Cum să vă extindeți aplicația la nivel global

Ghid de marketing al aplicației pentru acoperirea unor noi segmente de public internaționale valoroase

1 Prezentare generală

Dificultatea

Cu doar câteva clicuri, puteți să publicați o aplicație pe Google Play și să vă adresați unui public global de peste un miliard de utilizatori activi. Cum puteți identifica cele mai profitabile piețe de vizat?

Obiectivul

Să găsiți și să vă familiarizați cu piețele potrivite, să localizați adecvat și să maximizați șansele de succes ale aplicației.

Cum să procedați

Cu Market Finder puteți decide care sunt cele mai bune piețe pentru aplicația dvs. prin analiza datelor, precum gradul de utilizare a dispozitivelor mobile, vânzările mobile și folosirea sistemelor Android și iOS. Apoi trebuie să faceți cercetări aprofundate ca să înțelegeți publicul de pe aceste piețe și să țineți cont de preferințele și de așteptările lui, astfel încât să faceți instalarea aplicației irezistibilă.

2 Compilați o listă scurtă de țări

Pe lângă țările sugerate de Market Finder, mai puteți să examinați:

 • numărul de instalări ale aplicației, feedbackul utilizatorilor și rețelele sociale pentru a găsi piețe unde există cerere;

 • sfaturile privind optimizarea din Google Play Console ca să vedeți dacă există țări în care aplicația dvs. devine deja populară.

3 Faceți o analiză aprofundată a piețelor

Familiarizați-vă cu toate piețele pe care doriți să intrați. Market Finder oferă multe valori aprofundate privind țările vizate. Consultați și secțiunea „Data and insights for key countries (Date și statistici pentru țările cele mai importante)” din The Going Global Playbook (Manualul pentru extinderea la nivel global). Căutarea Google și diverse instrumente terță parte gratuite și cu plată pot fi și ele utile. În plus, adresați-vă comunității dvs. și aflați opiniile utilizatorilor de pe piețele pe care le cercetați.

4 Înțelegeți utilizatorii locali

Utilizatorii vor o experiență personalizată, iar dacă oferiți o aplicație cu text tradus și elemente grafice localizate, aceștia interacționează mai profund cu aplicația.

 • Care sunt diferitele comportamente ale utilizatorilor de pe fiecare piață?

 • Unde și cum își realizează utilizatorii obiectivele și sarcinile cu ajutorul dispozitivelor? Probabil că au un comportament diferit atunci când interacționează cu rețelele sociale, cumpărăturile, comunicarea, căutarea, productivitatea, utilitățile, serviciile bancare, divertismentul și jocurile. Market Finder vă poate oferi statistici globale relevante privind aspecte precum comportamentele de cumpărare online, vânzările mobile și folosirea smartphone-urilor pentru achizițiile consumatorilor.

 • Cum se potrivește aplicația dvs. în acest scenariu?

5 Localizați corect aplicația

 • Limbi și dialecte. În țara respectivă se vorbesc mai multe limbi?

 • Traduceți aplicația, înregistrarea în magazin și alte resurse. Folosiți serviciul de traduceri de aplicații din Google Play Console ori Android Studio sau apelați la serviciile unui traducător local.

 • Adaptați designul la cultura locală. Grafica aplicației, imaginile, culorile, stilul, tonul vocii, funcționalitatea și metodele de plată trebuie concepute astfel încât să fie adecvate pentru publicul local. În cazul jocurilor, gândiți-vă la schimbările care trebuie aduse personajelor sau instrumentelor pentru a atrage publicul local. Este important să vă asigurați că nu există elemente neadecvate din punct de vedere cultural.

 • Folosiți un singur set de aspecte flexibile cu aspecte alternative, dacă este cazul. De exemplu, în funcție de țările vizate, creați un design care să accepte textul de la dreapta la stânga și folosiți formatele corecte (oferite de sistem) pentru date, ore, numere și monede.

 • Optimizați aplicația pentru conectivitate scăzută sau fără lățime de bandă și pentru dispozitive ieftine.

 • Adaptați prețurile la condițiile locale Atunci când introduceți prețul aplicației, al produsului în aplicație sau al abonamentului dvs. în Google Play Console, serviciul convertește prețul în moneda locală, adaugă taxe (în anumite țări) și aplică modelele de prețuri relevante la nivel local în mod automat. Dacă doriți, puteți modifica prețurile. Luați în considerare:

  • costul local al vieții,
  • puterea de cumpărare a consumatorilor,
  • concurența,
  • cererea posibilă pentru aplicație.

Aflați mai multe despre localizarea aplicației

6 Puneți aplicațiile pe piață

Campaniile pentru aplicații eficientizează întregul proces de promovare a aplicațiilor Android sau iOS în țara sau țările dorite, ajutându-vă să le promovați ușor în cele mai importante proprietăți Google, inclusiv Căutarea Google, Google Play, YouTube și Rețeaua de display Google. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți un text, o sumă licitată inițială și un buget inițial, după care să ne comunicați limbile și locațiile pentru anunțuri. Sistemele noastre vor testa diverse combinații și vor afișa anunțurile care înregistrează cel mai des performanțe maxime, fără eforturi suplimentare din partea dvs.

Aflați mai multe din Going Global Playbook