμής στις εξαγωγικές αγορές μου. Πώς μπορώ να δω ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι πληρωμής;

Επισκεφτείτε τη σελίδα Πληρωμές, για να δείτε στατιστικά στοιχεία και επιλογές για τις αγορές που έχετε επιλέξει και να αποκτήσετε πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία πληρωμών.

Θα ήθελα να δώσω στην εταιρεία μου τη δυνατότητα να δέχεται νέους τρόπους πληρωμής (για παράδειγμα, τραπεζικές μεταφορές, ηλεκτρονικά πορτοφόλια κ.λπ.). Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;

Αν είστε ήδη πελάτης του Google Ads (έχετε CID Google), επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Google, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα διεθνών πληρωμών, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει οδηγίες για τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής.

Δεν ξέρω πώς ακριβώς να αποστέλλω τα προϊόντα μου σε νέες αγορές. Η Google και το Market Finder διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διεθνών αποστολών;

Ανατρέξτε στη σελίδα Εφοδιαστική αλυσίδα του Market Finder για οδηγούς και πόρους που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με ό,τι χρειάζεστε για τις αποστολές.

Η Google και το Market Finder διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζω πριν από την παράδοση προϊόντων στις διεθνείς αγορές;

Η κατανόηση των όρων παράδοσης που περιέχονται στις συμβάσεις των διεθνών σας πωλήσεων μπορεί να μειώσει τυχόν αβεβαιότητες και παρανοήσεις, τόσο για εσάς όσο και για τους αγοραστές των προϊόντων σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε ανατρέχοντας στους κανόνες για τις διεθνείς παραδόσεις.

Το Market Finder μπορεί να με βοηθήσει να καταλάβω τι πρέπει να γνωρίζω για τη νομοθεσία και τους κανόνες σχετικά με τη φορολογία;

Προτού ξεκινήσετε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μια νέα αγορά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους νόμους και τις πολιτικές της συγκεκριμένης περιοχής. Η ενότητα Φορολογία και νομοθεσία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Θα ήθελα να προσλάβω υπαλλήλους στις διεθνείς αγορές. Πώς μπορεί να με βοηθήσει η Google;

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις προσλήψεις κατά την επέκταση σε νέες αγορές.

3 Μάρκετινγκ

Η Google διαθέτει πληροφορίες για το πώς μπορώ να προωθήσω τα προϊόντα μου;

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση στην ενότητα Προωθήστε την επιχείρησή σας του Market Finder.

Ποια προϊόντα διαθέτει η Google για τη διαφήμιση της επιχείρησής μου;

Με το Google Ads μπορείτε να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες σε άλλες χώρες, όταν θέλουν να προβούν σε αγορές. Μπορείτε να δείτε πόσα άτομα είδαν τις διαφημίσεις σας, επισκέφτηκαν τον ιστότοπό σας ή κάλεσαν στην επιχείρησή σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις παγκόσμιες καμπάνιες του Google Ads για προώθηση στα Δίκτυα αναζήτησης, προβολής και βίντεο, προκειμένου οι καμπάνιες σας να μπορούν να συνδεθούν με το κατάλληλο κοινό την κατάλληλη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Google Ads, όταν διαφημίζεστε στο εξωτερικό εδώ.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι μάρκετινγκ στις διεθνείς αγορές;

Για να μεγιστοποιήσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο σε νέες διεθνείς αγορές, να αυξήσετε τις πωλήσεις και να δώσετε κίνητρα στους πελάτες ώστε να επιστρέφουν, δείτε την ενότητα Πώς να προσεγγίσετε μια διεθνή καμπάνια του Google Ads.

Πώς μπορώ να βρω το κατάλληλο κοινό σε μια διεθνή αγορά;

Για να ερευνήσετε και να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας μάρκετινγκ, προκειμένου να βρείτε το κατάλληλο κοινό και μήνυμα για τη νέα σας αγορά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να προσεγγίσετε το κατάλληλο κοινό με τις διαφημίσεις προβολής.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις διαφημίσεις αναζήτησης και τις διαφημίσεις προβολής;

Το Google Ads έχει δύο κύρια δίκτυα, τα Δίκτυα αναζήτησης και προβολής, τα οποία, συνολικά, καλύπτουν πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και προσεγγίζουν πάνω από το 90% των χρηστών στο διαδίκτυο.1 Οι επιχειρήσεις, όταν διαφημίζονται στο Δίκτυο αναζήτησης, τοποθετούν διαφημίσεις με κείμενο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Στο Δίκτυο προβολής, οι επιχειρήσεις τοποθετούν διαφημίσεις προβολής σε ένα δίκτυο ιστοτόπων. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Διαφημίσεις αναζήτησης και προβολής.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω μια καμπάνια του Google Ads για το Δίκτυο αναζήτησης;

Ρίξτε μια ματιά στην ενότητα Πώς να προσεγγίσετε τις διαφημίσεις αναζήτησης για βοήθεια σχετικά με τη δημιουργία καμπάνιας για το Δίκτυο αναζήτησης στο Google Ads. Η καμπάνια σας μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα Google για την επιχείρησή σας, να δώσετε κίνητρα στους δυνητικούς πελάτες να αναλάβουν δράση και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας για το μάρκετινγκ.

Πώς μπορώ να προσεγγίσω το παγκόσμιο κοινό με διαφημίσεις βίντεο;

Για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καμπάνια διαφήμισης βίντεο του Google Ads, ώστε οι δυνητικοί πελάτες στις νέες αγορές να μπορούν να ενημερωθούν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα πρέπει να κατανοήσετε τους πολιτισμικούς παράγοντες και τις συμπεριφορές των χρηστών στην κάθε αγορά. Διαβάστε αυτόν τον οδηγό, για να κατανοήσετε τον πολιτισμό, τις συνήθειες, καθώς και τα κίνητρα πίσω από τις πωλήσεις σε κάθε νέα αγορά. Το Market Finder προσφέρει διάφορους πόρους για την προσέγγιση ενός παγκόσμιου κοινού που βλέπει βίντεο. Επίσης, σας δείχνει πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μορφή βίντεο και πώς να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες βίντεο.

Πώς μπορώ να αναδείξω την εφαρμογή μου παγκοσμίως;

Με μερικά μόλις κλικ, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή στο Google Play. Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να αναδείξετε την εφαρμογή σας παγκοσμίως εδώ και ανατρέξτε στην ενότητα Διαφήμιση εφαρμογών του Market Finder για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς μπορώ να μετρήσω την επιτυχία των διεθνών καμπανιών μου;

Οι μετρήσεις είναι το κλειδί της διεθνούς επιτυχίας. Καθώς εισέρχεστε σε νέες διεθνείς αγορές, εργαλεία όπως το Google Analytics σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Analytics και τις μετρήσεις.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το Google Ads;

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το Google Ads στην ενότητα Προωθήστε την επιχείρησή σας του Market Finder, καθώς και στο Κέντρο βοήθειας του Google Ads.