Cum să alegeți formatul de anunț video corect

Un ghid pentru alegerea celui mai potrivit format de anunț video pentru campania dvs. internațională de anunțuri video

Provocarea

Există diverse formate de anunțuri video cu care utilizatorii interacționează diferit pe YouTube și pe site-urile video partenere. Dificultatea este găsirea celui mai potrivit format pentru campania dvs. de anunțuri video.

Obiectivul

Să înțelegeți ce format vă prezintă cel mai bine conținutul video pe piețele de export vizate.

Prezentare generală

În Google Ads, puteți crea campanii video internaționale convingătoare cu o serie de formate de anunțuri video, pentru a interacționa cu clienții în țări și în moduri diferite pe YouTube și pe site-urile video partenere. Conținutul anunțurilor video trebuie să fie găzduit pe YouTube, însă anunțurile video pot apărea pe YouTube și pe site-urile video partenere și în aplicațiile din Rețeaua de display Google, inclusiv pe tablete și dispozitive mobile (în funcție de format și de setări).

După ce ați acoperit problemele legate de crearea și localizarea conținutului video pentru piețele globale (aflați mai multe despre acest subiect), trebuie să decideți ce format vă va transmite cel mai bine mesajul. Acest ghid vă va ajuta să alegeți între anunțuri TrueView In-stream, anunțuri Discovery TrueView sau anunțuri fulger.

Anunțuri TrueView

În cazul acestor anunțuri, plătiți doar atunci când spectatorii urmăresc videoclipul sau interacționează cu elemente ale acestuia.

TrueView oferă avantaje pentru ambele părți implicate

Spectatorii urmăresc doar videoclipurile care le stârnesc curiozitatea, iar dvs. veți avea mai multe vizionări de la un public despre care știți sigur că este interesat. Întrucât dvs. alegeți suma pe care doriți să o plătiți pentru o vizionare, veți atrage publicul potrivit la prețul potrivit. Spre deosebire de tarifarea cost-pe-mia de afișări (CPM), nu veți plăti la fiecare afișare a anunțului.

Aveți libertatea să personalizați

În plus, puteți publica videoclipuri mai lungi de 30 de secunde, deci veți putea testa diferite formate. Puteți folosi videoclipuri demonstrative mai lungi pentru produse, mărturii ale clienților sau videoclipuri instructive care prezintă modul de funcționare a produsului.

Beneficiați de acoperire extinsă

Anunțurile TrueView pot apărea atât pe YouTube, cât și pe alte site-uri ale editorilor din Rețeaua de display pentru computere și dispozitive mobile de ultimă generație. Rețineți: conținutul video pentru anunțurile TrueView trebuie să fie găzduit pe YouTube.

Există trei tipuri de anunțuri TrueView:

Anunțuri TrueView In-stream

 • Când se folosesc? Folosiți acest format atunci când aveți conținut video pe care doriți să îl promovați înaintea altor videoclipuri de pe YouTube și din Rețeaua de display Google. Anunțurile in-stream sunt create pentru a le atrage atenția utilizatorilor în primele cinci secunde ale anunțului, pentru a atrage vizibilitate extinsă și pentru a vă scoate în evidență mesajul.

 • Cum funcționează? Anunțul video se difuzează înaintea sau în timpul altor videoclipuri ori după acestea. După cinci secunde, spectatorul are opțiunea de a ignora anunțul.

 • Unde pot apărea anunțurile? Anunțurile video TrueView in-stream pot apărea în pagini de vizionare de pe YouTube, în videoclipurile de pe site-urile partenerilor și în aplicații din Rețeaua de display.

 • Cum se taxează? Veți plăti numai atunci când un utilizator vizionează 30 de secunde din videoclip (sau întregul videoclip dacă acesta are mai puțin de 30 de secunde) sau interacționează în alt mod cu videoclipul, în funcție de momentul care survine primul.

Anunțurile Video Discovery TrueView

 • Când se folosesc? Folosiți acest format pentru a promova un videoclip în locurile în care este ușor de descoperit, inclusiv lângă videoclipuri YouTube cu conținut similar, într-un rezultat al căutării pe YouTube sau lângă alte materiale din Rețeaua de display. Anunțurile Discovery sunt create astfel încât să fie potrivite pentru public și să îl îndrume către conținutul dvs. atunci când caută să vizioneze ceva de calitate. În medie, anunțurile Discovery TrueView generează de cinci ori mai multe clicuri pe îndemnurile indicate de advertiser. În plus, sunt excelente pentru promovarea conținutului video cu formă mai lungă.

 • Cum funcționează? Anunțul constă într-o miniatură din videoclip, însoțită de text. Cu toate că dimensiunea și aspectul exacte ale anunțului pot varia în funcție de locul unde apare, anunțurile Video Discovery îi îndeamnă întotdeauna pe utilizatori să dea clic pentru a viziona videoclipul. Acesta se va reda în pagina de vizionare YouTube sau în pagina canalului dvs.

 • Unde pot apărea anunțurile?

  • Pe pagina principală YouTube
  • În rezultatele căutării de pe YouTube
  • Lângă videoclipuri YouTube cu conținut similar
  • Sub formă de suprapunere într-o pagină de vizionare de pe YouTube
  • Pe site-urile partenerilor video și în aplicațiile din Rețeaua de display
 • __Cum se taxează?__Plătiți numai atunci când spectatorii decid să vizioneze anunțul dând clic pe miniatură.

Anunțurile fulger

Acestea sunt un format de anunț video scurt, conceput pentru a vă ajuta să vă adresați unui număr mai mare de clienți și să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii.

 • Când se folosesc? Folosiți acest format atunci când doriți să atrageți mai mulți spectatori, cu un mesaj scurt și memorabil.

 • Cum funcționează? Anunțul fulger are maximum șase secunde și se difuzează înainte, în timpul sau după alt videoclip. Spectatorii nu au opțiunea de a închide anunțul.

 • Unde pot apărea anunțurile? Anunțurile fulger pot apărea înainte de alte videoclipuri de pe YouTube sau de pe site-urile și din aplicațiile partenere din Rețeaua de display.

 • Cum se taxează? Plătiți în funcție de afișări. Anunțurile fulger folosesc licitarea CPM (cost-pe-mia de afișări), așa că veți plăti la fiecare 1.000 de afișări ale anunțului.

Aflați mai multe despre publicitatea video internațională.