Merjenje je ključno za mednarodni uspeh

Pri širitvi na nove mednarodne trge vam lahko Google Analytics pomaga kar najbolje izkoristiti proračun in izboljšati vaše možnosti za uspeh. Gre za popolno orodje za iskanje nove mednarodne ciljne skupine, njeno spoznavanje in ugotavljanje, kako z njo komunicirati.

Prednosti Googla Analytics

Market Finder vam bo pomagal določiti nove mednarodne trge z največjo potencialno dobičkonosnostjo. Zdaj pa si predstavljajte, da je vaše spletno mesto že delujoče, morda celo na drugem koncu sveta. Kdo vas obiskuje? Ali vas uporabniki najdejo prek oglaševalske akcije, ključne besede ali napotitvene domene? Kaj so počeli, medtem ko so bili na spletnem mestu? Kako dolgo so se zadržali na njem? Koliko denarja so porabili? Ali so spletno mesto zapustili v nekem trenutku pred nakupom? Vas zanima, zakaj?

Odgovor na vsa ta vprašanja je Google Analytics. Ne glede na to, kje na svetu poslujete, lahko z Googlom Analytics ugotovite, kaj deluje in kaj ne, posledično pa tudi, kako lahko ukrepate v zvezi s tem. Gre za najbolj priljubljeno orodje za spletno analitiko na svetu, ki zajema okoli 28 milijonov aktivnih spletnih mest.1

Ustreznost je ključna

Bolj kot se lahko približate pričakovanjem uporabnikov, tem uspešnejši boste. Google Analytics pa vam pomaga natanko pri tem.

Nastavite lahko, da se vam poročila ob določenem času pošljejo po e-pošti.

Nekaj primerov:

  • Poročila o ciljnih skupinah zagotavljajo informacije o vaših uporabnikih, kot so starost, spol, zanimanja, od kod prihajajo, katere jezike govorijo, kako pogosto vas obiščejo in ali uporabljajo mobilno napravo oziroma računalnik.

  • Poročila o pridobitvah vam povedo, kako so uporabniki prišli na spletno mesto: prek trženjske akcije, družbenega omrežja, drugega spletnega mesta ali ključne besede v iskalniku.

  • Poročila o vedenju zagotavljajo informacije o vsebini vašega spletnega mesta, zlasti o najbolj obiskanih straneh, najpogosteje uporabljenih straneh za prihod na spletno mesto in glavnih izhodnih straneh.

Pri širitvi na nove trge lahko na podlagi tega lažje poiščete novo mednarodno ciljno skupino in jo spoznate, nato pa določite najdragocenejše uporabnike, ki zagotovijo največ konverzij, ter se osredotočite nanje.

Na podlagi teh informacij lahko ustvarite in zagotovite:

  • ustrezno spletno uporabniško izkušnjo,
  • prilagojena sporočila in oglaševalske akcije, ki bodo pritegnile večino obiskovalcev,
  • vsebino glede na to, od kod so prišli obiskovalci, ali glede na iskalno poizvedbo, prek katere so vas našli,
  • vsebino glede na njihova pretekla iskanja,
  • vsebino, ki je z vidika jezika, slik in besedila ustrezna za njihovo geografsko lokacijo.

Google Analytics vam pomaga ugotoviti, kaj deluje in kaj ne ter kam in kako vložiti čas in denar za privabljanje novih strank in njihovo spodbujanje k izvedbi konverzij. Vse to pa vam omogoča, da kar najbolje izkoristite svoj proračun, in zagotavlja najboljše možnosti za mednarodni uspeh.

Vir: