Cum să folosiți publicitatea video globală

Un ghid pentru distribuirea și creșterea impactului anunțurilor video pe noile piețe globale

1 Prezentare generală

Dificultatea

Dacă vreți să creați o campanie video Google Ads de succes astfel încât potențialii clienți de pe noile piețe globale să poată afla despre produsul sau serviciul dvs., trebuie să înțelegeți factorii culturali și comportamentele utilizatorilor în cauză. Vorbim de ceva mai mult decât de o simplă transpunere în limba potrivită (deși este important și acest lucru).

Obiectivul

Să înțelegeți cultura și obiceiurile fiecărei piețe noi, precum și factorii care îi determină pe oameni să facă achiziții acolo.

Cum să procedați

Cu ajutorul campaniilor video, puteți afișa anunțuri video individuale sau încorporate în alte materiale video în flux, pe YouTube și în Rețeaua de display Google. Statisticile oferă motive destul de convingătoare pentru a face investiții:

 • YouTube are peste un miliard de utilizatori, aproape o treime dintre oamenii cu acces la internet. În fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore din videoclipuri YouTube și sunt generate miliarde de vizionări;

 • YouTube în ansamblu, chiar și doar YouTube pe dispozitive mobile, atrage mai mulți adulți cu vârsta între 18 și 34 de ani și 18 și 49 de ani decât orice rețea de cablu din Statele Unite;

 • mai mult de jumătate dintre vizionările YouTube provin de pe dispozitive mobile;

 • YouTube a lansat versiuni locale în peste 88 de țări, fiind tradus în 76 de limbi (acoperind 95% din populația cu acces la internet1;

 • Rețeaua de display acoperă peste 90% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume, prin intermediul a două milioane de site-uri și aplicații2.

Așadar, indiferent unde se află noile dvs. piețe, vă puteți impresiona clienții printr-un videoclip.

2 Cercetați și localizați

Market Finder ar trebui să fie primul loc în care să găsiți piețe potențiale potrivite pentru compania dvs. Așadar, ați început cu dreptul și știți că puteți concura într-un anumit domeniu. Dar asta nu e tot.

Ca să ajungeți la nivel global, trebuie să acționați local

Localizarea crește rentabilitatea investiției în anunțul video, deoarece înțelegerea nuanțelor limbii, culturii și valorilor asigură faptul că anunțul video va rezona cu publicul. Așadar, în etapa de pre-producție, merită să investiți într-o traducere profesională a scriptului într-un limbaj simplu, uzual, care să conțină termenii de căutare relevanți identificați prin Planificatorul de cuvinte cheie Google Ads. Astfel, veți evita posibilele situații jenante cauzate de cuvinte deranjante, ofensatoare sau incomode. De asemenea, vă permite să vă gândiți la subiectul, la structura frazei și la viteza limbii vorbite. Se recomandă întotdeauna să oferiți un conținut unic pentru fiecare țară. Și nu uitați să includeți costurile de localizare în bugetul inițial.

3 Luați în considerare aspectele practice

Există o serie de aspecte practice de care trebuie să țineți cont atunci când planificați strategia videoclipurilor globale:

Restricții

O sarcină esențială în procesul de pre-producție de pe o piață nouă o reprezintă înțelegerea aspectelor juridice care stabilesc ce puteți spune și ce nu, ce puteți face și afișa, precum și orice restricții de timp care se pot aplica. Astfel, evitați crearea inutilă a unor videoclipuri care nu pot fi difuzate.

Includeți subtitrări, dublaj sau comentarii vocale?

Dublaj

Multe anunțuri video localizate folosesc dublajul – traducerea dialogului original, sincronizat cu mișcarea buzelor actorilor – datorită ușurinței receptării și flexibilității oferite exprimării și intonației.

Subtitrări

Pe de altă parte, subtitrările vă ajută să vă extindeți publicul în alte țări și în rândul persoanelor cu deficiențe de auz. (Rețineți că ritmul vorbirii trebuie să fie suficient de lent pentru sincronizarea subtitrărilor.) Un beneficiu cuantificabil al acestora este că subtitrările de pe YouTube sunt indexate de motoarele de căutare și aduc videoclipului vizibilitate imediată.

Comentariul vocal

Comentariul vocal în afara camerei în limba țintă înseamnă că sincronizarea audio-video nu este necesară. Merită să realizați o pre-producție a procesului de localizare, deoarece pregătirea scenariului în limba locală vă ajută să calculați cu precizie sincronizarea acestuia. În plus, artistul care face comentariul vocal poate rosti textul în momentul potrivit, fără să folosească momentele lungi de tăcere sau creșterea ritmului ca să se încadreze. De exemplu, un text în spaniolă, germană sau franceză înseamnă de obicei un scenariu mai lung comparativ cu engleza, în timp ce majoritatea limbilor asiatice presupun un scenariu mult mai scurt decât cel în limba engleză.

O combinație

Vă permite bugetul o combinație de dublaj, subtitrări sau comentariu vocal? Dacă da, consumatori vor putea alege modul în care să vizioneze videoclipul, ceea ce îl va face și mai accesibil.

Sfat

Dacă doriți să evitați costurile de localizare atunci când testați o piață nouă, gândiți la nivel global. Animația oferă un mediu perfect. La fel și un videoclip care nu necesită rostirea textului pe ecran pentru a transmite mesajul. Comentariile vocale în afara ecranului oferă cele mai creative posibilități.

Sfat

YouTube Director este o aplicație gratuită cu ajutorul căreia creați cu ușurință videoclipuri cu care să vă adresați clienților pe YouTube. Conține peste o sută de șabloane care vă arată pas cu pas cum să creați videoclipul.

Formatele

Care este formatul video perfect pentru a vă transmite mesajul?

 • Anunțurile TrueView In-stream se difuzează înaintea, în timpul sau după alte videoclipuri, pe YouTube sau pe site-urile, în jocurile ori în aplicațiile din Rețeaua de display. Aceste anunțuri se pot difuza și în videoclipuri YouTube încorporate pe alte site-uri. După cinci secunde, spectatorul are opțiunea de a închide anunțul

 • Anunțurile Video Discovery TrueView sunt afișate utilizatorilor în locurile în care aceștia descoperă conținut. Aspectul variază în funcție de dimensiunile și de formatele de anunțuri pe care le acceptă editorii de conținut. Atunci când un spectator dă clic pe miniatura anunțului, videoclipul se va reda în pagina sa de vizionare sau de canal de pe YouTube

 • Anunțurile fulger sunt un format de anunț video scurt, proiectat pentru a vă ajuta să vă adresați unui număr mare de clienți și să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii, prin intermediul unui mesaj scurt și memorabil. Anunțurile fulger au maximum șase secunde și nu pot fi închise de către spectatori

Aflați mai multe despre formatele de anunțuri video

Alte linkuri utile

4 Exersați

Dacă direcționați anunțurile video globale pe YouTube și în Rețeaua de display, puteți face publicitate pentru consumatorii din țările vizate în momentele esențiale. Este important să rețineți că, pe măsură ce adăugați metode de direcționare, veți restrânge, nu veți extinde, direcționarea. Rețineți însă: întotdeauna, scopul dvs. este să optimizați calitatea și relevanța publicului, chiar dacă pentru aceasta este necesară o scădere a cantității. Iată metodele de direcționare pe care le puteți folosi.

Grupuri demografice

Alegeți categoria de vârstă, sexul, statutul parental sau venitul pe gospodărie pentru segmentul de public pe care îl vizați

Categorii de interese

Alegeți dintre categoriile de public disponibile pentru a viza utilizatorii interesați de aceste subiecte, chiar și când aceștia accesează pagini referitoare la alte subiecte. Aflați mai multe despre segmentele de public.

 • Segmente de public cu interese similare: cresc gradul de cunoaștere a mărcii și încurajează includerea acesteia între opțiunile persoanelor care sunt deja foarte interesate de subiectele relevante

 • Segmente de public personalizate cu interese similare: cu ajutorul segmentelor de public personalizate cu interese similare, puteți crea segmente de public mai adaptate la mărcile dvs. De exemplu, în loc să vizeze „Fanii sportului”, o companie care vinde încălțăminte pentru alergare ar trebui să vizeze „Pasionații de alergat la maraton”

 • Segmente de public interesate: selectați segmente de public interesate pentru a găsi clienți care caută informații despre produse și se gândesc serios să cumpere un serviciu sau un produs similar cu produsul dvs.

Destinații de plasare

Vizați canale, videoclipuri, aplicații, site-uri unice sau destinații de plasare din acestea. De exemplu, puteți viza un întreg blog cu trafic intens sau doar pagina principală a unui site de știri popular. Iată câteva exemple de destinații de plasare:

 • canale YouTube,
 • videoclipuri YouTube,
 • site-uri din Rețeaua de display,
 • aplicații din Rețeaua de display.

Notă: când adăugați destinații de plasare în Rețeaua de display, anunțul dvs. poate fi difuzat în continuare în toate locațiile eligibile de pe YouTube. Când adăugați destinații de plasare în YouTube, anunțul dvs. poate fi difuzat în continuare în toate locațiile eligibile din Rețeaua de display.

Subiecte

Direcționarea în funcție de subiect vă ajută să vizați o gamă largă de videoclipuri, canale și site-uri legate de subiectele pe care le selectați. De exemplu, direcționați pe subiectul „Auto” și anunțul va apărea pe YouTube pentru spectatorii care urmăresc videoclipuri despre mașini.

Cuvinte cheie

Dacă anunțurile video au un format care permite acest lucru, le puteți afișa în funcție de cuvinte sau de expresii (cuvinte cheie) asociate unui videoclip de pe YouTube, unui canal YouTube sau unui tip de site care prezintă interes pentru publicul dvs.

Remarketing video

Adresați-vă spectatorilor pe baza interacțiunilor anterioare ale acestora cu videoclipurile dvs., cu anunțurile TrueView sau cu canalul YouTube. Dacă v-ați conectat deja contul YouTube la contul Google Ads, vom crea automat liste personalizate pentru dvs. Aflați mai multe despre listele de remarketing pentru spectatorii YouTube.