Creați un site pentru dispozitive mobile

Un ghid care vă ajută să vă creați un site web mobil relevant pe o piață potențială din străinătate

Dificultatea

Utilizatorii mobili de pe noua piață trebuie să navigheze și să interacționeze ușor cu site-ul dvs. mobil, indiferent dacă folosesc iPhone, Android sau alte dispozitive mobile de ultimă generație.

Obiectivul

Să ajungeți la majoritatea utilizatorilor mobili de pe noua piață creând un site pentru dispozitive mobile adaptat la ecrane mici, astfel încât utilizatorii să navigheze și să facă mai ușor achiziții, oriunde s-ar afla.

Simplitatea este esențială pentru un site web mobil eficient. Axați-vă pe o navigare simplă și evidențiați întotdeauna opțiunile locale ale companiei. Aceste aspecte sunt extrem de importante atunci când intrați pe o piață nouă. Iată câteva sfaturi cheie privind crearea unui site pentru dispozitive mobile.

Mic și eficient

Ecranul dispozitivelor mobile este mic, dar este un instrument eficient pentru toate companiile care intră pe o piață potențială din străinătate. Dacă proiectați un site web mobil în funcție de modul în care utilizatorii folosesc telefonul, puteți să le oferiți o experiență pozitivă și să-i ajutați să facă orice vor, de la efectuarea unui apel, la rezervarea unei vacanțe.

Creați un design pentru vânzări online

 • Simplificați navigarea pe site: optimizați meniul site-ului și afișați toate informațiile la vedere, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să le mărească pentru a le citi.

 • Oferiți informații accesibile: folosiți imagini extensibile ale produselor pentru a-i ajuta pe utilizatori să examineze produsele înainte să facă o achiziție.

 • Ajutați-i pe utilizatori să cumpere: afișați la vedere indicațiile sau butoanele „cumpărați acum”. Dacă este posibil, folosiți informațiile existente despre cont pentru a reduce volumul de date introduse de utilizator.

 • Permiteți-le utilizatorilor să-și reia activitatea de pe computer: simplificați revenirea vizitatorilor site-ului dvs. web mobil la coșul de cumpărături de pe computer pentru a finaliza sau examina achiziția.

Creați un design pentru apeluri telefonice

 • Folosiți butoane sau linkuri de apelare: astfel, vizitatorii site-ului pot să vă sune folosind butoane sau linkuri.

 • Restrângeți opțiunile de meniu: dacă doriți ca utilizatorii să știe că apelarea este cea mai bună metodă prin care să vă contacteze, afișați un număr de telefon sau un buton pe care se poate da clic în fiecare pagină a site-ului.

 • Evitați elementele care pot distrage atenția: reclamele și alte indicații nu pot fi în centrul atenției, astfel încât utilizatorii să se poată concentra pe posibilitatea de a vă apela.

Creați un design pentru formulare sau clienți potențiali

 • Simplificați formularele: asigurați-vă că formularele pot fi accesate fără probleme și că sunt necesare puține date, care pot fi introduse cu ajutorul degetelor mari.

 • Limitați acțiunile de derulare și de mărire: formularul trebuie să ocupe numai spațiul disponibil pe un ecran de dispozitiv mobil. Dacă utilizatorii trebuie să deruleze sau să mărească, există șanse să apară erori.

 • Alegeți în mod inteligent câmpurile de date: asigurați-vă că informațiile pe care le solicitați în formular sunt ușor de accesat și de validat. Folosiți opțiunea de validare pentru a afișa erorile asociate câmpurilor incomplete.

Creați un design pentru vizite în magazin

 • Încurajați în primul rând vizitele: dacă vreți să încurajați utilizatorii să vă viziteze magazinul fizic, afișați o hartă, un buton pentru locație sau o pictogramă care trimite direct la adresa fizică și la programul magazinului în fiecare pagină a site-ului web mobil.

 • Afișați un conținut limitat: dacă vreți clienți care să vă viziteze mai degrabă magazinul fizic decât site-ul, optimizați navigarea în informațiile de pe site și oferiți informații suficiente pentru a-i convinge să vină în magazin.

 • Evitați elementele care pot distrage atenția: puteți afișa promoții pentru a-i convinge pe utilizatori să vă viziteze magazinul. Simplificați-le astfel încât să nu îngreuneze navigarea.

Creați un design pentru informații și cunoaștere

 • Simplificați navigarea: folosiți un meniu simplu și text mai mare pentru a-i ajuta pe utilizatori să caute informații înainte să cumpere. Întrucât ecranul dispozitivelor mobile este mai mic, restrângeți opțiunile de meniu, pentru ca utilizatorii să se poată concentra.

 • Păstrați consecvența pe toate dispozitivele: cu cât îi ia mai mult unui client să decidă să cumpere ceva, cu atât mai mari sunt șansele ca acesta să caute pe mai multe dispozitive înainte de a finaliza tranzacția. Salvați opțiunile pe care le-a selectat pentru a-l ajuta să continue fără probleme acest proces.

 • Afișați un link spre pagina principală: dacă un utilizator se blochează într-un anumit punct din căutare, asigurați-vă că poate reveni ușor la pagina principală, pentru a o lua de la capăt.

Nu aveți un site pentru dispozitive mobile?

Chiar dacă nu aveți un site web mobil, cu ajutorul Google Ads veți putea afișa anunțuri text clienților care folosesc Căutarea Google pe un dispozitiv mobil de ultimă generație, precum iPhone sau Android. Deoarece smartphone-urile dispun de un browser de internet complet, un client care dă clic pe anunțul dvs. text va putea accesa site-ul dvs. standard.

Nu folosiți conținut Flash

Asigurați-vă că în pagina dvs. de destinație nu există conținut flash. Acesta nu este acceptat pe iPhone sau iPad și are compatibilitate limitată cu Android. Din această cauză, vom limita automat difuzarea anunțurilor dvs. pe dispozitive mobile de ultimă generație.