Odločanje med oglasi v iskalnem omrežju in prikaznimi oglasi

Primerjava oglaševalskih akcij v iskalnem in prikaznem omrežju

Izziv

Google Ads ima dve glavni omrežji – iskalno in prikazno omrežje, ki skupaj obsegata več kot dva milijona spletnih mest ter lahko dosežeta več kot 90 odstotkov internetnih uporabnikov.1 Preprosto povedano, oglaševalske akcije v prikaznem omrežju uporabnike spodbujajo k odločitvi glede nakupa, akcije v iskalnem omrežju pa uporabnike dosežejo, ko so že pripravljeni izvesti nakup. Izziv je ugotoviti, kdaj uporabiti katero omrežje.

Vaš cilj

Ugotoviti, ali boste cilje mednarodne oglaševalske akcije lažje dosegli z oglasi v iskalnem omrežju ali prikaznimi oglasi.

Kako začeti

Omrežje Googla Ads je zasnovano za pomoč pri iskanju ustrezne ciljne skupine na milijonih spletnih mest po vsem svetu. Omogoča vam, da delujete strateško ter svoje sporočilo ob pravem času in na pravem mestu prikažete potencialnim strankam prek iskalnega ali prikaznega omrežja oziroma obeh. Uporabniki, ki so jim prikazani vaši oglasi v iskalnem omrežju, že iščejo vaše izdelke, medtem ko so vaši prikazni oglasi prikazani ustreznim uporabnikom na podlagi zgodovine brskanja, e-pošte ali ogledanih videoposnetkov. Ugotoviti morate torej, katero omrežje vam najbolj ustreza. V nadaljevanju je kratek vodnik za pomoč pri odločanju.

Oglaševalske akcije v iskalnem omrežju Googla Ads

Iskalno omrežje doseže uporabnike, ko že iščejo posamezne izdelke ali storitve. Oglaševalsko akcijo v iskalnem omrežju uporabite v naslednjih primerih:

Vaš izdelek ali storitev ima velik obseg iskanja ključnih besed

Obseg iskanja je število iskanj za posamezno ključno besedo v nekem časovnem obdobju. Če je obseg iskanja velik, uporabniki že iščejo to, kar ponujate, zato povečanje prepoznavnosti ni vaša prednostna naloga. Za ugotavljanje obsega iskanja lahko uporabite načrtovalnik ključnih besed.

Vaš začetni proračun je omejen

Če preizkušate nov trg in ne želite začeti z velikim proračunom, lahko z oglaševalsko akcijo v iskalnem omrežju povečate število neposrednih konverzij ob nizkih stroških in preprostem merjenju. Ko ste zadovoljni z rezultati, lahko začnete prikazovati oglaševalsko akcijo v prikaznem omrežju za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, s čimer se poveča obseg iskanja za vašo blagovno znamko.

Preberite več o ustvarjanju oglaševalske akcije v iskalnem omrežju.

Oglaševalske akcije v prikaznem omrežju Googla Ads

Prikazno omrežje pomaga pritegniti pozornost uporabnika zgodaj v nakupnem ciklu z različnimi oblikami oglasov v digitalnem prostoru. Oglaševalsko akcijo v prikaznem omrežju uporabite v naslednjih primerih:

Vaš izdelek ali storitev ima majhen obseg iskanja

Za ugotavljanje obsega iskanja lahko uporabite načrtovalnik ključnih besed. Preverite podatke za svoj trg. Oglaševalska akcija v prikaznem omrežju Googla Ads vam pomaga povečati prepoznavnost in s tem obseg iskanja tako, da na spletnih mestih prepozna ključne besede, ki ustrezajo vaši ponudbi, zato lahko aktivno dosežete stranke, ki se zanimajo za vašo ponudbo.

Spodbuditi želite interakcijo uporabnikov z blagovno znamko

Če vas zanima spodbujanje interakcije z blagovno znamko, vam prikazno omrežje Googla Ads omogoča povezovanje s strankami ob pravem času in na pravem mestu na tisočih spletnih mest po vsem svetu. Uporabite lahko ciljanje na umestitve Googla Ads za doseganje ustrezne ciljne skupine za svojo blagovno znamko z oblikami večpredstavnostnih oglasov in ponujanjem za CPM.

Želite, da vas imajo stranke v mislih

Če ponujate drage ali luksuzne izdelke, kot je kakovosten nakit ali ure, so prikazni oglasi odličen način, da jih pokažete. Ker uporabniki pred nakupom dražjih ali luksuznih izdelkov skrbno premislijo ter primerjajo cene in izdelke, prikazno omrežje Googla Ads zagotavlja dodatno prednost – poskrbite lahko, da vaša blagovna znamka ostane v mislih uporabnikov prek oglaševalske akcije za ponovno trženje.

Pripravili ste videoposnetek, lokaliziran za nov trg

Če ste že pripravili videooglas, lahko ustvarite brezplačen uporabniški kanal v YouTubu ter prilagodite njegovo podobo v skladu z blagovno znamko in pričakovanji izvoznega trga. Tako boste na najbolj priljubljenem spletnem mestu z videoposnetki v internetu ustvarili dragocen prostor za svojo blagovno znamko.

Preberite več o ustvarjanju oglaševalske akcije v prikaznem omrežju.

Nasvet

Vse prednosti obeh možnosti: Možnost »Iskalno omrežje z izbiro prikaznega omrežja« v Googlu Ads vam omogoča širitev dosega na podlagi zmogljivosti prikaznega omrežja, ne da bi to vplivalo na učinkovitost vaših oglaševalskih akcij v iskalnem omrežju. Gre za uporabniku prijazen način širitve oglaševalske akcije v iskalnem omrežju na prikazno omrežje, s katerim si lahko zagotovite visokokakovostne klike in dobro donosnost naložbe brez dodatnih opravil, povezanih z optimizacijo. Deluje na podlagi točnega predvidevanja, kje bodo vaši oglasi najverjetneje najuspešnejši, zato so prikazani samo na mestih, ki so ustrezna za vašega idealnega uporabnika. Preberite več o tem.

Viri