Ghid complet de recrutare

Un îndrumar pentru alegerea persoanelor celor mai adecvate și pentru extinderea la scară internațională

1 Schițați fișe de post excelente

Provocarea

În cazul extinderii activității în străinătate, angajarea este una dintre cele mai mari și mai interesante dificultăți cu care se confruntă o companie. Fiecare angajat nou influențează echipa, cultura și direcția companiei. De aceea merită să investiți timp, resurse și cercetare în procesul de angajare. Atunci când faceți angajări în străinătate, de multe ori fișa postului este primul lucru despre organizație pe care îl va vedea un angajat potențial. Fiecare cuvânt din postarea locului de muncă transmite un mesaj despre companie. Cum faceți un candidat să își dorească să afle mai multe și totodată să fie informat?

Obiectivul

Asigurați-vă că fișele postului prezintă clar sfera și responsabilitățile postului și, în același timp, subliniază misiunea și scopul organizației. Acestea trebuie să fie simple, fără elemente de jargon și ușor de înțeles pentru candidații de pe piețele internaționale vizate.

Cum să procedați?

Indiferent de piața vizată, fișa postului trebuie să se bazeze pe patru aspecte: domeniu, post, responsabilități și calificări profesionale. Studiile Google privind utilizatorii interni și externi au descoperit că este cel mai bine să începeți cu imaginea de ansamblu (prezentarea companiei) și apoi să treceți la detalii (sarcinile persoanei care ocupă funcția respectivă).

Aflați mai multe despre redactarea de fișe de post excelente pentru noile piețe în re:Work with Google

2 Alegeți cei mai promițători candidați

Provocarea

CV-urile sunt utilizate de majoritatea solicitanților de locuri de muncă în toată lumea, iar examinarea lor este esențială pentru managerii de angajări. Poate fi dificil să alegeți un candidat potențial pe baza unei foi de hârtie, dar CV-ul vă poate ajuta să evaluați eficient mai mulți candidați în raport cu acele calificări necesare pentru locurile de muncă postate și să găsiți cel mai promițător talent internațional pentru piața respectivă.

Obiectivul

Folosiți o abordare structurată și consecventă pentru examinarea CV-urilor în procesul de căutare a talentului internațional potrivit pentru companie.

Cum să procedați?

Există numeroase aspecte pe care le favorizăm inconștient. Studiile sugerează că indicatori subtili, precum numele, cluburile, adresele, școlile, experiența profesională anterioară, rasa, statutul parental, statutul socio-economic etc., pot influența în mod inconștient așteptările și evaluarea unui candidat.1 Și presiunea timpului poate duce la favorizări inconștiente și poate afecta procesul decizional.

Aflați mai multe despre examinarea CV-urilor celor mai promițători candidați de pe piețele noi în re:Work with Google.

3 Folosiți interviurile structurate pentru a angaja cele mai bune resurse

Provocarea

Angajarea de personal nou de pe o piață internațională poate fi dificilă. Veți avea o serie de interviuri cu solicitanți de locuri de muncă din toată lumea și trebuie să luați decizii bine justificate și raționale privind candidatul ideal. Este indicat să găsiți o metodă de a crea o legătură cu persoana care candidează, fără ca decizia să vă fie influențată de prima impresie sau de instinct.

Obiectivul

Folosiți intervievarea structurată pentru a lua decizii de angajare obiective, pe termen lung, pentru piața internațională, pe baza unor calificări prestabilite și consecvente.

Cum să procedați?

Intervievarea structurată înseamnă folosirea acelorași întrebări și evaluarea răspunsurilor candidaților pe aceeași scară utilizată pentru evaluarea tuturor celor candidează la postul respectiv. Cercetările arată că interviurile structurate pot anticipa performanțele candidaților, inclusiv pentru joburile care nu sunt structurate.1

Aflați mai multe despre intervievarea structurată în re:Work with Google