Σχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας σας για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Παρέχεται από την Ingram Micro Commercial and Lifecycle Services

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Οι ΗΠΑ αποτελούν μια αγορά που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, καθώς είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό. Καθώς οι Η.Π.Α. ηγούνται της παγκόσμιας στροφής προς τις ψηφιακές αγορές, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να αυξάνεται σε όλους τους τομείς, προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στις επιχειρήσεις που αναζητούν ευκαιρίες. Ακόμη και αν οι ΗΠΑ δεν εντάσσονται άμεσα στη δική σας στρατηγική ανάπτυξης, ασκούν σημαντική επιρροή στα θέματα του παγκόσμιου εμπορίου και ο ρόλος τους θα πρέπει να γίνει κατανοητός στο ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο.

Ο στόχος σας

Αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, θα έχετε κατανοήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα γνωρίζετε πώς να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο. Επίσης, θα αποκτήσετε μια γενική αντίληψη της θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και θα καταλάβετε γιατί αυτό επηρεάζει τις επιχειρήσεις.

2 Επέκταση επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ

Αφού οι ΗΠΑ είχαν την πρωτιά στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω από μία δεκαετία, πλέον διαθέτουν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ εκτιμώνται στα 461 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018, αποτελώντας περίπου το 9% των λιανικών πωλήσεων στη χώρα. Περισσότεροι από 190 εκατομμύρια αμερικανοί καταναλωτές αναμένεται να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο και οι ψηφιακοί αγοραστές το 2018 υπολογίζεται ότι θα αποτελούν το 79,6% του πληθυσμού. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθοδηγούμενο από τους γίγαντες του κλάδου, την Amazon και το eBay, αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς. Οι αμερικανοί καταναλωτές συνήθως αγοράζουν από το εξωτερικό προϊόντα από τις κατηγορίες ρούχων και αξεσουάρ και υγείας και ομορφιάς.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τις μεγαλύτερες και αποδοτικότερες υποδομές εφοδιαστικής στον κόσμο και αυτό το διάστημα πραγματοποιούν αναβαθμίσεις, προκειμένου να αυξήσουν τις μελλοντικές τους δυνατότητες στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Από το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς στη δυτική ακτή, μέχρι τα κέντρα μεταφορών της Ομάχα και του Μέμφις στην ενδοχώρα, το διασυνοριακό πέρασμα στο Λαρέντο και το αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, οι ΗΠΑ αποτελούν πραγματικά έναν τεράστιο κόμβο για την Αμερική και τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ, εκτός από τις υποδομές τους, έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν ένα περιβάλλον εφοδιαστικής όπου κυριαρχεί η τεχνολογία. Οι πάροχοι υπηρεσιών εφοδιαστικής ενσωματώνουν όλο και περισσότερο τα νέα δεδομένα και κινούνται προς την αυτοματοποίηση, προσφέροντας νέες τεχνολογίες όπως είναι η χρήση της ρομποτικής στις αποθήκες για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.

alt text

3 Σύντομες πληροφορίες για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα

 • Πάνω από το 40% των μεγάλων εταιρειών λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ προσφέρουν κάποια μορφή παραλαβής από το κατάστημα για παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου και πάνω από το 45% των καταναλωτών ενδέχεται να χρησιμοποιούν κάποια επιλογή παραλαβής από το κατάστημα. Τα πολλαπλά κανάλια και οι υποδομές του ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσονται και βελτιώνονται ραγδαία, καθώς χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους καταναλωτές.

 • Η Cyber Monday είναι η μεγαλύτερη ημέρα διαδικτυακών αγορών μέσα στο έτος και για τα επόμενα πέντε χρόνια η αύξηση των πωλήσεων τη συγκεκριμένη ημέρα αναμένεται να έχει διψήφια ποσοστά.

 • Στα εισαγόμενα προϊόντα με τη μεγαλύτερη αξία στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται τα αγροτικά προϊόντα (4,9%), οι βιομηχανικές προμήθειες (32,9%, από τις οποίες το αργό πετρέλαιο αποτελεί το 8,2%), τα κεφαλαιουχικά αγαθά, όπως υπολογιστές, εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών, εξαρτήματα μηχανοκίνητων οχημάτων, μηχανήματα γραφείου και μηχανήματα ηλεκτρικής ενέργειας (30,4%) και τα καταναλωτικά αγαθά, όπως αυτοκίνητα, ρούχα, φάρμακα, έπιπλα και παιχνίδια (31,8%).

 • Στις ΗΠΑ βρίσκονται 149 λιμάνια. Τα λιμάνια της Νότιας Λουιζιάνα, του Χιούστον, της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Λονγκ Μπιτς συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την κατάταξη σε χωρητικότητα ή μονάδες TEU.

4 Τάσεις πελατών

Κατά την επέκταση σε νέες αγορές, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η συμπεριφορά των πελατών. Πώς αγοράζει συνήθως προϊόντα ο πελάτης-στόχος σας; Ποιον τρόπο παράδοσης προτιμά; Οι παρακάτω παράγοντες θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πώς οι τάσεις των πελατών θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσετε επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

 • Πάνω από το 80% των Αμερικανών πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο και πάνω από το 51% των καταναλωτών αναφέρουν ότι κάνουν αγορές μέσω κινητών συσκευών.

 • Πάνω από το 30% των Αμερικανών πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο σε εβδομαδιαία βάση και το 80% αγοράζουν κάτι από το διαδίκτυο τουλάχιστον μερικές φορές κάθε μήνα.

 • Το 23% των αγοραστών επηρεάζονται από τις προτάσεις και τις αξιολογήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 • Το 23% των Αμερικανών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για αυθημερόν παραδόσεις. Η προσφορά ποικιλίας επιλογών παράδοσης είναι προτιμότερη, καθώς το 40% των Αμερικανών αναφέρουν ότι ακυρώνουν αγορές λόγω περιορισμένων επιλογών παράδοσης

 • Οι Αμερικανοί εκτιμούν τη διαφάνεια στη διαδικασία παράδοσης και συνήθως ελέγχουν την κατάσταση παραγγελίας των αντικειμένων τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

 • Οι αγοραστές στο διαδίκτυο θέλουν να ενημερώνονται για τις παραδόσεις, με τρόπους όπως είναι οι αριθμοί παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι ειδοποιήσεις με μηνύματα κειμένου.

 • Το μέσο ποσό παραγγελίας στο διαδίκτυο είναι περίπου 80 δολάρια.

 • Οι επιλογές αποστολής την ίδια ημέρα, την επόμενη ημέρα και ταχείας εξυπηρέτησης είναι ιδιαίτερα σημαντικές και οι περισσότεροι αμερικανοί πελάτες προτιμούν τη δωρεάν αποστολή. Το 54% των Αμερικανών αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν τα καλάθια αγορών λόγω υψηλού κόστους αποστολής. Αυτό το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάτι που δείχνει πώς οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν ανταποκριθεί και κατανοήσει τη σημασία των ανταγωνιστικών τιμών αποστολής.

5 Πώς να ξεκινήσετε τη δραστηριοποίηση της επιχείρησής σας στις ΗΠΑ

Κατά την αξιολόγηση της εισόδου σας στην αμερικανική αγορά, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ίδρυσης μιας εταιρείας και τον τύπο της εταιρικής δομής που μπορεί να σας ταιριάζει. Υποβάλετε αίτηση για EIN (Αριθμός αναγνωριστικού εργοδότη) στις ΗΠΑ και προσδιορίστε εάν το προϊόν σας θα χρειαστεί δήλωση εισαγωγής. Τέλος, βρείτε ένα κέντρο διεκπεραίωσης και φορείς οι οποίοι παρέχουν κάλυψη στις περιοχές που στοχεύετε στις ΗΠΑ.

Το Market Finder περιλαμβάνει ανάλυση του δείκτη επιχειρηματικότητας (Doing Business Index) της Παγκόσμιας Τράπεζας, μέσω της οποίας μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την ευκολία διεξαγωγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 190, ο δείκτης αυτός αξιολογεί πόσο εύκολα μπορεί μια επιχείρηση να δημιουργήσει και να διαχειριστεί μια τοπική εταιρεία σε κάθε οικονομία του πλανήτη. Για τη λήψη της τελικής βαθμολογίας, αξιολογούνται 10 πεδία. Αυτά περιλαμβάνουν την ευκολία σύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, την ευκολία πρόσβασης σε δανεισμό και τις δυνατότητες διασυνοριακού εμπορίου.

Κατά την είσοδο σε μια νέα αγορά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις διαχειριστικές, κανονιστικές και εφοδιαστικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Το Market Finder διευκολύνει πολύ την κατανόηση των νομικών απαιτήσεων και την επίλυση εφοδιαστικών ζητημάτων, παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών οδηγών και insights.

alt text

Η Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services παρέχει λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Σημείωση

Το υλικό που παρέχεται στον ιστότοπο έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για οικονομικές, φορολογικές ή νομικές συμβουλές, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.