Izbira prave oblike videooglasa

Vodnik po izbiri primerne oblike videooglasov za mednarodno oglaševalsko akcijo z videooglasi

Izziv

Na voljo so številne oblike videooglasov in vsaka na drugačen način pritegne uporabnike v YouTubu in na spletnih mestih videopartnerjev. Izziv je najti najprimernejšo za vašo oglaševalsko akcijo z videooglasi.

Vaš cilj

Razumeti, katera oblika bo najbolje predstavila vašo videovsebino na ciljnih izvoznih trgih.

Pregled

V Googlu Ads lahko ustvarite privlačne mednarodne oglaševalske akcije z videooglasi v več različnih oblikah ter z njimi v YouTubu in na spletnih mestih videopartnerjev na različne načine pritegnete stranke iz različnih držav. Vsebina videooglasa mora gostovati v YouTubu, videooglasi pa se lahko prikazujejo tako v YouTubu kot na spletnih mestih videopartnerjev in v aplikacijah v prikaznem omrežju, vključno s tabličnimi računalniki ter mobilnimi napravami (odvisno od oblike in nastavitev).

Ko ste razmislili o zadevah, povezanih z ustvarjanjem in lokalizacijo videovsebine za globalne trge (preberite več o tem), je čas, da se odločite, katera oblika bo najbolje predstavila vaše sporočilo. Tukaj je na voljo naš vodnik po izbiri med oglasi TrueView v okviru videoposnetka, oglasi TrueView discovery ali odbojnimi oglasi.

Oglasi TrueView

Pri oglasih TrueView plačate samo, kadar si gledalci ogledajo vaš videooglas ali so v interakciji z njegovimi elementi.

Pri oglasih TrueView je korist obojestranska

Gledalci vidijo videoposnetke, ki jih zanimajo, vi pa prejmete več ogledov s strani ciljne skupine, za katero veste, da jo tema zanima. Ker izberete, koliko želite plačati za ogled, dobite pravo ciljno skupino za pravo ceno. Za razliko od cene na tisoč prikazov (CPM) vam ne bo treba plačati za vsak prikaz oglasa.

Uživajte v svobodi prilagajanja

Predvajate lahko tudi videoposnetke, daljše od 30 sekund, zato lahko preizkušate različne oblike. Preizkusite daljše predstavitve izdelkov, pričevanja strank ali videoposnetke z navodili, ki prikazujejo delovanje vašega izdelka.

Izkoristite prednosti širokega dosega

Oglasi TrueView se lahko prikazujejo v YouTubu in na spletnih mestih drugih izdajateljev v prikaznem omrežju za namizne računalnike in mobilne naprave višjega razreda. Upoštevajte, da mora vsebina za oglase TrueView gostovati v YouTubu.

Na voljo so tri vrste oglasov TrueView:

Oglasi TrueView v okviru videoposnetka

 • Kdaj naj jo uporabim? To obliko uporabite, kadar imate videovsebino, ki jo želite promovirati pred drugimi videoposnetki v YouTubu in v Google Prikaznem omrežju. Oglasi v okviru videoposnetka so zasnovani tako, da pritegnejo pozornost uporabnikov v prvih petih sekundah oglasa, s čimer zagotovijo masovno vidnost in vsilijo osredotočenost na vaše sporočilo.

 • Kako deluje? Vaš videooglas se predvaja pred, med ali za drugimi videoposnetki. Gledalec ima po petih sekundah možnost, da oglas preskoči.

 • Kje se lahko oglasi prikazujejo? Videooglasi TrueView v okviru videoposnetka se lahko prikazujejo na straneh za ogled v YouTubu ter v videoposnetkih na partnerskih spletnih mestih in v aplikacijah v prikaznem omrežju.

 • Kako se mi bo zaračunalo? Plačate samo, kadar si gledalec ogleda 30 sekund vašega videooglasa (oziroma celotnega, če je krajši od 30 sekund) ali izvede interakcijo z videooglasom, kar nastopi prej.

Oglasi »TrueView video discovery«

 • Kdaj naj jo uporabim? To obliko uporabite za promocijo videoposnetka na mestih odkrivanja, na primer poleg sorodnih videoposnetkov v YouTubu, kot del rezultatov iskanja v YouTubu ali ob drugi vsebini v prikaznem omrežju. Oglasi Odkrivanje so zasnovani tako, da se povezujejo z vašo ciljno skupino in jo vodijo do vaše vsebine, ko išče nekaj zanimivega za ogled. V povprečju spodbudijo več kot petkrat več klikov oglaševalčevih pozivov k dejanju Učinkoviti pa so tudi pri promociji videovsebine daljših oblik.

 • Kako deluje? Oglas je sestavljen iz sličice videooglasa in nekaj besedila. Čeprav se lahko natančna velikost in videz oglasa razlikujeta glede na mesto prikaza, oglasi »video discovery« vedno vabijo uporabnike h kliku sličice za ogled videoposnetka. Videoposnetek se nato predvaja na strani za ogled v YouTubu ali na strani vašega kanala.

 • Kje se lahko oglasi prikazujejo?

  • Na YouTubovi domači strani.
  • Med YouTubovimi rezultati iskanja.
  • Ob sorodnih videoposnetkih v YouTubu.
  • Kot prekrivni element na strani za ogled v YouTubu.
  • Na spletnih mestih videopartnerjev in v aplikacijah v prikaznem omrežju.
 • Kako se mi bo zaračunalo? Zaračunalo se vam bo samo, kadar se bodo gledalci odločili za ogled oglasa s klikom sličice.

Odbojni oglasi

Odbojni oglasi so kratka oblika videooglasov, zasnovana za doseganje večjega števila strank in povečanje prepoznavnosti blagovne znamke.

 • Kdaj naj jo uporabim? To obliko uporabite, ko želite doseči široko občinstvo prek kratkega sporočila, ki si ga bodo gledalci zapomnili.

 • Kako deluje? Odbojni videooglas traja največ šest sekund in se predvaja pred drugim videoposnetkom, med njim ali po njem. Gledalci ne morejo preskočiti oglasa.

 • Kje se lahko oglasi prikazujejo? Odbojni oglasi se lahko prikazujejo pred drugimi videoposnetki v YouTubu ali na partnerskih spletnih mestih in v aplikacijah v prikaznem omrežju.

 • Kako se mi bo zaračunalo? Plačali boste na podlagi prikazov. Odbojni oglasi uporabljajo ponujanje za CPM (ceno na tisoč prikazov), zato boste plačali za vsakih tisoč prikazov oglasa.

Preberite več o mednarodnem oglaševanju z videooglasi.