Cum să vă adresați unui public video global

Selectarea opțiunii celei mai potrivite dintre cele trei modele de canale YouTube

1 Prezentare generală

Provocarea

Cu ajutorul campaniilor video, puteți afișa anunțuri video individuale sau încorporate în alte materiale video în flux, pe YouTube și în Rețeaua de display Google. Totuși, pe măsură ce publicul dvs. global continuă să crească și canalul este accesat în alte țări care vorbesc alte limbi, poate fi dificil să aflați cum să vă adresați pe fiecare piață în parte într-o manieră relevantă și în spiritul locului.

Obiectivul

Să găsiți modelul cel mai potrivit pentru marca dvs. și să mențineți interacțiunile și entuziasmul utilizatorilor, indiferent de locul unde se află ei.

Cum să procedați

Pe măsură ce canalul dvs. de brand YouTube este accesat în alte țări care vorbesc alte limbi, puteți adopta unul dintre cele trei modele de adresare către publicul dvs. global. Care sunt cele mai potrivite opțiuni pentru canalul dvs. de brand YouTube și pentru piața în care vă aflați? Vă vom prezenta avantajele și dezavantajele fiecăreia în ceea ce privește brandingul, implicarea și managementul canalelor, pentru a vă ajuta să luați o decizie.

Sfat

Pentru a vă adresa unui public global mai mare, rugați membrii comunității să adauge titluri, descrieri și subtitrări la videoclipurile dvs. în limba lor.

2 Un singur canal YouTube, care oferă conținut în mai multe limbi

Stabiliți un canal de brand YouTube principal și încărcați conținut în mai multe limbi, pentru mai multe țări.

Brandingul

Deoarece aveți un singur canal care să vă reprezinte, marca și toate materialele asociate vor fi uniforme în toate regiunile. Dacă publicul folosește aceiași termeni pentru a căuta conținut în toate limbile (de exemplu, un nume de produs), acest canal va fi extrem de relevant și ușor de găsit.

Interacțiunea

Atragerea publicului pe un canal global unic vă va consolida nivelul de vizionare și numărul de abonați. Va ajuta totodată utilizatorii să vă găsească mai ușor canalul în căutarea YouTube. Totuși, după ce v-ați asigurat că utilizatorii vă găsesc cu ușurință canalul, poate fi mai dificil să vă adresați abonaților din întreaga lume ca unui public omogen, deoarece conținutul este disponibil în mai multe limbi. Așadar, publicul canalului va fi fragmentat în funcție de limbă, iar membrii comunității vor vedea postări, comentarii și actualizări ale feedurilor în multe limbi.

Pentru a menține interacțiunile publicului video, se recomandă să adăugați subtitrări la videoclipuri, pentru a vă face conținutul mai accesibil și disponibil unui public mai larg. Puteți și să creați secțiuni și playlisturi unice pentru fiecare piață cheie. Astfel, le veți oferi spectatorilor o experiență consecventă în funcție de limba vorbită și puteți crește durata de vizionare.

Administrarea

După ce v-ați adus întregul conținut într-un singur loc, echipa își poate concentra toate resursele pe administrarea acestui canal unic, ca să mențină mai ușor un branding și un ton consecvente pe plan global. Desigur, numărul efectiv de resurse necesare pentru administrarea unui canal va depinde în mare măsură de regularitatea încărcărilor de conținut și de intensitatea strategiei de promovare a canalului. Încărcarea regulată de videoclipuri, asigurarea valorii mărcii și comunicarea constantă cu publicul sunt esențiale pentru dezvoltarea unui canal de succes.

3 Mai multe canale, fiecare având conținut într-o singură limbă

Puteți crea mai multe canale, fiecare oferind conținut într-o anumită limbă și pentru o anumită zonă geografică. Aceste canale pot fi deosebit de utile în cazul spectatorilor care utilizează alfabete diferite sau termeni de căutare diferiți.

Brandingul

Cu un canal unic pentru fiecare zonă geografică sau limbă, puteți personaliza fiecare canal în funcție de publicul local. În plus, veți putea încorpora mai ușor evenimente și promoții locale. Dacă identitatea mărcii dvs. diferă ușor în regiunile pe care le vizați, această abordare vă va ajuta să valorificați aceste diferențe și să le încorporați în strategia de promovare a canalului de brand YouTube.

Interacțiunea

Deși spectatorii și abonații dvs. vor fi împărțiți pe mai multe canale în funcție de limba preferată, veți putea să comunicați mai bine, pe teme specifice, cu un public implicat. Toate resursele canalului vor fi direcționate către un public care vorbește aceeași limbă, ceea ce vă poate ajuta să oferiți o experiență mai bună utilizatorilor. Nu uitați să specificați limba vizată de un anumit canal, deoarece utilizatorii pot vedea mai multe canale în rezultatele de căutare, iar cele cu audiențe mai mari sunt mai proeminente. Pentru a crește șansele canalelor de a fi descoperite, este esențial să realizați activități de promovare reciprocă pentru toate canalele pe care le administrați. O modalitate foarte bună de a vă asigura că aveți o promovare reciprocă eficientă este să adăugați canale de interes la secțiunea canale speciale din fila „Despre” a canalului dvs.

Administrarea

Deoarece conținutul canalului este prezentat în mai multe regiuni/limbi, fiecare canal local trebuie să aloce resurse pentru administrarea sa continuă. Indiferent dacă administrați canalele folosind o strategie predefinită sau vă bazați pe echipele de administrare locale, este esențial să vă asigurați că marca dvs. poate aloca suficiente resurse pentru lansarea și administrarea fiecărui canal și pentru menținerea unui program regulat de încărcare și de comunicare cu publicul.

4 Un canal global susținut de canale locale auxiliare

Creați un singur canal de brand YouTube care să servească drept centrul principal al mărcii și să cuprindă campaniile globale în limba principală a acesteia. În același timp, susțineți canalele locale care vizează limbi și regiuni diferite. Scopul este de a încuraja o prezență globală mai largă și de a rămâne, în același timp, în contact și cu regiunile locale.

Brandingul

Printr-o astfel de distribuție a conținutului canalului, puteți avea un branding global consecvent pe canalul principal, dar veți putea folosi și canalele auxiliare pentru a prezenta evenimente și promoții de interes local. Pentru a menține consecvența mărcii pe diversele dvs. canale, vă recomandăm să adoptați șabloane pentru metadatele și miniaturile videoclipurilor.

Interacțiunea

Cu un număr atât de mare de canale, spectatorii și abonații vor fi segmentați pe mai multe canale. Totuși, utilizatorii vor putea găsi în continuare conținut relevant pentru limba lor. Vor beneficia totodată de o experiență consecventă atunci când vizionează conținut și interacționează cu membrii comunității canalului. Este important să folosiți canalul global principal pentru a direcționa spectatorii către canalele locale. Pentru aceasta, folosiți metadatele videoclipurilor, descrierile canalului și programarea canalelor speciale. Rețineți că încărcarea mai frecventă de conținut pe canalele locale poate duce la poziționarea lor mai proeminentă în rezultatele de căutare.

Administrarea

Această structură de organizare a canalului necesită coordonare între echipa globală și echipele locale. Permite însă un grad mare de flexibilitate atunci când este necesară personalizarea mesajului de promovare a mărcii pentru piețele locale sau prezentarea campaniilor locale. Această structură de organizare poate să necesite cele mai multe resurse, deoarece va trebui să dedicați timp atât unui canal global de mare amploare, cât și mai multor canale locale. Totuși, numărul efectiv de resurse va depinde de regularitatea încărcării conținutului, precum și de strategiile de interacțiune implementate pentru fiecare canal.