Planificați-vă abordarea pentru Regatul Unit

Oferit de Ingram Micro Commercial and Lifecycle Services

1 Prezentare generală

Dificultatea

Regatul Unit este a treia cea mai mare economie din Europa: un principal centru comercial și financiar, cu o infrastructură puternică pentru transporturi și a doua cea mai mare industrie portuară de pe continent, care oferă numeroase oportunități de dezvoltare. Regatul Unit reprezintă o poartă importantă pentru multe companii care fac afaceri în interiorul țării și în Europa și are o influență mare asupra afacerilor comerciale la nivel global; așadar, trebuie luat în calcul ca o parte importantă a economiei globale.

Obiectivul dvs.

Dacă citiți acest ghid, veți afla despre oportunitățile oferite de Regatul Unit și cum puteți să beneficiați de ele. În plus, veți înțelege unde se situează Regatul Unit în echilibrul puterilor globale și cum sunt afectate companiile de acest aspect.

2 Extinderea companiei în Regatul Unit

Când planificați cum să vă dezvoltați afacerea în străinătate, este important să luați în considerare climatul actual al pieței pe care intenționați să vă extindeți.

Regatul Unit reprezintă o poartă importantă pentru multe companii care fac afaceri în interiorul țării și în Uniunea Europeană. Există mai multe companii care își stabilesc afacerile în Regatul Unit comparativ cu orice altă țară din Europa, iar această strategie le permite accesul la 500 de milioane de consumatori europeni.1

Regatul Unit beneficiază de o infrastructură puternică pentru transporturi, inclusiv a doua cea mai mare industrie portuară din Europa, cel mai mare sistem de transport aerian din Europa și o puternică rețea feroviară.2 Denumit de Forbes ca fiind al cincilea cel mai bun stat pentru afaceri, Regatul Unit este un principal centru comercial și financiar și a treia cea mai mare economie din Europa, după Germania și Franța.

Regatul Unit are o populație de 65 de milioane de locuitori iar piața sa de comerț electronic este a treia cea mai mare din lume, cu o valoare estimată de 153 de miliarde de lire în anul 2016.3 În Regatul Unit, multe persoane fac cumpărături online, iar suma medie cheltuită de un consumator este ridicată. Cumpărătorii din Regatul Unit reprezintă 7% din piața globală de comerț electronic și 33% din cea europeană.4

alt text


 1. www.gov.uk 

 2. UK Ports Industry 

 3. IMRG Capgemini eRetail Sales Index 

 4. eCommerce Europe 

3 Informații pe scurt și avantajele activității comerciale în Regatul Unit

 • În Regatul Unit, există zone antreprenoriale care oferă companiilor stimulente pentru a se stabili acolo. Avantajele includ impozite reduse, reguli simplificate privind planificarea și beneficii financiare.1

 • Regatul Unit este a cincea cea mai mare economie din lume.2

 • Infrastructura de transport din Regatul Unit este eficientă și compactă. Prin urmare, taxele de livrare sunt de obicei mai mici decât în alte țări.3


 1. HM Government 

 2. CIA World Factbook 

 3. ecommerce News 

4 Tendințele clienților

Este esențial să vă gândiți la comportamentul clienților atunci când vă extindeți pe piețe noi. Cum fac cumpărături de obicei clienții pe care îi vizați? Care este metoda lor preferată de livrare? Următorii factori vă vor ajuta să analizați cum vor afecta tendințele clienților modul în care faceți afaceri în Regatul Unit.

 • Cumpărătorii britanici preferă serviciile de livrare la domiciliu, iar opțiunea de a ridica produsele comandate online din magazine este foarte populară (47% din cumpărători o aleg).1

 • Consumatorii britanici sunt obișnuiți să plătească taxe de livrare scăzute atunci când cumpără produse din Europa și sunt mai predispuși să facă o achiziție atunci când opțiunea de livrare gratuită este disponibilă într-un interval de livrare standard.

 • Aproximativ 60% din cumpărătorii online din Regatul Unit au făcut cumpărături transfrontaliere, în general de la companii americane sau chineze.2

 • Cumpărătorii britanici preferă costuri reduse de livrare în detrimentul vitezei de livrare și acceptă un interval de livrare de 3-5 zile.

 • Aproape 64% din cumpărătorii britanici declară că au achiziționat produse de la un anumit vânzător în detrimentul altuia datorită opțiunilor de livrare disponibile.3


 1. Research Now, Metapack 

 2. PayPal Cross Border Study 

 3. Research Now, Metapack 

5 Modele de onorare a comenzilor

Cumpărături transfrontaliere în Regatul Unit

Există câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a decide să vă livrați produsele din străinătate în Regatul Unit.

 • Dacă fabricați produsele în Asia, este mai eficient să le livrați direct de la producător, pentru a reduce costurile de transport.

 • Dacă aveți deja o locație în UE, livrarea produselor din Europa în Regatul Unit este relativ ieftină, iar durata de transport este redusă.

 • Dacă aveți deja o locație în S.U.A., luați în considerare livrarea produselor direct din S.U.A. (durata de transport este redusă).

Onorarea comenzilor în Regatul Unit

Triunghiul cel mai valoros al logisticii acoperă suprafața dintre Northamptonshire, autostrada M1 către East Midlands Airport și Tamworth către vest.1 Zona găzduiește centre uriașe de distribuție și transport, iar depozitarea inventarului în regiunea respectivă oferă acces la peste 90% din populația Regatului Unit, în doar patru ore distanță de condus.2

Printre alte locații de depozitare atractive se numără Londra și coridorul dintre Manchester și Leeds.

zonă logistică privilegiată

Onorarea comenzilor în UE

Datorită duratelor de transport reduse și a costurilor eficientizate de transport, Regatul Unit este o regiune ideală din care să onorați comenzi în toată Europa. Este populară în special pentru produsele companie – client.


 1. The NX Group 

 2. The NX Group 

6 Transport

Companiile de transport pentru colete mici

Royal Mail/ ParcelForce este cea mai mare companie de transportare a coletelor, generând venituri de peste 9 miliarde de lire.1

 • Royal Mail
 • ParcelForce
 • UK Mail
 • Hermes
 • Yodel
 • TNT
 • UPS
 • DPD. R

Companii care transportă mărfuri de volum mediu și mare

 • K&N
 • XPO *DHL
 • Stobarts

 1. Royal Mail 

7 Începerea activității comerciale în Regatul Unit

Când vă planificați extinderea pe piața britanică, luați în considerare argumentele pro și contra referitoare la înființarea unei companii și tipul de structură a companiei care vi se potrivește. Va trebui să aflați ce impozite și taxe se aplică pentru produsele dvs. și dacă trebuie sau nu să plătiți TVA. În plus, trebuie să aflați și dacă aveți nevoie de o declarație de import sau de o înregistrare a mărcii comerciale. În funcție de locația din care provin produsele dvs., verificați dacă acestea pot fi importate și găsiți un centru de onorare a comenzilor și companii de transporturi ale căror zone de acoperire includ regiunile pe care le vizați.

Market Finder include o detaliere pentru World Bank’s Doing Business Index (Indexul Băncii Mondiale privind climatul de afaceri), unde vă puteți informa despre activitățile comerciale în Regatul Unit. Acesta clasifică, pe o scară de la 1 la 190, cât de ușor este pentru o companie să înființeze și să conducă o firmă locală în fiecare dintre economiile lumii. Scorul este obținut în funcție de zece criterii. Printre acestea se numără ușurința de racordare la rețeaua electrică, ușurința de obținere a unui credit și potențialul pentru comerț transfrontalier.

Când intrați pe o piață nouă, este bine să cunoașteți dificultățile administrative, legislative și logistice care pot apărea. Gestionarea cerințelor legale și a logisticii este mult mai ușoară cu Market Finder; aici puteți găsi asistență suplimentară și instrumente, inclusiv ghiduri și statistici detaliate.

alt text

Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services oferă soluții logistice și ajută companiile să creeze o conexiune între cerere și ofertă.

!!! „Notă”

Materialele de pe site sunt oferite exclusiv în scopuri informative. Pentru sfaturi financiare, fiscale sau juridice, consultați un specialist.