Cum să abordați extinderea pe piețe noi

O prezentare generală

Dificultatea

Site-ul dvs. trebuie să fie adaptat pentru orice vizitator. Identificarea corectă a detaliilor de plată, a termenilor de căutare, a limbii și a aspectelor legale este un pas important pentru a câștiga încrederea clienților, indiferent din ce locație vă accesează aceștia site-ul.

Obiectivul dvs.

Gândiți-vă că reprezentați o companie internațională cu clienți locali, nu o companie locală cu clienți internaționali.

Cum să procedați

1 Sporiți potențialul de a fi găsit

Localizarea strategiei SEO internaționale nu înseamnă doar o simplă traducere. Pentru a vă ajuta, Market Finder vă recomandă cuvinte cheie cu performanțe bune pentru fiecare piață. Dar trebuie să și aflați detalii despre modul în care interacționează utilizatorii noi cu piața și despre metodele cele mai bune pentru a-i ajuta să vă găsească.

2 Luați în considerare moneda și modalitățile de plată

Este foarte important ca prețurile să fie localizate, deoarece necesitatea de a face conversia valutară îi va determina pe anumiți clienți să vă evite.

Preferințele privind plata diferă în funcție de țară. 30 % dintre cumpărătorii online la nivel global spun că nu ar finaliza o achiziție pe un site dacă acesta nu oferă metoda lor preferată de plată.1

Deși cardurile de credit și de debit sunt cele mai populare metode de plată în multe țări europene, în Germania, doar 25 % din populație preferă să folosească carduri de credit. 38 % dintre consumatorii germani preferă metoda de plată electronică prin debit direct ELV. În Suedia și Polonia, 35 % dintre clienți preferă să folosească serviciile bancare online pentru tranzacțiile din comerțul electronic. În plus, 20 % din populația Suediei folosește facturarea deschisă. În Polonia, 15 % dintre clienți folosesc metode bazate pe numerar pentru achizițiile online. În Țările de Jos, 55 % dintre clienții olandezi fac plăți online prin iDeal, o metodă de plată asemănătoare cu metoda ELV folosită în Germania. Clienții chinezi preferă Alipay, Tenpay sau chiar și plata la livrare.

Așadar, este important să cunoașteți preferințele privind plata ale noii piețe. Nu uitați să vă recalculați periodic prețurile, astfel încât acestea să corespundă cursurilor de schimb valutar.

Nu trebuie să faceți eforturi uriașe atunci când vă extindeți un produs sau un serviciu pe o piață nouă; nu trebuie să vă reinventați marca sau să vă schimbați complet produsele. Dacă folosiți Market Finder, toate datele și statisticile de care aveți nevoie vă sunt la îndemână. Studierea noilor piețe devine ușoară și practică, iar clienții dvs. se vor simți ca și cum au găsit o companie locală.

3 Mențineți satisfacția clienților

Un pas important în dezvoltarea unei companii este serviciul de asistență pentru clienți. Dacă acesta este bine organizat, poate determina vânzări repetate, un volum mai mare de vânzări și generarea unor clienți potențiali. Așadar, este un factor cheie de luat în considerare atunci când vă extindeți pe plan global.

Noii dvs. clienți trebuie măcar să poată pune întrebări referitoare la produse și servicii sau să returneze articole în propria lor limbă. Dacă doriți să vă afirmați pe noua piață, aveți nevoie de o echipă de asistență alcătuită din vorbitori nativi. Cu toate acestea, dacă aveți resurse limitate, există și opțiuni cu riscuri și costuri scăzute, cum ar fi birouri de informații în mai multe limbi, traducerea mesajelor din chat în timp real sau forumuri și comunități multilingve.

4 Rămâneți în legalitate

Căutați și aprofundați reglementările care vi se vor aplica. Referitor la aceste aspecte complexe, un expert local deține cele mai multe cunoștințe și cea mai vastă experiență. Luați în considerare aspecte precum:

 • Licențe și permisiuni – aveți nevoie de permisiuni speciale pentru a vă vinde produsele?

 • Impozite – trebuie să afișați prețuri cu sau fără impozite adăugate? Ce impozite trebuie să plătiți și ce scutiri de taxe trebuie să cunoașteți?

 • Mărci comerciale, brevete, drepturi de autor – trebuie să trimiteți o aplicație pentru acestea sau trebuie doar să vă asigurați că nu le încălcați?

 • Confidențialitatea datelor – vă permite legislația privind confidențialitatea să colectați datele utilizatorilor?

 • Restricții privind vârsta – dacă vindeți produse restricționate în funcție de vârstă, care sunt cerințele privind verificarea vârstei pe platformele de comerț electronic?

 • Asigurări pentru companie – gândiți-vă la răspunderile generale, privind produsele, profesionale sau comerciale. Ce asigurare este obligatorie sau necesară pentru a vă proteja compania?

 • Ambalarea și etichetarea – care sunt restricțiile sau cerințele?

 • Publicitatea – ce este permis și ce nu este permis?

Dacă folosiți World Bank’s Doing Business Index (Indexul Băncii Mondiale privind climatul de afaceri), vă puteți informa cu privire la desfășurarea unei afaceri într-o anumită țară. Acesta clasifică, pe o scară de la 1 la 190, cât de ușor este pentru o companie să înființeze și să conducă o firmă locală în fiecare dintre economiile lumii. Pentru a obține scorul, sunt folosite zece criterii. Acestea includ posibilitatea de obținere a energiei electrice, ușurința de obținere a unui credit și potențialul pentru comerț transfrontalier.

Consultați-l aici.

5 Dezvoltați-vă brandingul

Mărcile globale comunică mesaje în permanență, cu ajutorul unei sigle, unei viziuni, unui set de valori. Astfel, sunt ușor de recunoscut în întreaga lume. Imaginați-vă că organizația dvs. este o persoană, iar marca dvs. este personalitatea acesteia. Persoanele interesate de marca dvs. nu doresc ca aceasta să modifice aspectele importante cu care s-au familiarizat. Obiectivul dvs. este să mențineți același aspect și aceeași atitudine a mărcii, indiferent în ce locație vă aflați în lume. Cu toate acestea, localizarea este importantă, deoarece menține potențialul de a fi găsit pe fiecare piață nouă. Trebuie să păstrați un echilibru.

6 Vorbiți limba clienților dvs.

Aproximativ 75% din consumatori au șanse mai mari să cumpere de pe site-uri în propria limbă.1 Așadar, pentru a avea succes la nivel global, este important să vorbiți limba pieței vizate. Luați în considerare toate posibilitățile. De exemplu, țări precum Elveția, Canada și Africa de Sud sunt multilingve. Limbile precum chineza, araba, spaniola și altele au mai multe dialecte.

Sfat

Dacă aveți o aplicație, este important să examinați și următoarele aspecte:

 • numărul de instalări ale aplicației, feedbackul utilizatorilor și rețelele sociale, pentru a găsi piețe unde există cerere;
 • sfaturi privind optimizarea în Google Play Console, pentru a vedea dacă există țări în care aplicația dvs. devine deja populară;
 • o pagină de selectare a limbii în Google Play Console, unde puteți vedea:
  • principalele limbi și țări în care au fost instalate aplicații similare celei pe care o oferiți;
  • procentajul de instalări provenite de la utilizatorii limbilor respective;
  • mai multe informații care să vă ajute să optimizați planurile de extindere pe piața țărilor respective.

Luați în considerare limba vorbită pe piața vizată, însă localizați numai conținutul necesar. De exemplu, 87% dintre olandezi vorbesc limba engleză, astfel încât nu este necesar să vă traduceți site-ul pentru această piață. Cu toate acestea, în Polonia, 95 % dintre utilizatori preferă site-uri în limba poloneză.2 Market Finder poate facilita procesul de cercetare a preferințelor locale și de gestionare a site-urilor care se adresează mai multor regiuni și mai multor limbi. Market Finder vă oferă asistența și instrumentele de care aveți nevoie, inclusiv ghiduri detaliate și statistici privind localizarea pentru noua piață.

Folosiți Market Finder pentru a identifica principalele piețe pe care să vă extindeți.