Aflați cum sunt folosite plățile mobile pentru achizițiile online

Îmbunătățiți experiența cumpărăturilor pe dispozitivele mobile pe piețele emergente și pe cele consacrate

1 Prezentare generală

Provocarea

În condițiile în care 34 % dintre achizițiile online cu amănuntul au loc pe dispozitive mobile1, iar utilizatorii din piețele emergente folosesc plățile mobile ca metodă preferată, trebuie să simplificați experiența de achiziție mobilă.

Obiectivul

Să vă pregătiți pentru clienții care folosesc dispozitive mobile, indiferent dacă aceștia sunt online la 4:00 dimineața sau la prânz. Aflați despre numeroasele metode de plată mobile disponibile pentru clienții dvs. și optimizați site-ul pentru dispozitive mobile.

Ce sunt plățile mobile?

Plățile mobile sunt cele efectuate pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un telefon sau o tabletă. Utilizatorii pot alege să folosească plăți mobile în loc să plătească direct cu carduri de credit sau de debit, în numerar sau prin cecuri. Acestea sunt utile clienților, deoarece oferă o modalitate extrem de convenabilă de a plăti pentru un produs sau serviciu.

În țările în care serviciile bancare și cardurile de credit nu sunt foarte populare, folosirea dispozitivelor mobile este adesea ridicată, iar plățile mobile le oferă clienților șansa de a face cumpărături într-un mod netradițional.

Creșterea gradului de folosire a dispozitivelor smartphone la nivel global a atras, la rândul său, o creștere a numărului de plăți mobile. Și se preconizează o creștere și mai mare. Conform unui raport din 2016 realizat de Boston Consulting Group și Google, denumit Digital Payments 20202:

  • se estimează că serviciile de internet pe mobil vor fi folosite de trei miliarde de utilizatori până în 2020. Asta înseamnă aproximativ 65 % din populația adultă a lumii.
  • până în 2020, principala metodă de accesare a internetului va fi prin intermediul dispozitivelor mobile (80 %), iar 58 % dintre utilizatorii acestor dispozitive mobile vor accesa internetul de pe un smartphone.

Cum fac utilizatorii plăți mobile?

Utilizatorii au la dispoziție mai multe metode de a face plăți de pe dispozitivele mobile.

Plățile prin SMS

Acestea sunt populare în rândul consumatorilor din Europa și Asia. Un client trimite o solicitare de plată printr-un mesaj text SMS. O debitare specială este trimisă către factura sa de telefon sau către portofelul său online. Comerciantul este notificat atunci când se face plata.

Codurile QR

Clientul care plătește cu un cod QR arată codul pe dispozitivul său mobil, iar acesta este scanat de către un dispozitiv punct de vânzare sau de alt dispozitiv mobil.

Achizițiile în aplicație

Utilizatorii fac achiziții în aplicații dintr-o aplicație mobilă pe care o folosesc. Aceștia pot face astfel de achiziții pentru a accesa conținutul special dintr-o aplicație, cum ar fi puteri suplimentare sau personaje speciale. De obicei, acesta este un proces de achiziție simplu pentru client.

Achizițiile pe web

Acestea se fac din pagini web sau din aplicații suplimentare care au fost descărcate și instalate pe un telefon mobil pentru a face o plată. Este o metodă de plată rapidă și simplă. Pentru o experiență optimă, clienții trebuie să fie preînregistrați deja la serviciul lor de plată online, cum ar fi PayPal sau One Touch, ca să beneficieze de o tranzacție simplificată.

2 Simplificarea plăților mobile

Există mai multe platforme care simplifică foarte mult plățile, atât pentru clienți, cât și pentru comercianți. Google Pay și Apple Pay stochează detaliile privind contul bancar și cardul de credit ale clienților pe dispozitivele mobile și simplifică achizițiile. Pot fi folosite multe forme de plată, inclusiv numerarul.

Google Pay

Serviciul Google Pay permite plățile de pe telefon și este compatibil cu sute de mii de puncte de plată contactless din întreaga lume.

Google Pay este simplu de configurat, de aceea clienții preferă să îl folosească. Trebuie doar să descarce aplicația Google Pay din Google Play și să selecteze cardul de debit, de credit, de fidelitate sau cadou compatibil, cu care doresc să plătească.

Și plățile în aplicație se pot face cu Google Pay. Astfel, consumatorilor nu li se cere să introducă datele de fiecare dată când fac o plată în aplicație.

Securitatea este încorporată în Google Pay. Fiecare tranzacție este urmărită, utilizatorul primește un număr de cont virtual, astfel încât detaliile cardului să rămână în siguranță, iar dacă telefonul este pierdut, acesta poate fi blocat cu ajutorul Managerului de dispozitiv Android.

Apple Pay

Apple Pay este un serviciu de plată mobilă și portofel digital cu ajutorul căruia utilizatorii fac plăți de pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac. Este compatibil cu terminalele de plată contactless existente. Și plățile în aplicație și pe web se pot face cu Apple Pay. Atunci când plătiți, este folosit un număr specific dispozitivului și un cod unic pentru tranzacție, astfel că numărul cardului dvs. nu este stocat pe dispozitiv, iar comercianții nu au acces la acesta.

3 Optimizați site-ul

Deoarece numărul cumpărătorilor care își folosesc telefonul pentru a face achiziții este în creștere, e important să vă asigurați că site-ul este proiectat pentru a oferi o experiență fiabilă pentru astfel de achiziții. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că vă păstrați cumpărătorii pe site pentru a finaliza o achiziție.

Oferiți-le utilizatorilor opțiunea de a face achiziții ca invitat

Oferiți opțiunea de plată ca invitat, astfel încât clientul potențial să nu fie nevoit să se înregistreze sau să se conecteze pentru a face o achiziție de pe site-ul mobil sau din aplicația dvs. Astfel, achiziția este simplă și rapidă.

Securizați finalizarea achiziției

Utilizatorii doresc să primească de la comercianți asigurarea că datele lor cu caracter personal vor fi în siguranță. Folosiți pe site opțiuni recomandate, precum limbajul de markup https.

Oferiți mai multe opțiuni de plată cu portofele electronice

Clienții doresc să poată plăti cu portofele electronice. Aplicațiile și site-urile mobile care oferă opțiuni de plată, cum ar fi Google Pay, PayPal și Apple Pay, simplifică procesul de plată și oferă securitate încorporată.

Oferiți un rezumat detaliat după achiziție

Oferiți un rezumat al tranzacției detaliat, ușor de modificat, în care să includeți toate informațiile de care clientul are nevoie pentru a-și verifica achiziția.

Rezumatul

Clienții se așteaptă acum la plăți mobile simple și aproape instantanee. Aceste așteptări schimbă felul în care oamenii fac cumpărături sau își vând produsele. Asigurați-vă că sunteți mereu la zi cu aceste tendințe importante, pentru a avea clienți mulțumiți și a crește numărul vânzărilor.

4 Surse


  1. Google Analytics, date cumulate despre comercianți, S.U.A., martie 2016 

  2. BCG-Google Digital Payments 2020