Πώς να προσεγγίσετε το κατάλληλο κοινό με διαφημίσεις προβολής

Προσέγγιση του κατάλληλου κοινού με την κατάλληλη στρατηγική διαφημίσεων προβολής

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Η επιτυχία των διαφημίσεων προβολής, οπουδήποτε στον κόσμο, βασίζεται στη στόχευση του κατάλληλου κοινού με το κατάλληλο μήνυμα.

Ο στόχος σας

Να διερευνήσετε και να ενσωματώσετε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αλλάξει η στρατηγική διαφημίσεων προβολής που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να βρείτε το κατάλληλο κοινό και το κατάλληλο μήνυμα για κάθε νέα χώρα στην οποία επεκτείνεστε.

Πώς να το καταφέρετε

Το Google Ads διαθέτει δύο κύρια δίκτυα: το Δίκτυο αναζήτησης και το Δίκτυο προβολής. Το Δίκτυο αναζήτησης προσεγγίζει τους χρήστες όταν αυτοί ήδη αναζητούν συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες που θέλουν να αγοράσουν. Το Δίκτυο προβολής σάς βοηθά να προσελκύσετε την προσοχή κάποιου χρήστη σε προηγούμενες φάσεις του κύκλου αγοράς με μια ποικιλία μορφών διαφήμισης σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Αυτό το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και προσεγγίζει πάνω από το 90% των χρηστών στο διαδίκτυο. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να σας βοηθά να βρίσκετε το κατάλληλο κοινό μεταξύ εκατομμυρίων ιστοτόπων παγκοσμίως. Σας δίνει τη δυνατότητα να καταστρώσετε στρατηγικές και να προβάλετε το μήνυμά σας στους δυνητικούς πελάτες στο κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή.

Αυτός ο οδηγός επισημαίνει τι χρειάζεται να λάβετε υπόψη κατά τον σχεδιασμό μιας καμπάνιας δικτύου προβολής, για να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό σε μια νέα χώρα.

2 Έρευνα και σχεδιασμός

Κάντε την έρευνά σας

Είναι πάντα ωφέλιμο να αφιερώνετε χρόνο για να ερευνήσετε και να κατανοήσετε εις βάθος ποιος ακριβώς είναι ο αγοραστής σας σε οποιαδήποτε χώρα. Οτιδήποτε άλλο, από τη στόχευση έως τη δημιουργία διαφήμισης, βασίζεται σε αυτήν τη γνώση.

Βρείτε μια χώρα με ένα κοινό που δεν φαίνεται απλώς το ίδιο, αλλά λειτουργεί και με τον ίδιο τρόπο. Να θυμάστε ότι ένα προϊόν που είναι δημοφιλές στη χώρα σας μπορεί να μην έχει την ίδια εξαιρετική απόδοση κάπου αλλού. Να λαμβάνετε υπόψη σας τις πολιτισμικές και τις γεωγραφικές διαφορές, όπως τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, το κλίμα και την εποχικότητα, την πολιτική, ακόμα και την ιστορία. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε χώρες με υψηλή ιδιοκτησία σκύλων στις οποίες θέλετε να πουλήσετε τα αξεσουάρ βόλτας σκύλου για όλες τις εποχές που προσφέρετε: λουριά, κολάρα, ιμάντες, μπουφάν, φούτερ. Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό ιδιοκτησίας σκύλων από μόνο του δεν θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν πρόκειται για χώρα στην οποία αρέσει να βγάζουν βόλτα τους σκύλους. Μπορεί να πρόκειται για μια χώρα στην οποία οι σκύλοι θεωρούνται αξεσουάρ μόδας και μεταφέρονται στις τσάντες των ιδιοκτητών τους ή μια χώρα όπου δεν θεωρούνται κατοικίδια, αλλά σκληρά εργαζόμενα ζώα. Σε κανένα από αυτά τα σενάρια δεν θα πουλούσατε πολλά από τα προϊόντα σας.

Σχεδιάστε την καμπάνια σας

Ξεκινήστε τον σχεδιασμό της διεθνούς καμπάνιας σας διαφημίσεων προβολής αρκετά νωρίς, ιδιαιτέρως όταν καθορίζετε την εφοδιαστική αλυσίδα σας, καθώς ενδέχεται να χρειαστεί και χρόνος για επαγγελματική μετάφραση.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Τι θέλετε να πετύχετε;
  • Να πουλήσετε περισσότερα προϊόντα ή υπηρεσίες;
  • Να αναπτύξετε την αφοσίωση των πελατών σας;
  • Να προκαλέσετε το ενδιαφέρον των πελατών σας;
  • Να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας;
 • Τι θέλετε να πείτε;
 • Κάνετε κάποια προσφορά ή έκπτωση;
 • Τι εμφάνιση θα πρέπει να έχουν οι διαφημίσεις σας; Να αφήνετε περιθώριο για γλωσσικές διαφορές. Το μήκος μιας φράσης στα Ελληνικά μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο σε μια άλλη γλώσσα

 • Ποιοι είναι οι προτιμώμενοι τρόποι πληρωμής στις αγορές-στόχους σας;
 • Ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις; Ο προτιμώμενος εξοπλισμός, η υποδομή, τα μεγέθη αρχείων, η ποιότητα βίντεο και οι διαστάσεις των banner διαφέρουν αναλόγως τη χώρα

 • Ποιες είναι οι προθεσμίες παραγωγής; Διαφέρουν από χώρα σε χώρα, για αυτό φροντίστε να τις γνωρίζετε

Προσεγγίστε το κατάλληλο κοινό

Η γεωγραφική στόχευση του Google Ads δίνει τη δυνατότητα στις διαφημίσεις σας να εμφανίζονται στις γεωγραφικές τοποθεσίες που επιλέγετε: χώρες, περιοχές εντός μιας χώρας, ακτίνα γύρω από μια τοποθεσία ή ομάδες τοποθεσιών. Σας βοηθάει να εστιάσετε τις διαφημίσεις σας στις περιοχές όπου θα βρείτε τους κατάλληλους πελάτες, αλλά και να τις περιορίσετε στις υπόλοιπες περιοχές. Αφού βρείτε το ιδανικό κοινό, πρέπει να εξετάσετε πώς θέλετε να το προσεγγίσετε.

Βάσει λέξεων-κλειδιών

Πάντα να προσαρμόζετε τοπικά τις λέξεις-κλειδιά και να φροντίζετε να χρησιμοποιούνται στην αγορά που θέλετε. Επίσης, να λαμβάνετε υπόψη σας τις διαφορές στις διαλέκτους, για παράδειγμα μεταξύ των Ισπανικών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Συνεπώς, αν για παράδειγμα πουλάτε αξεσουάρ για βόλτες σκύλων, θα προσθέτατε λέξεις-κλειδιά (στη σχετική γλώσσα) γύρω από αυτό το θέμα. Στη συνέχεια, το Google Ads θα εντοπίσει τόσο ιστοτόπους που περιλαμβάνουν τις λέξεις-κλειδιά που ορίσατε, καθώς και σχετικά είδη κοινού που ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Με την πάροδο του χρόνου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές υπηρεσίες μετάφρασης, ακόμα και μια καλή τοπική διαφημιστική εταιρεία η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα και να βρείτε περισσότερες λέξεις-κλειδιά.

Είναι καλή ιδέα να επιλέγετε λέξεις-κλειδιά που είναι συναφείς με μια ολόκληρη ομάδα διαφημίσεων και όχι μόνο με μία διαφήμιση. Για να εντοπίσει το κοινό που ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας και είναι πιθανότερο να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια, το Google Ads χρησιμοποιεί στόχευση με βάση τα συμφραζόμενα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε τα Αγγλικά ως επιπλέον γλώσσα στόχευσης, προκειμένου να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών στη χώρα που διαφημίζεστε.

Βάσει τοποθετήσεων

Εντός του Δικτύου προβολής, μπορείτε να επιλέξετε τύπους σελίδων ή συγκεκριμένους ιστοτόπους για τις διαφημίσεις σας, καθώς και είδη κοινού στα οποία αυτές θα εμφανίζονται. Με αυτές τις μη αυτόματες τοποθετήσεις, μπορείτε να εμφανίσετε τη διαφήμισή σας σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, βίντεο στο διαδίκτυο, παιχνίδια, ροές RSS, καθώς και σε ιστοτόπους και εφαρμογές για κινητά της επιλογής σας. Μπορείτε ακόμη και να αποκλείσετε τις διαφημίσεις σας από ιστοτόπους που θεωρείτε ότι δεν είναι σχετικοί.

Βάσει κοινού

Ακολουθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας, ώστε να προσεγγίζουν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων:

Είδη κοινού

Ανάλογα με τους διαφημιστικούς στόχους σας, μπορείτε να επιλέξετε το κοινό που ταιριάζει περισσότερο στους πελάτες σας.

 • Για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, χρησιμοποιήστε συναφή είδη κοινού, για να προσεγγίσετε ευρεία είδη κοινού τηλεοπτικής καμπάνιας
 • Για να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες με συνάφεια ως προς έναν συγκεκριμένο τομέα προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα συναφή είδη κοινού
 • Για να προσεγγίσετε συγκεκριμένα είδη κοινού που αγοράζουν ενεργά κάποιο προϊόν ή κάποια υπηρεσία, τότε χρησιμοποιήστε είδη κοινού εντός της αγοράς

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά, για να προσεγγίσετε είδη κοινού που πραγματοποιούν έρευνα για προϊόντα ή υπηρεσίες, όπως αυτά που προσφέρετε. Οι λέξεις-κλειδιά κοινού επιτρέπουν στις διαφημίσεις σας να προσεγγίζουν χρήστες που είναι πιθανό να ενδιαφέρονται για συγκεκριμένους όρους, με βάση την τρέχουσα και την παλαιότερη συμπεριφορά περιήγησής τους.

Επαναληπτικό μάρκετινγκ

Αυτή η επιλογή μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε χρήστες που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν τον ιστότοπό σας, καθώς επισκέπτονται άλλους ιστοτόπους στο Δίκτυο προβολής Google. Το επαναληπτικό μάρκετινγκ βρίσκεται μαζί με την επιλογή κατηγοριών ενδιαφέροντος στον λογαριασμό σας.

Δημογραφικά στοιχεία

Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να προσεγγίσετε χρήστες που ενδέχεται να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα, στο φύλο και στη γονική κατάσταση που επιλέγετε. Με τα είδη κοινού, δεν επιλέγετε μη αυτόματα μέρη που θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Στην περίπτωση αυτή, οι ιστότοποι ή οι εφαρμογές που εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας με βάση αυτές τις μεθόδους φέρουν την ετικέτα "αυτόματες τοποθετήσεις" στον πίνακα στατιστικών στοιχείων της καρτέλας Τοποθετήσεις.

Λάβετε υπόψη τον ανταγωνισμό

Κατανοήστε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας στη νέα αγορά και τι κάνουν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πώς θα προωθήσετε τις διαφημίσεις προβολής σας, καθώς και να λάβετε αποφάσεις σχετικά με την προσέγγιση χρηστών, τη συχνότητα και το κόστος CPM. Είναι χρήσιμο να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι να περιμένετε για κάθε νέα αγορά στην οποία εισέρχεστε.