Cum să creați o campanie globală de publicitate în Rețeaua de display

Un ghid care vă ajută să vă creați eficient campania internațională în Rețeaua de display

1 Prezentare generală

Dificultatea

Peste tot în lume, succesul publicității în Rețeaua de display este asigurat prin direcționarea mesajului potrivit către segmentul de public potrivit.

Obiectivul

Să știți cum să vă direcționați și să vă adaptați cel mai bine anunțurile astfel încât să vă adresați publicului dorit din fiecare țară în care vă extindeți.

Cum să procedați

Google Ads are două rețele principale: Rețeaua de căutare și Rețeaua de display.

Rețeaua de căutare se adresează utilizatorilor atunci când caută anumite bunuri sau servicii pe care vor să le cumpere.

Rețeaua de display vă ajută să atrageți atenția utilizatorilor mai devreme în ciclul de cumpărare, cu diverse formate de anunțuri din universul digital. Această rețea cuprinde peste două milioane de site-uri și acoperă peste 90% dintre utilizatorii de internet. Este concepută să vă ajute să găsiți publicul potrivit din milioane de site-uri globale. Prin intermediul acesteia, puteți să aplicați o abordare strategică și să prezentați mesajul pentru clienții potențiali, în locul potrivit și la momentul potrivit.

Să vedem de ce ar trebui să țineți cont atunci când vă creați și vă direcționați campania internațională în Rețeaua de display.

2 Direcționarea și crearea de anunțuri

Iată deciziile esențiale pe care va trebui să le luați atunci când vă creați campania publicitară în Rețeaua de display. Am folosit o agenție de turism ca exemplu. Transpuneți propria companie în acest exemplu și, la final, veți avea o bază pentru crearea unei campanii Google Ads de tipul „Numai în Rețeaua de display”.

Axați-vă campania pe ceva

Când creați campanii, luați în considerare produsele și serviciile pe care doriți să le prezentați pentru fiecare campanie. Cel mai bine este să creați campanii axate pe o singură ofertă specifică, deoarece va fi mai ușor să vă organizați și să vă gestionați contul Google Ads în timp. De exemplu, o agenție de turism poate crea o campanie precisă referitoare la croaziere, nu o campanie generală referitoare la pachete de voiaj.

Setați bugetul campaniei la un nivel care vi se pare potrivit. În cazul campaniilor de tipul „Numai în Rețeaua de display”, întregul buget este alocat publicității în Rețeaua de display.

Luați în considerare cuvintele cheie și destinațiile de plasare

Atunci când alegeți atât cuvinte cheie, cât și destinații de plasare pentru un grup de anunțuri, ele funcționează împreună, pentru a determina unde vor apărea anunțurile în Rețeaua de display și cât veți plăti pentru ele. Puteți alege să afișați anunțurile numai în funcție de lista de cuvinte cheie și să folosiți destinațiile de plasare pentru ajustarea sumelor licitate. De asemenea, puteți combina destinațiile de plasare și cuvintele cheie pentru a restrânge locațiile în care anunțurile sunt eligibile să apară. Prin folosirea celor două opțiuni în combinație, veți putea să restrângeți segmentul de public pentru anunțuri și să stabiliți prețul potrivit pentru clicurile provenite de la clienții potențiali.

Direcționarea anunțurilor în funcție de cuvinte cheie

Cuvintele cheie reprezintă o modalitate de a vă afișa anunțurile în Rețeaua de display. Pentru a găsi un segment de public interesat de compania dvs., Google Ads folosește direcționarea în funcție de context. Iată cum funcționează procesul: Google analizează conținutul fiecărei pagini web, pentru a-i identifica tema centrală, apoi creează o potrivire cu anunțul dvs. folosind cuvintele cheie și subiectele pe care le-ați selectat, direcționarea în funcție de limbă și locație, istoricul recent de navigare al unui vizitator și alți factori. În exemplul nostru, agenția de turism poate alege următoarele cuvinte cheie ale campaniei: croaziere de 5 stele, croaziere de lux, croaziere premium. Anunțurile sale vor apărea pe site-uri din Rețeaua de display care au ca tematică aceste cuvinte cheie.

Sfat

În general, cu cât este mai amplă opțiunea de potrivire a unui cuvânt cheie, cu atât este mai mare traficul care poate fi generat. Cu cât opțiunea de potrivire a unui cuvânt cheie este mai restrânsă, cu atât mai relevant va fi cuvântul cheie pentru căutarea unui utilizator.

Atunci când selectați tipul de potrivire corespunzător pentru un cuvânt cheie, vă recomandăm, de obicei, să începeți cu potrivirea amplă, pentru a maximiza potențialul de afișare a anunțurilor pentru căutările relevante. Puteți folosi raportul privind termenii de căutare pentru a afla ce variantă a cuvintelor cheie a determinat afișarea anunțurilor.

Direcționarea anunțurilor în funcție de destinațiile de plasare

Destinațiile de plasare sunt site-uri și videoclipuri individuale în care doriți să apară anunțurile dvs., deoarece știți că sunt vizitate de publicul dorit sau se potrivesc cu obiectivele publicitare stabilite. Atunci când alegeți destinații de plasare, anunțurile se pot afișa pe site-urile și în videoclipurile alese. Agenția noastră de turism alege să își plaseze anunțurile la example.com/călătorii și example.com/croaziere.

Direcționarea anunțurilor în funcție de cuvinte cheie și de destinații de plasare

Când adăugați destinații de plasare și cuvinte cheie într-un grup de anunțuri pentru a vă direcționa anunțurile, anunțurile dvs. vor apărea numai pe pagina pe care o specificați, atunci când conținutul este relevant pentru cuvintele cheie. Google Ads folosește direcționarea în funcție de context pentru a identifica pagini din Rețeaua de display care au conținut ce corespunde cuvintelor cheie. Așadar, dacă destinația de plasare pe care o alegeți are mai multe pagini web, numai paginile care corespund cuvintelor dvs. cheie vă vor afișa anunțurile. Această setare privind destinațiile de plasare poartă numele de Direcționare și sumă licitată și restricționează semnificativ locurile unde se pot afișa anunțurile.

Totuși, dacă vizați destinații de plasare cu un conținut diversificat, cum ar fi site-uri de știri și rețele sociale, este o tactică utilă, deoarece sunt șanse mai mari ca anunțurile dvs. să apară în locații relevante de pe site-uri. În orice caz, monitorizați performanța anunțului, pentru a vă asigura că obțineți rezultatele dorite. De exemplu, agenția noastră de turism a selectat aceste cuvinte cheie: croaziere de 5 stele, croaziere de lux și croaziere premium. A ales destinația de plasare example.com/croaziere. Așadar, anunțurile sale se vor afișa doar pe example.com/croaziere atunci când site-ul conține cuvintele cheie „croaziere de 5 stele”, „croaziere de lux” și „croaziere premium”.

Direcționarea anunțurilor în funcție de categoriile de interese ale publicului

Dacă adăugați segmente de public, vă veți putea adresa utilizatorilor în funcție de categoriile de interese ale acestora, atunci când accesează pagini, aplicații, canale, videoclipuri și conținut din Rețeaua de display Google. Puteți alege dintr-o gamă largă de categorii, de la mașini și sport până la călătorii și modă. Anunțurile le vor apărea utilizatorilor care au o probabilitate mare de a fi interesați.

Segmente de public cu interese similare

Selectați segmente de public cu interese similare pentru a vă adresa unui număr mare de clienți potențiali și a le face cunoscută compania dvs. Aceste segmente de public au fost create pentru companiile care difuzează un anunț TV și care doresc să își extindă online acoperirea campaniei TV, la un preț atractiv.

Segmente de public personalizate cu interese similare

Folosiți-le pentru a crea segmente de public mai adaptate la marca dvs., spre deosebire de segmentele ample de public cu interese similare. De exemplu, în loc să vizeze companiile de croaziere în general, agenția noastră de turism le alege doar pe cele de lux și cu o anumită specializare. Prin segmente de public personalizate cu interese similare, agenția noastră de turism își poate defini publicul astfel:

  • prin categorii de interese cu formă liberă, introduse drept cuvinte cheie;
  • și/sau prin adrese URL folosite drept proxy pentru grupurile de interese.

Introducerea adreselor URL stabilește o temă care constituie clientul ideal. De exemplu, am putea determina că elitecruiser.com se adresează persoanelor interesate doar de luxul exclusivist de pe piața croazierelor, cu nave mai mici, fără copii, și care călătoresc spre destinații exotice, cu bucătărie de înalt rafinament și vinuri fine. Prin urmare, vor fi vizați utilizatorii care navighează prin conținutul cu aceste teme, indiferent dacă vizitează sau nu site-ul elitecruiser.com.

Segmente de public interesate

Selectați segmente de public interesate pentru a găsi clienți care caută informații despre produse și se gândesc serios să cumpere un serviciu sau un produs ca al dvs. Segmentele de public interesate sunt disponibile pentru advertiseri în toate limbile acceptate de Google Ads. Aceste segmente sunt create pentru advertiserii care pun accentul pe obținerea unor conversii din partea clienților mai dispuși să cumpere. Segmentele de public interesate vă pot ajuta să îmbunătățiți performanțele activităților de remarketing și să atrageți clienții care sunt pe punctul de a cumpăra.

Direcționarea anunțurilor prin remarketing

Remarketingul direcționează anunțurile către utilizatorii care v-au vizitat deja site-ul. Este un instrument eficient, deoarece vă permite să mențineți legătura cu publicul vizat, chiar și după ce vă părăsește site-ul, și să îl convingeți să revină pentru mai multe interacțiuni.

Publicul va vedea anunțurile dvs. în timp ce navighează în oricare dintre cele peste 2 milioane de site-uri sau urmărește videoclipuri pe YouTube. Oricare ar fi scopul dvs., adică să stimulați vânzările, să creșteți numărul de înregistrări sau să sporiți gradul de cunoaștere a mărcii, remarketingul poate fi o componentă strategică a activităților publicitare. Vă puteți personaliza listele de remarketing, astfel încât să îndepliniți obiective de publicitate specifice. De exemplu, puteți crea o listă „Utilizatori care au abandonat coșul de cumpărături”, pentru a le afișa anunțuri celor care au adăugat ceva în coșul lor de cumpărături, dar nu au finalizat tranzacția.

Direcționarea anunțurilor în funcție de criterii demografice

Cu ajutorul direcționării în funcție de criterii demografice din Google Ads, puteți viza un anumit set de clienți potențiali care se încadrează într-o anumită categorie de vârstă și au un anumit sex, statut parental sau venit pe gospodărie. De exemplu, agenția noastră de turism își stabilește direcționarea în funcție de criterii demografice către persoanele de 55 – 64 de ani, de sex feminin, fără copii.

Rețineți că direcționarea în funcție de criterii demografice restricționează publicul vizat, mai exact, persoanele din afara grupului demografic ales nu vă vor vedea anunțurile.

Creați-vă anunțurile

Rețeaua de display vă permite să atrageți utilizatori din întreaga lume prin formate de anunțuri text, imagine, video sau rich media. Culorile și animațiile atrag atenția. Elementele animate și video pot spune o poveste. Folosiți mai multe mesaje, imagini și aspecte ale anunțurilor și testați variantele pe parcurs.

Anunțurile text

Scrieți anunțuri text într-un limbaj clar și convingător, care să transmită exact ceea ce oferiți. Se recomandă ca anunțul text să aibă legătură cu cuvintele cheie pe care le-ați ales și cu pagina de destinație unde ajung utilizatorii după ce dau clic pe anunțul respectiv.

Anunț text

Alte formate de anunțuri

Puteți folosi și alte formate de anunțuri, cum ar fi anunțurile imagine sau anunțurile video. Puteți încărca direct în grupul de anunțuri o imagine sau un anunț video pe care l-ați creat. În plus, puteți să folosiți șabloanele deja create pentru a genera un anunț imagine sau video în numai câteva minute, folosind propria siglă și imaginile produsului dvs.

Anunț imagine

Combinați cuvintele cheie, destinațiile de plasare și anunțurile în grupuri de anunțuri

Un grup de anunțuri conține unul sau mai multe anunțuri care vizează un set comun de cuvinte cheie și fiecare campanie va fi alcătuită dintr-unul sau mai multe grupuri de anunțuri. Folosiți grupuri de anunțuri pentru a vă organiza anunțurile în funcție de o temă comună, cum ar fi diferitele tipuri de produse sau servicii pe care le oferiți. Mulți advertiseri își creează grupurile de anunțuri pe baza secțiunilor sau a categoriilor care apar pe site-ul lor.

Grup de anunțuri Croaziere de lux
Cuvinte cheie Croaziere de 5 stele

Croaziere de lux

Croaziere premium

Anunț text în context

Este recomandat ca ulterior să creați un grup de anunțuri pentru fiecare produs.

Grup de anunțuri Croaziere de lux Croaziere la preț redus Croaziere pentru familii
Anunț Croaziere de lux Croaziere la preț redus Croaziere pentru familii
Cuvinte cheie Croaziere de lux

Croaziere premium

Croaziere de 5 stele
Croaziere la preț redus

Croaziere ieftine

Croaziere convenabile
Croaziere pentru familii

Vacanțe în familie

Croaziere cu îngrijire pentru copii

Ajustați setările campaniei

Ajustați setările campaniei în așa fel încât să o puteți adapta. Setările pe care le selectați sunt valabile pentru toate anunțurile dintr-o campanie.

Setare Descriere Referință
Numele campaniei Introduceți un nume pentru campanie. Deși Google Ads creează automat un nume de campanie, este recomandat să alegeți un nume care să descrie clar tema acesteia, astfel încât să o puteți găsi ușor în cont. Numele campaniei nu este vizibil pentru clienți.
Tipul campaniei Tipul de campanie pe care îl alegeți stabilește configurarea campaniei, astfel încât aceasta să se potrivească obiectivelor dvs. Alegeți Numai în Rețeaua de display. În plus, veți alege un subtip de campanie. Dacă preferați o perspectivă mai simplă asupra opțiunilor legate de campanii și funcții, vă recomandăm subtipul de campanie Standard . Selectați Toate funcțiile dacă doriți să vedeți toate opțiunile privind campania și funcțiile acesteia. Alegeți tipul de campanie potrivit pentru dvs.
Rețele Setarea „Rețele” indică unde doriți să apară anunțul în funcție de tipul de campanie ales. De exemplu, dacă alegeți Rețeaua de display Google, anunțul apare pe alte site-uri care colaborează cu Google pentru a afișa anunțuri.
Dispozitive Campaniile vizează toate tipurile de dispozitive: computere, tablete și dispozitive mobile. Ulterior, puteți personaliza anunțurile pentru diferite dispozitive. Aflați despre tipurile de anunțuri mobile
Locații și limbi Anunțurile campaniei dvs. sunt eligibile pentru a fi afișate clienților din locațiile dvs. geografice vizate sau clienților care au selectat limba vizată pentru browser. Vă recomandăm să selectați limba în care deserviți clienții. Aflați despre direcționarea în funcție de limbă și de locație
Licitarea și bugetele Alegeți să setați manual sumele licitate pentru clicuri pe anunțuri sau lăsați Google Ads să facă acest lucru pentru dvs. În funcție de tipul campaniei, puteți vedea opțiuni suplimentare de licitare din care să alegeți.

Strategia dvs. de licitare controlează modul în care plătiți pentru ca utilizatorii să interacționeze cu anunțurile. Limita sumei licitate reprezintă suma maximă pe care o veți plăti pentru un clic pe anunțurile dintr-un grup de anunțuri. Bugetul reprezintă suma medie pe care sunteți dispus(ă) să o cheltuiți zilnic în campanie. Nivelul bugetului depinde în totalitate de dvs. și îl puteți modifica oricând doriți.
Setați suma licitată și bugetul
Extensii la anunțuri Includeți mai multe informații împreună cu anunțurile, cum ar fi informații despre locație, linkuri către pagini de pe site și chiar numărul de telefon. Optimizați anunțurile cu ajutorul extensiilor
Setări suplimentare Mai jos, puteți consulta câteva funcții opționale suplimentare care vă pot ajuta să vă optimizați campania.

Program: setați data de începere și data de încheiere a campaniei.

Programarea anunțurilor: alegeți anumite zile sau ore din săptămână când să se difuzeze anunțurile.

Difuzarea anunțurilor: în mod prestabilit, Google Ads vă difuzează anunțurile atunci când acestea au mai multe șanse să obțină clicuri sau conversii, dar puteți opta pentru o difuzare mai uniformă de-a lungul zilei.
Aflați cum să folosiți programarea anunțurilor

Măsurați rezultatele

Google Ads vă permite să măsurați eficiența cu care vă atingeți obiectivele internaționale. Aflați în ce pagini web s-au difuzat anunțurile dvs., ce anunțuri au înregistrat cele mai multe clicuri și ce site-uri v-au adus cele mai multe vânzări la cel mai redus cost.

Pe baza rapoartelor privind campaniile, puteți ajusta opțiunile de direcționare și strategia de licitare, în așa fel încât să valorificați la maximum campaniile. Atunci când datele arată că un clic dintr-o pagină din Rețeaua Google are șanse mai mari sau mai mici de a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele, cum ar fi vânzările online, înregistrările, apelurile telefonice sau abonările la buletine informative, sistemul Google Ads poate reduce sau crește automat suma licitată, pentru a vă asigura că vă încadrați în buget, obțineți cea mai bună rentabilitate a cheltuielilor pe publicitate și vă îndepliniți obiectivele comerciale.

În timpul fiecărei campanii și la finalul ei, Google Ads vă oferă instrumente care vă ajută să vă îmbunătățiți anunțurile banner, destinațiile lor de plasare, direcționarea și paginile de destinație pentru fiecare piață de export.

Linkuri utile