Rast mednarodne prodaje podjetja BAUNAT pri globalni širitvi z Googlom

Preberite, kako je belgijski prodajalec diamantov z Googlom Ads in Googlom Analytics dosegel svoje cilje.

Cilji

  • Določitev najboljših globalnih trgov za prodajo diamantov
  • Vzpostavitev mednarodne baze strank

Pristop

  • Uporaba Iskalnika trgov za določitev priložnosti v novih državah
  • Uporaba Googla Ads in Googla Analytics za doseganje ustreznih ciljnih skupin na mednarodni ravni s posebnimi ponudbami nakita

Rezultati

  • Izvoz 85 % nakita za stranke v več kot 45 državah
  • Največji trgi zahodna Evropa, Kitajska in Hongkong
  • Prisotnost v šestih državah po svetu

Belgijski prodajalec diamantov BAUNAT prodaja svojo kolekcijo nakita vrhunske kakovosti v spletu, pri čemer je svoje podjetje, ustanovljeno leta 2008, razširil na mednarodni ravni. Podjetje ima danes stranke v več kot 45 državah, kar je doseglo z uporabo Googla Ads in Googla Analytics, s katerima je poiskalo najboljše svetovne trge za svoje diamante.

Podjetje BAUNAT s sedežem v belgijskem Antwerpnu je bilo ustanovljeno leta 2008 s samo dvema zaposlenima in se ukvarja s prodajo lastne kolekcije ročno izdelanega diamantnega nakita vrhunske kakovosti.

Že na začetku svoje poslovne poti so pri podjetju BAUNAT odkrili, da lahko z oglasi za nakit prek Googla Ads hitro povečajo število svojih strank. V podjetju pa so želeli doseči širšo, mednarodno ciljno skupino, da bi zagotovili kar največjo možno prodajo svojih diamantov.

Baunat se je tako obrnil na Google za pomoč pri vzpostavljanju globalne baze strank prek Iskalnika po svetovnih trgih, ki je zdaj del Market Finderja, da bi določili najboljše države na svetu za širitev. Nato so pri podjetju BAUNAT uporabili Google Ads in Google Analytics za iskanje ustreznih ciljnih skupin na posameznih ciljnih trgih, ki bi jim predstavili posebne ponudbe diamantov za doseganje kar najboljše možne cene.

Spremenljivke, ki jih zagotavljata orodji, so bile podjetju BAUNAT v veliko pomoč. Z Googlom Ads lahko podjetja ciljajo na potencialne stranke na podlagi vrste spletnega mesta, vrste ciljne skupine ali ponovnega trženja, medtem ko lahko z Googlom Analytics natančneje določijo, kako sledijo uporabniški dejavnosti na spletnem mestu, pri čemer izberejo posamezne podatke, ki si jih želijo ogledati. Na ta način so lahko v podjetju BAUNAT za vsako državo izbrali pristop, ki v njej najučinkoviteje spodbuja prodajo. »Google vsako leto izboljša svoje izdelke, zato lahko podjetja, kot je naše, povečujejo prodajo,« pove soustanovitelj Steven Boelens.

Ta strategija se je za BAUNAT obrestovala. V samo šestih letih se je podjetje razširilo, tako da zdaj 85 % nakita izvozi v več kot 45 držav, pri čemer najpomembnejše trge podjetja predstavljajo zahodna Evropa, Kitajska in Hongkong. 60 % prodaje zagotovi spletno mesto podjetja, preostanek pa njegovi prodajni saloni v Antwerpnu, Parizu, Ženevi, Amsterdamu, Bombaju in Hongkongu.

»Google je za nas izjemno dragocen. Zagotovi nam želene rezultate. Z Googlom smo se lahko v samo šestih letih prelevili iz dejavnosti z dvema zaposlenima v pravo mednarodno podjetje.« Steven Boelens, soustanovitelj, BAUNAT