Direcționarea în funcție de cuvinte cheie internaționale

Ghid de extindere și optimizare a listelor de cuvinte cheie internaționale

1 Prezentare generală

Dificultatea

Atunci când faceți publicitate pe piețe noi fără să înțelegeți comportamentul de căutare, cultura și limba locală, poate fi dificil să identificați cuvintele cheie.

Obiectivul

Să aflați cum să extindeți și să optimizați lista de cuvinte cheie pentru a atrage noi clienți din străinătate.

Cum să procedați

Planificatorul de cuvinte cheie este instrumentul gratuit de la Google cu ajutorul căruia creați noi liste de cuvinte cheie sau le extindeți pe cele existente. Este o resursă ideală pentru orice companie care dorește să creeze campanii internaționale pentru a se extinde pe piețe noi.

Cu Planificatorul de cuvinte cheie, este ușor să stabiliți volumul de cuvinte cheie și nivelul concurenței în multe țări. Acesta vă ajută să corelați volumul căutărilor cu ratele de conversie de pe site, ratele de respingere, timpul pe site și vizitele repetate. Astfel, puteți stabili cu ușurință care sunt cuvintele cheie cu cele mai bune performanțe, pentru a le folosi în campaniile publicitare viitoare din rețeaua de căutare. În plus, Planificatorul de cuvinte cheie va genera o listă de idei de cuvinte cheie pentru orice țară sau limbă dorită, însoțite de volumul lunar pentru fiecare. Iată cum puteți folosi Planificatorul de cuvinte cheie pentru a crea campanii internaționale de succes:

Cu ajutorul Planificatorului de cuvinte cheie, puteți să:

 • căutați cuvinte cheie suplimentare — atunci când doriți să găsiți cuvinte cheie suplimentare pe care să le adăugați într-o campanie existentă, este simplu să primiți idei de cuvinte cheie și de grupuri de anunțuri în funcție de termenii relevanți pentru produsul sau serviciul dvs., pagina dvs. de destinație sau diverse categorii de produse;

 • obțineți statistici anterioare și estimări ale traficului — statisticile (precum volumul căutărilor) vă pot ajuta să decideți ce cuvinte cheie să folosiți într-o campanie nouă sau existentă. Cu ajutorul estimărilor (cum ar fi prognozele de clicuri și conversii) vă puteți face o idee despre performanța posibilă a unei liste de cuvinte cheie pentru o anumită sumă licitată și pentru un anumit buget. În plus, vă pot ajuta să luați o decizie cu privire la sumele licitate și bugetele pe care să le setați.

Sfat

Fiecare campanie trebuie să fie creată pentru o anumită limbă. Cea mai bună modalitate de a vă adresa vorbitorilor unei anumite limbi este să folosiți cuvinte cheie, anunțuri și pagini de destinație în limba respectivă.

În capitolele următoare, vă vom arăta cum să folosiți Planificatorul de cuvinte cheie pentru a pune bazele unei campanii de succes.

2 Căutați cuvinte cheie noi folosind o expresie, un site sau o categorie

Planificatorul de cuvinte cheie generează o listă cu cele mai potrivite cuvinte cheie pentru noua piață, care poate fi extinsă de-a lungul timpului. De exemplu, poate folosiți Planificatorul de cuvinte cheie pentru a găsi cuvinte cheie mai exacte. Acestea sunt denumite cuvinte cheie tip „coadă lungă”, nu au un volum al căutărilor ridicat, însă, în general, au o probabilitate mai mare de a genera conversii.

Cuvintele cheie tip „coadă lungă” sunt expresii specifice formate din trei până la cinci cuvinte, folosite de utilizatorii care fac căutări atunci când intenționează să cumpere ceva. De exemplu, să presupunem că cineva caută termenul „scaun sufragerie”. După ce accesează diferite site-uri, analizând stilurile și comparând prețurile, pe măsură ce restrânge selecția, poate să caute „scaun sufragerie Eames stil contemporan”.

Cum să găsiți cuvinte cheie pe care să le vizați

Folosiți Contul Google Ads ca să vă conectați la Planificatorul de cuvinte cheie.

 • Planificatorul de cuvinte cheie se găsește în fila de instrumente din pagina principală Google Ads
 • Tastați sau inserați una sau mai multe dintre opțiunile următoare în caseta de căutare „Identificați cuvinte cheie noi” și apăsați Enter după fiecare:
  • cuvinte sau expresii care descriu produsul sau serviciul dvs.;
  • adresa URL a unei pagini de pe site sau a întregului site.
 • Dați clic pe „Începeți” pentru a genera idei de cuvinte cheie.
 • Examinați sau descărcați cuvinte cheie din fila de prezentare generală a planului.
 • Dați clic pe Obțineți idei.
 • Examinați cuvintele cheie din fila cu idei de grupuri de anunțuri (care va fi afișată în mod prestabilit) sau din fila cu idei de cuvinte cheie.

Adăugați idei

Pentru a adăuga mai multe cuvinte cheie într-un grup de anunțuri, dați clic pe grupul de anunțuri, apoi bifați caseta de lângă cuvântul cheie pe care doriți să îl adăugați și dați clic pe „Adăugați la plan”.

Eliminați idei

Pentru a elimina un cuvânt cheie dintr-un grup de anunțuri, accesați fila cu cuvinte cheie, dați clic pe grupul de anunțuri, apoi pe simbolul X de lângă cuvântul cheie pe care doriți să îl eliminați. Pentru a elimina un întreg grup de anunțuri, accesați fila cu grupuri de anunțuri și dați clic pe simbolul X din dreptul acestuia.

Modificați intervalul de sume licitate

Ajustați sumele licitate CPC maxime ca să obțineți estimări privind numărul de clicuri și costurile pentru cuvintele cheie din plan.

3 Obțineți estimări și date statistice

Dacă aveți deja o listă de cuvinte cheie, vă puteți face o idee privind popularitatea cuvintelor consultând statisticile privind volumul căutărilor. În plus, puteți grupa cuvintele cheie în grupuri de anunțuri.

Cum să procedați

Folosiți contul Google Ads ca să vă conectați la Planificatorul de cuvinte cheie.

 • Dați clic pe „Primiți valori și estimări pentru cuvintele cheie”
 • În caseta de căutare „Primiți valori și estimări pentru cuvintele cheie”, introduceți sau inserați o listă de cuvinte cheie, separate prin virgulă sau sfârșit de rând. Rețineți că aceste cuvinte cheie nu vor fi adăugate la niciuna dintre campaniile existente din cont.

 • Dați clic pe „Începeți” pentru a vedea estimările
 • Pentru a vedea statistici anterioare, cum ar fi volumul mediu al căutărilor lunare sau datele privind concurența, accesați fila cu valori anterioare din partea de sus a paginii.

Sfat

La calcularea estimărilor privind traficul, vom lua în considerare tipurile de potrivire a cuvintelor cheie numai dacă sunt folosite împreună cu cuvinte cheie. De exemplu, dacă adăugați un cuvânt cheie cu potrivire exactă, vom afișa estimări legate de performanța potențială a cuvântului cheie respectiv în cazul potrivirii exacte.

4 Combinați liste pentru a crea cuvinte cheie noi

Economisiți timp: nu faceți manual combinațiile de cuvinte cheie, ci înmulțiți două sau mai multe liste de cuvinte cheie. Apoi obțineți statistici din trecut sau estimări ale traficului pentru noua listă de cuvinte cheie combinate.

De exemplu, promovați un lanț de hoteluri de lux. Puteți avea o listă de cuvinte cheie cu locații geografice și o a doua listă, care să descrie hotelurile, astfel:

Listă de cuvinte cheie 1 Listă de cuvinte cheie 2
Mexic hotel de lux
Cabo hoteluri
Cancun hotel pe litoral

Vom combina cuvintele cheie din cele două liste pentru a crea noi expresii cheie, cum ar fi hoteluri Cabo sau hotel de lux Mexic. Apoi, veți putea obține estimări ale traficului sau statistici din trecut pentru aceste noi cuvinte cheie.

Cum să procedați

Folosiți contul Google Ads ca să vă conectați la Planificatorul de cuvinte cheie.

 • Dați clic pe Combinați listele de cuvinte cheie pentru a obține cuvinte cheie noi
 • În caseta Listă 1, introduceți, cuvintele cheie, câte unul pe rând sau separate prin virgulă. În caseta Listă 2, introduceți o listă diferită de cuvinte cheie pe care doriți să le combinați cu Lista 1. La fel, introduceți cuvintele cheie câte unul pe rând sau separate prin virgulă. Pentru a combina mai mult de două liste, dați clic pe semnul X pentru a adăuga mai multe casete
 • Dați clic pe Obțineți estimări pentru a obține prognoze de trafic, cum ar fi numărul estimat de clicuri sau de afișări pentru expresiile cheie combinate. În plus, puteți să dați clic pe Consultați volumul căutărilor pentru a vedea date statistice precum numărul mediu al căutărilor lunare sau datele privind concurența, pentru expresiile cheie combinate.

5 Înțelegerea estimărilor pentru cuvintele cheie

Dacă aveți deja o listă de cuvinte cheie, puteți introduce manual cuvintele cheie respective sau le puteți încărca sub formă de fișier CSV, pentru a obține estimări privind numărul de clicuri și costurile pentru contul dvs. Google Ads și suma licitată pe care ați selectat-o.

Cum să procedați

Folosiți contul Google Ads ca să vă conectați la Planificatorul de cuvinte cheie.

Clicurile

Numărul de clicuri zilnice pe care le poate primi anunțul dacă acesta este declanșat de cuvântul cheie.

Afișarea (Af.)

Frecvența cu care se poate afișa un anunț într-o zi. Se contorizează o afișare de fiecare dată când anunțul apare într-o pagină cu rezultatele căutării.

Procentajul de afișări ale anunțurilor

Numărul de afișări înregistrate de un anunț împărțit la numărul total de căutări pentru locația și rețeaua vizate, care au corespuns exact cuvântului cheie pe parcursul ultimei luni calendaristice. Rețineți: coloana cu procentajul de afișări ale anunțurilor din Planificatorul de cuvinte cheie este diferită de coloanele cu procentajul de afișări și procentajul de afișări cu potrivire exactă din secțiunea de gestionare a campaniei. Acestea se bazează pe numărul de afișări eligibile pentru un cuvânt cheie. În Planificatorul de cuvinte cheie, procentajul de afișări ale anunțurilor se bazează pe volumul căutărilor în funcție de cuvântul cheie exact. Atunci când apare o cratimă (–) în coloana cu procentajul de afișări ale anunțurilor, aceasta înseamnă că nu avem suficiente date pentru a calcula numărul respectiv. Poziția medie (Poz. med.)

Poziția medie în pagina cu rezultatele căutării în care poate apărea anunțul dvs. atunci când afișarea acestuia este declanșată de cuvântul cheie. „1” este cea mai înaltă poziție în prima pagină cu rezultatele căutării. Cuvintele cheie cu o poziție medie de 1 – 8 determină afișarea anunțurilor, în general, în prima pagină cu rezultatele căutării, iar cuvintele cheie cu o poziție medie de 9 – 16 determină afișarea anunțurilor, în general, în cea de-a doua pagină și așa mai departe. De exemplu, o poziție medie de „1,7” înseamnă că, în general, anunțul este afișat în pozițiile 1 sau 2. Pozițiile medii nu sunt fixe; acestea pot varia în funcție de diverși factori de performanță.

Costul

Suma medie pe care o puteți cheltui zilnic pentru un anumit cuvânt cheie.

Rata de clic (CTR)

Raportul dintre numărul de clicuri pe care le înregistrează anunțul și numărul de apariții ale anunțului (care poartă numele de afișare).

Costul-pe-clic mediu (CPC med.)

Suma medie pe care o puteți plăti pentru un clic. Suma finală percepută pentru un clic, cunoscută sub denumirea de sumă cost-pe-clic reală (CPC real), va fi ajustată automat, astfel încât să plătiți numai cu un ban peste suma minimă necesară pentru menținerea poziției anunțului. Ca atare, valoarea afișată poate fi mai mică decât intervalul estimat pentru costul total al tuturor cuvintelor cheie sau decât suma licitată CPC setată deja pentru grupul de anunțuri.

Conversiile (Toate conv.)

Numărul total estimat de conversii pe care le puteți înregistra pentru aceste cuvinte cheie. Folosim rata de conversie totală estimată din trecut ca valoare standard, însă o puteți modifica.

Cost-pe-achiziție mediu (suma CPA med. est.)

Costul estimat împărțit la numărul de conversii pe care le puteți înregistra.

Valoarea totală a conversiilor (Valoarea totală a conv.)

Valoarea totală a tuturor conversiilor estimate pentru aceste cuvinte cheie. Folosim valoarea medie statistică a conversiilor ca valoare prestabilită, dar o puteți modifica.

Rentabilitatea cheltuielilor publicitare (ROAS)

Valoarea totală a conversiilor pe care o puteți obține, împărțită la costul estimat al anunțurilor.

Rețineți că datele statistice, precum numărul mediu de căutări lunare, sunt afișate numai pentru potrivirea exactă. De exemplu, să presupunem că folosiți cuvântul cheie „ciocolată amăruie”. Dacă doriți să verificați numărul mediu de căutări lunare ale acestui cuvânt cheie, vă vom afișa aceleași statistici privind potrivirea exactă indiferent dacă folosiți tipul de potrivire amplă, la nivel de expresie sau exactă pentru „ciocolată amăruie”.

Pe de altă parte, estimările traficului, cum ar fi clicurile și costul, țin cont de tipurile de potrivire a cuvintelor cheie. De exemplu, dacă obțineți estimări pentru o listă de cuvinte cheie cu potrivire amplă, vom lua în calcul eventualele suprapuneri dintre aceste cuvinte cheie.

Vedeți estimările în funcție de dispozitiv

După ce obțineți estimări pentru campanii sau cuvinte cheie, puteți consulta o detaliere a acestora în funcție de dispozitiv. Iată cum să procedați:

 • introduceți o sumă licitată în caseta de text din partea de sus;
 • pentru a consulta estimările detaliate în funcție de dispozitiv, dați clic pe fila Dispozitiv deasupra graficului.

Puteți folosi coloana Ajustarea sumelor licitate pentru a mări sau a micșora cu un procent suma licitată pentru dispozitive mobile. În coloanele de lângă aceasta, veți vedea care este efectul ajustării sumei licitate pentru dispozitive mobile asupra estimărilor, cum ar fi clicuri, afișări, cost, rată de clic, cost-pe-clic mediu și poziție medie.

Consultați estimările în funcție de locație

Puteți segmenta estimările și în funcție de locație. Iată cum să procedați:

 • Dați clic pe fila Locație. În mod prestabilit, veți vedea un tabel în care sunt detaliate estimările în funcție de locațiile vizate.

 • Pentru a vedea un segment geografic mai exact al locațiilor vizate, de exemplu, o regiune, un stat, un județ sau un oraș, selectați unul din meniul drop-down Locație din aceeași filă. Rețineți că puteți selecta doar segmente geografice care există în toate locațiile dvs. vizate. Celelalte vor fi inactive.

6 Optimizați listele de cuvinte cheie

După ce creați un plan, pentru a vă face o idee mai bună cu privire la performanța potențială a cuvintelor cheie, puteți să modificați și să rafinați ideile de grupuri de anunțuri și de cuvinte cheie. Fiecare campanie conține grupuri de anunțuri. Grupurile de anunțuri conțin cuvintele cheie afișate în anunțurile dvs. și direcționează utilizatorii către pagina dvs. de destinație.

Puteți modifica ușor toate cuvintele cheie dintr-un grup de anunțuri din potrivire amplă în potrivire exactă, pentru a vedea dacă cuvintele cheie cu potrivire exactă vă ajută mai mult să vă atingeți obiectivele publicitare.

Cum să procedați

Creați un plan cu una dintre opțiunile din Planificatorul de cuvinte cheie, apoi dați clic pe Examinați planul, în dreapta.

Adăugați mai multe grupuri de anunțuri sau cuvinte cheie

 • Dați clic pe +Adăugați cuvinte cheie.
 • Pentru a adăuga un nou grup de anunțuri, introduceți în casete numele acestuia și cuvintele cheie. Pentru a adăuga cuvinte cheie la un grup de anunțuri existent, selectați numele grupului de anunțuri și introduceți cuvintele cheie în casetă. Trebuie să introduceți câte un cuvânt cheie pe rând sau separate prin virgulă.
 • Dați clic pe Salvați.

Modificați tipurile de potrivire a cuvintelor cheie

 • Dacă doriți să modificați tipurile de potrivire pentru cuvintele cheie din unele dintre grupurile dvs. de anunțuri, bifați casetele de selectare de lângă grupurile de anunțuri pe care doriți să le modificați și dați clic pe meniul drop-down Tipuri de potrivire.
 • Selectați Selectat pentru a schimba tipul de potrivire pentru cuvintele cheie din grupurile de anunțuri selectate. Selectați Toate pentru a schimba tipul de potrivire pentru toate cuvintele cheie din plan.
 • Selectați Potrivire amplă, Potrivire exactă sau Potrivire expresie, în funcție de tipul de potrivire în care doriți să schimbați cuvintele cheie din grupul de anunțuri selectat.
 • Dați clic pe Da pentru a aplica modificările.

Despre tipurile de potrivire a cuvintelor cheie

Potrivirea amplă

Acesta este tipul de potrivire prestabilit atribuit tuturor cuvintelor cheie. Anunțurile se pot afișa pentru căutări care includ greșeli de scriere, sinonime, căutări similare și alte variante relevante.

Exemplu de cuvânt cheie: pălării damă
Exemplu de căutare: cumpără pălării femei

Potrivirea expresiei

Anunțurile se pot afișa pentru căutări care reprezintă o expresie și variante apropiate ale acesteia.

Simbol: "cuvânt cheie"
Exemplu de cuvânt cheie: "pălării de damă"
Exemplu de căutare: cumpără pălării de damă

Potrivirea exactă

Anunțurile se pot afișa pentru căutări care reprezintă un termen exact și variante apropiate ale acestuia.

Simbol: [cuvânt cheie]
Exemplu de cuvânt cheie: [pălării de damă]
Exemplu de căutare: pălării de damă

Potrivirea negativă

Anunțurile se pot afișa pentru căutări care nu conțin termenul respectiv.

Simbol: -cuvânt cheie
Exemplu de cuvânt cheie: -damă
Exemplu de căutare: pălării de vară

Modificatorul potrivirii ample

Dacă adăugați în campanie cuvinte cheie cu potrivire amplă modificată, puteți obține mai multe clicuri și conversii la o rentabilitate a investiției comparabilă cu cea a cuvintelor cheie cu potrivire exactă. Pentru potrivirea amplă modificată nu aveți nevoie de numărul mare de cuvinte cheie care este necesar în cazul utilizării potrivirii expresiei și a potrivirii exacte, deoarece fiecare cuvânt cheie poate corespunde mai multor variante în ceea ce privește ordinea cuvintelor și ortografierea. Ca să folosiți potrivirea amplă modificată, adăugați semnul plus (+) în fața unui cuvânt cheie cu potrivire amplă. Cuvintele precedate de semnul (+) trebuie să apară în expresia cheie a utilizatorului exact sau ca variantă apropiată.

Simbol: +cuvânt cheie Exemplu de cuvânt cheie: +pălărie +damă
Exemplu de căutare: pălării pentru damă

Resurse suplimentare: