Cum se poate cuantifica performanța din Google Ads

Un ghid pentru urmărirea campaniilor și calcularea rentabilității investițiilor în acestea

1 Prezentare generală

Provocarea

Pentru a vă asigura că bugetul dvs. de marketing este alocat corect pe noile piețe externe, este important să știți care sunt campaniile cele mai rentabile. Astfel, vă puteți concentra pe investiții în campaniile care vă ajută cel mai mult.

Obiectivul

Să măsurați rentabilitatea investițiilor în campaniile Google Ads, pentru a profita la maximum de bugetul dvs. de marketing.

2 Măsurarea rentabilității investiției contează

Măsurarea rentabilității investiției în Google Ads (indiferent dacă o folosiți pentru a crește vânzările, a genera potențiali clienți sau a susține alte activități valoroase ale clienților) vă va ajuta să evaluați dacă banii cheltuiți generează profituri pentru compania dvs.

Câteva noțiuni despre rentabilitatea investițiilor

Pe scurt, rentabilitatea investițiilor reprezintă raportul dintre profitul net și costuri. Aceasta se bazează pe obiectivele dvs. specifice de marketing și arată efectul real al eforturilor dvs. de publicitate asupra pieței de export.

Cum funcționează:

Metoda exactă folosită pentru a calcula rentabilitatea investiției va depinde de obiectivele campaniilor dvs. Google Ads.

Să presupunem că aveți un produs ale cărui costuri de fabricare sunt de 100 RON și care se vinde pe piața de export cu 200 RON. Vindeți șase bucăți din acest produs ca urmare a promovării prin Google Ads. Costul total este de 600 RON, iar vânzările totale însumează 1200 RON. Să presupunem că ați cheltuit 200 RON pentru publicitatea prin Google Ads, pentru un cost total de 800 RON. Rentabilitatea investițiilor se calculează astfel: (1200 - 800) / 800 = 50 %

În acest exemplu, rentabilitatea este de 50 %. Asta înseamnă că, pentru fiecare leu cheltuit, primiți 1,50 RON înapoi.

În cazul produselor, costul lor este egal cu costul de producție al tuturor produselor vândute plus costurile publicitare, iar veniturile reprezintă suma obținută în urma vânzării acestor produse. Suma cheltuită pentru fiecare vânzare reprezintă costul pe conversie.

În cazul în care compania dvs. generează clienți potențiali, costul bunurilor vândute este reprezentat doar de costurile publicitare, iar venitul este suma pe care o obțineți de la un client potențial obișnuit. De exemplu, dacă, în mod obișnuit, generați o vânzare la zece clienți potențiali, iar valoarea unei vânzări obișnuite este de 80 RON, atunci fiecare client potențial generează, în medie, un venit de 8 RON.

Suma pe care o cheltuiți pentru a genera un client potențial este cunoscută drept cost pe achiziție.

Cum vă ajută calcularea rentabilității investiției?

Atunci când calculați rentabilitatea investiției, aflați câți bani a generat o anumită campanie Google Ads. Acest lucru vă permite să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul în care vă cheltuiți bugetul de marketing. Cunoașterea rentabilității investiției vă poate ajuta să cheltuiți mai mult pe o campanie Google Ads de succes și mai puțin pe cele care nu aduc rezultatele dorite. Folosirea datelor despre rentabilitate vă poate ajuta să optimizați și să îmbunătățiți campaniile cu mai puține rezultate.

Cum să înțelegeți rentabilitatea investiției

Pentru a stabili rentabilitatea, va trebui să măsurați acțiunile clienților care contează pentru dvs. pe noua piață. Acestea ar putea fi achiziții, înscrieri, accesări ale paginilor web, clienți potențiali sau vizionări ale videoclipurilor. Aceste acțiuni se numesc conversii.

Puteți urmări numărul de clicuri care duc la conversii prin intermediul instrumentului Google Ads gratuit pentru urmărirea conversiilor. Acesta vă poate ajuta să stabiliți profitabilitatea unui cuvânt cheie sau a unui anunț și să urmăriți ratele de conversie și costul fiecărei conversii.

Odată ce ați început să măsurați conversiile de pe noua dvs. piață de export, puteți începe să evaluați rentabilitatea investiției. Valoarea fiecărei conversii trebuie să fie mai mare decât suma cheltuită pentru a o obține.

De exemplu, dacă cheltuiți 40 RON pentru clicuri pentru a obține o vânzare și câștigați 60 RON din aceasta, ați obținut un profit de 20 RON și o rentabilitate bună a investiției dvs. în Google Ads.

3 Măsurarea performanței Google Ads

Stabilirea unui obiectiv pentru fiecare campanie Google Ads este secretul pentru a vă putea măsura performanța. Doriți să sporiți traficul către site-ul dvs.? Sau doriți să creșteți numărul vânzărilor sau al conversiilor de pe piața de export? Indiferent de scopul dvs., cele mai bune date vă pot ajuta să urmăriți rentabilitatea investiției și să faceți modificări informate pentru a vă îmbunătăți cheltuielile de marketing și publicitate.

1. Sporirea traficului pe site

Acesta este un obiectiv comun pentru companiile care intră pe o nouă piață de export. Concentrați-vă pe creșterea numărului de clicuri și a ratei de clic, pe monitorizarea cuvintelor cheie și revizuirea termenilor de căutare.

Pentru a spori clicurile și rata de clic de pe site, procedați astfel:

  • creați text extraordinar pentru anunțurile dvs.;
  • organizați-vă grupurile de anunțuri în funcție de temă, de produs sau de obiectiv;
  • creați liste mai mici de cuvinte cheie cu o anumită temă, pentru a vă asigura că obiectivele dvs. sunt relevante și convingătoare pentru clienți.

Sfaturi suplimentare pentru crearea de anunțuri text eficiente

Pentru a genera trafic de calitate, păstrați o listă utilă de cuvinte cheie. Monitorizați performanța cuvintelor cheie și eliminați-le sau înlocuiți-le pe cele care nu vă ajută. O rată de clic de cel puțin 1 % înseamnă cuvinte cheie eficiente.

Puteți consulta o listă a căutărilor clienților care au declanșat anunțul în contul dvs., apoi le puteți adăuga drept cuvinte cheie noi. La fel, puteți adăuga termenii de căutare irelevanți pentru compania dvs. drept cuvinte cheie negative. Un raport privind „Termenii de căutare din Google Ads” vă poate ajuta să deosebiți traficul general pentru anunțurile dvs. de traficul relevant, alcătuit din persoane pe care doriți să le transformați în clienți.

Sfat

Cuvintele cheie negative împiedică afișarea anunțului sau a campaniei dvs. pentru persoanele care caută altceva decât oferiți. De exemplu, un Centru de grădinărit ar adăuga „grădinițe” drept cuvânt cheie negativ, deoarece încearcă să atragă botaniști amatori, nu părinți care caută servicii de îngrijire a copiilor. Prin adăugarea de cuvinte cheie negative, anunțul dvs. va deveni relevant tocmai pentru persoanele pe care doriți să le atrageți.

Un termen de căutare este termenul exact sau grupul de termeni pe care un utilizator îl introduce atunci când caută pe un site din Rețeaua de căutare. Un cuvânt cheie reprezintă un termen sau un grup de termeni pe care utilizatorii Google Ads îl creează pentru un anumit grup de anunțuri, cu scopul de a direcționa anunțurile către clienți.

2. Sporirea vânzărilor și a conversiilor

O conversie are loc atunci când cineva dă clic pe anunțul dvs. și face o acțiune pe site. Aceasta ar putea fi o achiziție sau solicitarea de informații. Creșterea numărului de conversii ar putea fi obiectivul dvs. dacă doriți să folosiți o campanie Google Ads pentru a vinde un lot de produse pe o piață nouă sau dacă doriți să încurajați utilizatorii să se înscrie pentru un serviciu.

Cel mai important pas pe care-l puteți face pentru a crește vânzările și alte conversii este să începeți să acordați o atenție deosebită datelor de conversie și să vă actualizați campaniile pe baza informațiilor aflate.

După ce urmăriți conversiile, ați putea observa că un anumit cuvânt cheie generează multe conversii, iar altul nu. Puteți alege să alocați o parte mai mare din bugetul de marketing pentru cuvântul cheie care generează mai multe conversii.

În plus, este bine să vă asigurați că adresa URL de destinație pe care o folosiți pentru fiecare anunț îi direcționează pe utilizatori către cea mai relevantă pagină de pe site-ul dvs. Această pagină web ar trebui să corespundă produsului sau serviciului evidențiat în anunț.

3. Sporirea gradului de cunoaștere a mărcii

Acesta ar trebui să fie obiectivul dvs. dacă ați creat o campanie Google Ads cu următoarele scopuri:

  • să vă popularizați un produs sau serviciu;
  • să încurajați utilizatorii să interacționeze cu marca dvs.;
  • să le oferiți utilizatorilor o mostră dintr-un nou videoclip.

Axați-vă pe sporirea numărului de afișări, a implicării clientului, a acoperirii și a frecvenței.

Deoarece afișările indică numărul de utilizatori care au văzut anunțul dvs., dacă doriți să afișați campaniile Google Ads pentru cât mai mulți utilizatori din cadrul publicului vizat, creșterea numărului de afișări pe site-ul dvs. ar trebui să fie o prioritate.

Utilizatorii dau clic pe anunțurile dvs. sau urmăresc un videoclip? Desigur, acesta este un lucru bun, deoarece interacționează cu dvs. Măsurați interacțiunile folosind rata de clic pentru campaniile în Rețeaua de căutare și folosiți conversii pentru campaniile din Rețeaua de display pentru a măsura implicarea vizitatorilor site-ului. Folosiți datele privind acoperirea și frecvența pentru a afla câte persoane au fost expuse la anunțul dvs. și cât de des îl văd.

4. Sporirea rentabilității investiției

Puteți folosi calculul rentabilității pentru a compara două campanii publicitare și a vedea cât ați câștigat din fiecare. De exemplu, un producător de valize ar putea stabili că o geantă albastră mai puțin costisitoare, dar care se vinde mai rapid într-o campanie, generează profituri mai mari decât o geantă mai scumpă din altă campanie.

Pentru aceasta, trebuie să vă axați pe conversii. Pentru a vă îmbunătăți rentabilitatea investiției, trebuie să măsurați conversiile. După aceea, puteți evalua rentabilitatea investiției pentru a vă asigura că banii cheltuiți pentru publicitate se transformă în profituri pentru compania dvs.

Sfat

Conversiile sunt acțiunile clienților pe care le considerați valoroase, cum ar fi achizițiile, înscrierile, accesările paginilor web sau clienții potențiali. Folosiți instrumentul gratuit pentru urmărirea conversiilor pentru a monitoriza numărul de clicuri care duc la o conversie.

Stabilirea campaniilor Google Ads care dau cele mai bune rezultate este mai simplă cu instrumentele Google Analytics de urmărire a datelor și de măsurare a rentabilității investiției. Acestea vă oferă libertatea și flexibilitatea de a vă adapta marketingul la necesitățile unei noi piețe ori de câte ori aveți nevoie.