Učinkovita čezmejna plačila za kar največji izkoristek izvoznih trgov

Raziskovalci predvidevajo, da se bo v naslednjih petih letih čezmejna spletna prodaja na svetovni ravni podvojila,1 pri čemer se bo čezmejna spletna prodaja v Evropi po napovedih letno povečala za 27 %. V Argentini je leta 2015 40 % spletnih kupcev izvedlo čezmejno transakcijo, medtem ko je v Mehiki in Kanadi istega leta čezmejne transakcije izvedlo 60 % spletnih kupcev. Danes je samo v ZDA 130 milijonov čezmejnih nakupovalcev. Zaradi tega ste v odličnem položaju, da kar najbolje izkoristite obstoječe in potencialne izvozne trge. To pa boste lažje dosegli z močno in zanesljivo strategijo za čezmejna plačila.

Brezmejno plačevanje

Poslovanje je zdaj mogoče razširiti na nove trge hitreje in preprosteje kot kdaj koli prej. Tudi stranke še nikoli niso imele lažjega dela pri iskanju podjetij, ne glede na to, kje so. Toda ali plačila izvajajo na enak način kot vi? Ali so njihove banke usklajene z vašimi? Vsaka napaka ali zaplet pri obdelavi plačil bo verjetno takoj zaustavil čezmejno finančno transakcijo.

Bodite prilagodljivi pri izvajanju finančnih transakcij z izvoznim trgom. Ne omejujte se. Z Iskalnikom trgov lahko ugotovite, kako se prilagoditi prednostnemu plačilnemu sredstvu strank. Omogočite jim uporabo znanih plačilnih sredstev. S tem ko boste prisluhnili lokalnim trgom, bo vaš trud poplačan.

Prav tako poskrbite za zaščito. Raziščite različne provizije in tveganja za prevaro, povezana z državo, v kateri prodajate svoje izdelke. Za zagotavljanje uspešnih čezmejnih plačil načrt širitve oblikujte tako, da bo v vsak korak načrta vdelana varna strategija plačevanja.

Lokalno delovanje

V raziskavi iz leta 20162 so ugotovili, da je v Združenem kraljestvu vsaka deseta spletna trgovina popolnoma nezadovoljna s svojimi mednarodnimi plačili, 69 % pa jih meni, da je lokalizacija zelo pomemben del uspeha prodajalca.

Če želite pridobiti zveste stranke, se morate posvetiti regionalnim kulturnim razlikam. Z omogočanjem podpore za najbolj priljubljena plačilna sredstva posameznega novega trga boste vzpostavili zaupanje in povečali prodajo.

Kar 25 % vseh spletnih prodaj se izjalovi ob zaključku spletnega nakupa. K temu prispevajo oblikovanje, ki uporabnika zmede, moteči oglasi ali neznana plačilna sredstva. To zagotovo velja za tuje trge.

Da bi se temu izognili, upoštevajte naslednje:

  • spletno mesto oblikujte v jeziku izvoznega trga,
  • uporabite lokalna plačilna sredstva,
  • stran za zaključek nakupa oblikujte tako, da je videti znana,
  • raziščite spletna mesta konkurence in si oglejte oblike, ki jih uporabljajo,
  • stran za zaključek nakupa naj bo preprosta.

Premišljeno ravnanje

Dobro raziščite različne možnosti plačevanja, ki so na voljo po svetu. Market Finder zagotavlja podroben opis najbolj priljubljenih načinov plačevanja. Možnosti plačevanja lahko obsegajo e-denarnice, spletno bančno nakazilo, kreditne kartice in mobilna plačila.

Ponudnik plačilnih storitev je tretja oseba, ki izvaja prenos sredstev med vami in vašo stranko. Gre za varen in zanesljiv način izvajanja finančnih transakcij, saj bo neodvisni ponudnik seznanjen z vsemi lokalnimi predpisi. To je priročno, če ima vaše podjetje sedež v Parizu, kupec pa je v Tokiu.

Internet je omogočil nove trgovinske priložnosti za mala in srednje velika podjetja po celem svetu. Širitev poslovanja na nove izvozne trge pa je lahko zelo zapletena in hkrati razburljiva. Market Finder vam pomaga zagotoviti, da čezmejne finančne transakcije ne postanejo vir težav. V njem je razloženo, kako lahko že ob prvem stiku z novim izvoznim trgom vdelate varno strategijo plačevanja.

Viri