The Oriental Shop razširja poslovanje na izvoznem trgu prek integriranih Googlovih izdelkov

Preberite, kako je nizozemska spletna trgovina prek Googla Ads razširila poslovanje na svetovni ravni

Cilji

  • Povečanje prepoznavnosti v Nemčiji, Angliji in Franciji
  • Razširitev poslovanja na izvoznem trgu
  • Neodvisno upravljanje dejavnosti v podjetju in izdelkov

Pristop

  • Prikazovanje oglaševalskih akcij Google Ads na Nizozemskem, v Nemčiji, Angliji in Franciji
  • Sodelovanje z Googlom za zagotavljanje ustrezne ravni podpore za upravljanje povečanega števila naročil

Rezultati

  • Veliko povečanje naročil iz Nemčije, Anglije in Francije
  • Število visokokakovostnih strank, ki so obiskale spletno mesto, se je prek Googla Ads povečalo
  • Zaradi uporabe odlično integriranih Googlovih izdelkov, kot so Google Analytics, Google Nakupovanje in Gmail, je trgovini uspelo okrepiti samozaupanje, da lahko upravlja povečano število naročil

Nizozemska spletna trgovina The Oriental Shop, ki je bila ustanovljena leta 2013, prodaja visokokakovostne izdelke iz Japonske in drugih azijskih držav. Podjetje je bilo najprej usmerjeno v prodajo zbirke svojih izdelkov izključno na domačem trgu. Kmalu je njegov raznolik izbor izdelkov postal tako priljubljen, da so začeli prejemati tudi poizvedbe iz regij zunaj Nizozemske. Direktor Fabian Klinkenberg je želel potencialnim strankam olajšati iskanje njegove trgovine, zato se je odločil, da začne izvajati dodatne oglaševalske akcije Google Ads v Nemčiji, Franciji in Angliji. Pritok naročil se je kmalu povečal.

Po odločitvi za razširitev poslovanja na globalne trge se je Fabian spopadel z novimi izzivi. V podjetju so bili zaposleni samo štirje, zato je moral vzpostaviti ravnovesje med izvajanjem dejavnosti za razširitev dosega trgovine in hkrati obvladovanjem vsakodnevnih dejavnosti. Pri tem je uporabil različna Googlova orodja za upravljanje povečanega števila spletnih strank in tudi za njihovo zadržanje. Fabian je izrazil zadovoljstvo glede storitve, integracije orodij in Googlove podpore ter pripomnil, »da pri tem zagotovo plačuje za kakovostne izdelke in storitve«.

The Oriental Shop lahko zdaj, ko je izkoristil enomesečno brezplačno Googlovo podporo, samostojno zadovolji povečano povpraševanje po izdelkih.

Nagrada za Fabianovo odločitev, da se The Oriental Shop vključi na razširjen izvozni trg, je izdatna, saj je podjetje dejavno na novem, večjem trgu s strankami, ki tako kot on obožujejo izdelke iz Azije.

»Kakovost obiskovalcev spletnega mesta, pridobljenih prek Googla Ads, je odlična.« Fabian Klinkenberg, direktor podjetja The Oriental Shop