Το Icelandic Skyr βλέπει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να απογειώνονται 200% πάνω από τις προβλέψεις με διαφημίσεις TrueView και ψηφιακές διαφημίσεις

Μάθετε πώς το TrueView και οι ψηφιακές διαφημίσεις Google βοήθησαν την MS Iceland Dairies να αυξήσει τις πωλήσεις

Στόχοι

  • Εξαγωγή του Icelandic Skyr στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Αύξηση αναγνωρισιμότητας επωνυμίας για το Icelandic Skyr στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Προώθηση πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προσέγγιση

  • Εκ νέου αξιοποίηση ισλανδικής τηλεοπτικής διαφήμισης ως καμπάνιας TrueView στο YouTube στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Προβολή διαφημίσεων προβολής και αναζήτησης Google
  • Προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος και γεωγραφικούς στόχους

Αποτελέσματα

  • Επίτευξη πωλήσεων 200% πάνω από την πρόβλεψη
  • Αύξηση αναγνωρισιμότητας επωνυμίας κατά 34%
  • Αύξηση 51% στο ενδιαφέρον για την επωνυμία
  • Αύξηση 43% στην ανάκληση διαφήμισης

Προκειμένου να εξαγάγει το γαλακτοκομικό προϊόν Icelandic Skyr στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κάτοχος της MS Iceland Dairies, ένας συνεταιρισμός 600 αγροτών και των οικογενειών τους, μετέτρεψε τις αρχικές διαφημίσεις στην ισλανδική τηλεόραση σε διαφημίσεις προβολής και διαφημίσεις με κείμενο στο YouTube και το Google ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ως αποτέλεσμα, ο συνεταιρισμός πέτυχε πωλήσεις λιανικής κατά 200% υψηλότερες από τις προβλέψεις.

Με περιορισμένο προϋπολογισμό μάρκετινγκ, η MS Iceland Dairies έπρεπε να σκεφτεί έξυπνα με ποιον τρόπο θα προωθήσει το Icelandic Skyr στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιλέγοντας μια κατά κύριο λόγο διαδικτυακή στρατηγική και αναδιαμορφώνοντας τις δημοφιλείς τηλεοπτικές διαφημίσεις σε διαφημίσεις TrueView και YouTube, κατόρθωσε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό, παραμένοντας οικονομικά αποδοτική.

"Για την κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχαμε τα χρήματα για να προωθήσουμε το Icelandic Skyr στην τηλεόραση", εξηγεί η Erna Erlendsdóttir, διευθύντρια τμήματος Ιστού και Έργων της MS Iceland Dairies. "Επομένως, κατά τη γνώμη μας, ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσουμε αποτελεσματικά και αποδοτικά τους βρετανούς καταναλωτές ήταν να χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό διαφημίσεων προβολής και διαφημίσεων με κείμενο στο YouTube και το Google."

Η μετακίνηση του λογότυπου και του προϊόντος στην οθόνη στην αρχή της ψηφιακής διαφήμισης ήταν ορισμένες από τις πολλές αλλαγές που έκανε η επωνυμία στην υπάρχουσα τηλεοπτική διαφήμιση. Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις εξασφάλισαν ότι η εταιρεία αξιοποίησε πλήρως τις μορφές TrueView YouTube, εκθέτοντας τους θεατές στην επωνυμία Icelandic Skyr, ακόμη και αν δεν παρακολουθούσαν ολόκληρη τη διαφήμιση.

Προκειμένου να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τα σημεία πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Icelandic Skyr χρησιμοποίησε τις διαφημίσεις προβολής και αναζήτησης Google που συνδέονταν με τον ιστότοπο της επωνυμίας. Ξεκινώντας με τη στόχευση σχετικών ομάδων ενδιαφέροντος ως πιθανών αγοραστών, όπως λάτρεις των σπορ ή του καλού φαγητού, η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης τη γεωγραφική στόχευση για να προσεγγίσει τους χρήστες σε ακτίνα 2 χλμ. από τα σχεδόν 200 καταστήματα Waitrose που πωλούσαν ήδη το Icelandic Skyr στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Οι διαφημίσεις Google είναι ένας σχετικά οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των στοχευόμενων καταναλωτών", εξηγεί η Erna. "Προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες σε σχέση με τη στόχευση και τη γεωγραφική στόχευση. Με τη σωστή παρακολούθηση μπορείτε να διαβάσετε τα στατιστικά στοιχεία και να αξιοποιήσετε τον προϋπολογισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορείτε να δείτε αμέσως τι λειτουργεί και τι όχι."

Το Icelandic Skyr πρόβαλε τη διαφήμιση για τις πρώτες 10 ημέρες χρησιμοποιώντας περίπου το 70% του προϋπολογισμού. Για τις επόμενες εβδομάδες, έγινε εκ νέου στόχευση των προηγούμενων θεατών χρησιμοποιώντας banner προβολής. Για το υπόλοιπο της καμπάνιας, η επωνυμία βελτιστοποίησε τις ομάδες ενδιαφέροντος, εστιάζοντας σε εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά προβολής σε χαμηλότερο κόστος ανά προβολή.

"Επιπλέον, πραγματοποιήσαμε καμπάνιες γενικών banner σε όσους χρήστες δεν προβλήθηκε η διαφήμιση βίντεο", προσθέτει η Erna. "Αυτά τα banner εμφανίζονταν κυρίως σε ιστοτόπους για την υγεία και τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας στόχευση με βάση την τοποθέτηση, τα συμφραζόμενα, το θέμα και τις λέξεις-κλειδιά."

Η ανάπτυξη επωνυμίας οδηγεί σε μεγαλύτερες εξαγωγικές πωλήσεις

Προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της δραστηριότητάς τους στο διαδίκτυο, η MS Iceland Dairies διενήργησε μια μελέτη ανάπτυξης επωνυμίας μαζί με την καμπάνια. Στο πλαίσιο αυτό έγινε έρευνα στα άτομα που είχαν δει την καμπάνια, συγκρίνοντάς τα με αυτά που δεν την είδαν, προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος της καμπάνιας. Η μελέτη συμπεριέλαβε επίσης δεδομένα αναζήτησης από την Google και το YouTube για να συγκρίνει τον αριθμό των αναζητήσεων επωνυμίας μετά την προβολή της διαφήμισης στους καταναλωτές.

Η μελέτη ανάπτυξης επωνυμίας έδειξε αύξηση κατά 43% στην ανάκληση διαφήμισης, ενώ η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας αυξήθηκε κατά 34%. Οι αναζητήσεις για την επωνυμία Skyr αυξήθηκαν κατά 51% σε όλους όσους προβλήθηκε η διαφήμιση και 443% μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν ολόκληρη τη διαφήμιση βίντεο.

Επιπλέον, σημειώθηκε τεράστια αύξηση στους αριθμούς των προβλέψεων. Έως το τέλος της καμπάνιας, ο προβλεπόμενος αριθμός των πωλήσεων του Icelandic Skyr στα Waitrose είχε τριπλασιαστεί, οδηγώντας την επωνυμία των σούπερ μάρκετ να επεκτείνει το προϊόν σε περαιτέρω καταστήματα, αυξάνοντας τον αριθμό των προμηθευτών σε 350, καθώς επίσης και να επεκτείνει την επιλογή των προϊόντων από τρεις γεύσεις σε πέντε.

Εάν η MS Iceland Dairies αποφασίσει να συμπεριλάβει το Icelandic Skyr σε μελλοντικά διεθνή σχέδια επέκτασης, η Erna αναφέρει: "Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο Google και στο YouTube σε σχέση με πριν, λόγω της πρόσβασης στα στατιστικά στοιχεία και της δυνατότητας παρακολούθησης της καμπάνιας. Επίσης, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε μια μεγάλη ομάδα καταναλωτών, χωρίς να χρειάζεται να διαφημιζόμαστε με ακριβά τηλεοπτικά σποτ. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος αύξησης της αναγνωρισιμότητας μιας επωνυμίας όταν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό."

Οι διαφημίσεις Google αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης των καταναλωτών. Προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες σε σχέση με τη στόχευση και τη γεωγραφική στόχευση. Μπορείτε να δείτε αμέσως τι λειτουργεί και τι όχι.“ Erna Erlendsdóttir, διευθύντρια τμήματος Ιστού και Έργων, MS Iceland Dairies