Oferirea aplicațiilor în mai multe monede

Ghid pentru configurarea plăților pentru aplicații în mai multe monede

1 Prezentare generală

Provocarea

Dacă oferiți o aplicație pe mai multe piețe din străinătate și, deci, în mai multe monede, cât de complicat va fi să configurați plățile?

Obiectivul

Să afișați costul aplicației și să îi taxați pe cumpărători în moneda lor locală, dar să colectați plata în moneda dvs.

Cum să procedați

Dacă vă aflați într-o locație care acceptă înregistrarea comercianților, este simplu să oferiți aplicația în mai multe monede prin intermediul Google Play.

Funcționează astfel. Clienții Google Play vor vedea aplicația oferită și vor fi taxați în moneda locală. Însă plata va fi efectuată în moneda pe care o setați în Play Console.

2 Configurarea prețurilor: gratuit sau cu plată

Din Play Console, puteți să setați costul pentru aplicație drept gratuit sau cu plată, să selectați disponibilitatea aplicației într-o anumită țară și să alegeți să distribuiți aplicația pe dispozitive și în programe Android suplimentare.

Setați aplicațiile drept gratuite sau cu plată

 1. Accesați Play Console;
 2. Selectați o aplicație;
 3. Selectați Prezența în magazin > Prețuri și distribuire;
 4. Lângă Această aplicație este, selectați Gratuită sau Cu plată.

Sfat

Puteți modifica setarea de cost pentru aplicație din Cu plată în Gratuită. Însă, în cazul în care aplicația dvs. este Gratuită, dacă doriți să o oferiți permanent cu plată, trebuie să creați o aplicație nouă, cu un nume de pachet nou, și să stabiliți un preț.

Dacă vă interesează să oferiți temporar aplicațiile gratuit sau cu reducere, vă recomandăm următoarele:

Introduceți un preț

Atunci când oferiți aplicații și produse în aplicație pe Google Play, primiți 70 % din plățile pentru aplicație. Există o taxă pe tranzacții de 30 %.

Aplicații plătite

Ca să setați costurile pentru aplicație:

 1. configurați un profil de plăți. Veți folosi Play Console pentru a specifica ratele de taxare;

 2. examinați lista de monede și intervalele de preț permise în funcție de țară;

 3. în pagina Prețuri și distribuire din Play Console, introduceți un preț.

Vom folosi prețul respectiv ca bază de calcul pentru prețurile în anumite piețe. Vom transforma prețul în moneda locală, vom adăuga taxa (în anumite țări) și vom aplica modelele de plată relevante la nivel local și cursul de schimb valabil în data în care stabiliți prețul pentru aplicație. Puteți să actualizați manual prețul pentru a vă asigura că valoarea locală reflectă cel mai recent curs de schimb.

Prețul pe care îl introduceți va fi folosit în toate țările fără asistență privind moneda locală.

Articolele în aplicație

Ca să configurați prețuri pentru articolele în aplicație, aflați cum să administrați facturarea în aplicație.

Vedeți sau actualizați prețurile locale

Folosiți prețurile locale standard

 1. În pagina Prețuri și distribuire, selectați țări individuale sau bifați caseta de lângă Selectați toate țările;

 2. În coloana Preț, examinați prețurile locale pentru fiecare țară.

Prețurile locale folosesc cursul de schimb al zilei și modelele de prețuri specifice țării. Dacă o țară nu acceptă moneda locală, va fi folosit prețul pe care l-ați introdus pentru moneda prestabilită.

Actualizați prețurile locale prestabilite

Pentru a actualiza prețurile locale astfel încât să folosească cursul de schimb al zilei și modelele de prețuri specifice țării:

 1. lângă țările pe care doriți să le actualizați, bifați casetele;

 2. selectați Actualizați cursul de schimb.

Pentru a seta propriul preț local:

 1. lângă țara pentru care doriți să actualizați, selectați Modificați;

 2. introduceți prețul pe care doriți să îl oferiți;

 3. selectați Aplicați.

Pentru mai multe informații, accesați secțiunea Oferiți aplicații în mai multe monede.

3 Configurarea prețurilor: același preț pentru mai multe elemente

Puteți folosi șabloanele de prețuri ca să setați sau să gestionați același set de prețuri pentru mai multe aplicații cu plată și produse în aplicație. Dacă actualizați un șablon de prețuri, toate articolele conectate la șablon vor folosi cele mai recente prețuri ale șablonului.

Sfat

Trebuie să aveți permisiunea Modificarea înregistrării în magazin, a prețurilor și distribuirii pentru fiecare aplicație pe care doriți să o includeți într-un șablon de prețuri. Dacă pierdeți accesul la un șablon pe care l-ați creat, verificați dacă altcineva a adăugat în șablon o aplicație pentru care nu aveți permisiune.

Adăugați articole într-un șablon de prețuri

 1. Accesați Play Console;
 2. Selectați Setări > Șablon de prețuri > Șablon nou de prețuri;
 3. Denumiți șablonul;
 4. Introduceți un preț. Îl vom folosi ca bază de calcul pentru prețurile din anumite piețe. Vom transforma prețul în moneda locală, vom adăuga taxa (în anumite țări și vom aplica modelele de plată relevante la nivel local și cursul de schimb valabil în data în care stabiliți prețul pentru aplicație. Puteți să actualizați manual prețul pentru a vă asigura că valoarea locală reflectă cel mai recent curs de schimb. Prețul pe care îl introduceți va fi folosit în toate țările fără asistență privind moneda locală.

 5. Alegeți dacă doriți să includeți taxe în prețul pe care l-ați introdus. De exemplu, dacă prețul dvs. standard este 9,99 GBP și doriți ca toate prețurile de pe piața din Regatul Unit să fie 9,99 GBP (indiferent de ratele de taxare specifice țării), selectați Prețul include taxele aplicabile. Dacă nu selectați această opțiune, taxele vor fi adăugate în mod prestabilit la preț. Aceasta înseamnă că, la prețul prestabilit de 9,99 GBP, vom adăuga taxa aplicabilă pentru fiecare țară.

 6. Examinați prețurile locale;
 7. Selectați Creați șablonul;
 8. Accesați fila Articole conectate;
 9. În secțiunile Conectați produse în aplicație și Conectați aplicații cu plată, selectați un nume de aplicație. În cazul în care conectați produse în aplicație, alegeți din lista de produse în aplicație pentru aplicația respectivă.

 10. Selectați Conectați. După ce ați conectat un articol, acesta va apărea în secțiunea Articole conectate.

Actualizați cursul de schimb cu ajutorul unui șablon de prețuri

După ce creați un șablon de prețuri, puteți să actualizați prețurile locale astfel încât să folosească cursul de schimb al zilei și modelele de prețuri specifice țării.

 1. Accesați Play Console;
 2. Selectați Setări > Șablon de prețuri;
 3. Selectați un șablon de prețuri;
 4. În coloana Țară, bifați casetele de lângă țările pe care doriți să le actualizați;
 5. În partea de sus a secțiunii Prețuri locale, selectați Actualizați cursul de schimb. Dacă butonul Actualizați cursul de schimb este inactiv, verificați dacă ați selectat cel puțin o țară.

 6. Selectați Salvați.

Eliminați articole dintr-un șablon de prețuri

 1. Accesați Play Console;
 2. Selectați Setare > Șablon de prețuri;
 3. Selectați un șablon, apoi fila Articole conectate;
 4. Lângă articolul pe care doriți să îl eliminați, selectați Deconectați.

Notă. Nu veți putea să deconectați elemente care sunt la reducere. Va trebui să încheiați reducerea sau să așteptați până se termină perioada de reducere pentru a face modificări în șablon.

4 Alegerea setărilor de distribuire

Dacă aplicațiile dvs. au funcții pentru alte dispozitive Android sau sunt eligibile pentru alte programe suplimentare, puteți alege să le distribuiți pe dispozitivele și/sau programele respective.

În partea de sus a paginii Prețuri și distribuire a aplicației, veți vedea pictograme active pentru dispozitivele și programele în care distribuiți aplicația. Pentru a afla cum să distribuiți aplicația pe un dispozitiv sau într-un program, dați clic pe o pictogramă.

Este posibil ca pentru anumite dispozitive și programe să vedeți următoarele pictograme de stare:

Pictogramă pentru Se examinează Aplicația dvs. se examinează
Pictogramă pentru Cu probleme/Respinsă Aplicația dvs. are o problemă sau a fost respinsă

Anumite dispozitive și programe

Android Wear

Dacă aplicația dvs. include funcții Android Wear, puteți alege să o includeți în colecții Android Wear pe Google Play.

Înainte de a vă înscrie pentru acest lucru, trebuie să încărcați o captură de ecran Wear. După ce vă înscrieți și publicați aplicația, echipele noastre o vor examina pentru a se asigura că respectă Regulamentul Wear App privind calitatea.

Aflați mai multe despre modul de distribuire a aplicației pe Android Wear.

Android TV

Pentru a vă distribui aplicația pentru Android TV, trebuie să adăugați în aplicație o intenție de lansare Vizionare confortabilă și să încărcați o imagine banner TV și capturi de ecran.

Echipa noastră examinează aplicațiile pentru a verifica dacă se utilizează ușor cu un DPAD (aplicații) și Gamepad (doar jocuri) și dacă respectă regulamentele de calitate.

Android Auto

Înainte să distribuiți aplicația în Android Auto, trebuie să acceptați termenii și condițiile Android Auto disponibile în pagina Prețuri și distribuire. După aceea, puteți să încărcați aplicațiile activate pentru Android Auto.

Vom examina aplicația dvs. pentru a vedea dacă respectă regulile privind distragerea atenției șoferului. Până când aplicația nu va fi aprobată, aplicația sau actualizarea acesteia nu va fi publicată în Magazinul Play.

Pentru a nu mai distribui aplicația în Android Auto, eliminați intrarea manifest Auto din APK și trimiteți o variantă actualizată.

Daydream

Dacă aveți o aplicație independentă de realitate virtuală, o puteți înscrie pentru a fi inclusă în Daydream. Dacă aplicația este eligibilă pentru Daydream, utilizatorii Daydream o pot descoperi mai ușor pe Google Play, iar aceasta poate apărea în secțiunea RV din Magazinul Play.

Cerințe și criterii de eligibilitate

Înainte să o înscrieți, trebuie să:

Înscrierea

 1. Conectați-vă la Play Console;
 2. Selectați o aplicație;
 3. În meniul din stânga, selectați Prezența în magazin > Înregistrarea în magazin;
 4. Sub Elemente grafice, accesați fila Telefon;
 5. Pentru a încărca imaginea, dați clic pe Adăugați o imagine stereoscopică la 360 de grade;
 6. După ce încărcați imaginea, accesați pagina Prețuri și distribuire;
 7. Selectați Distribuiți aplicația în Daydream;
 8. Alegeți o intensitate a mișcării. Pentru mai multe informații, accesați Google VR site;
 9. Salvați modificările. Eligibilitatea aplicației pentru Daydream va fi examinată, după ce ați trimis informațiile.

Renunțarea

 1. Conectați-vă la Play Console;
 2. Selectați o aplicație;
 3. În meniul din stânga, selectați Prezența în magazin > Prețuri și distribuire;
 4. Debifați Distribuiți aplicația în Daydream.

Reguli privind publicul în funcție de vârstă

Destinate în principal copiilor

Trebuie să declarați dacă aplicația este destinată în principal copiilor cu vârsta sub 13 ani, conform definiției COPPA

Pentru a da Declarația pentru aplicațiile destinate în principal copiilor:

 1. conectați-vă la Play Console;
 2. selectați o aplicație;
 3. în meniul din stânga, selectați Prezența în magazin > Prețuri și distribuire;
 4. derulați în jos la secțiunea Destinate în principal copiilor și selectați;
 5. Salvați modificările

Notă. Toate aplicațiile destinate în principal copiilor trebuie să fie înscrise în Pentru familie

Pentru familie

Aplicațiile care sunt destinate în principal copiilor trebuie să participe în programul Pentru familie.

Dacă aplicația nu este destinată în principal copiilor și familiilor, o puteți înscrie pentru a fi inclusă în programul Pentru familie. Echipa Google Play își rezervă dreptul de a nu accepta conținutul care pare neadecvat pentru familii, indiferent de motiv.

Cerințe și criterii de eligibilitate

Înainte să o înscrieți, aplicația are nevoie:

 1. să îndeplinească cerințele programului Pentru familie;
 2. de un [chestionar privind evaluarea conținutului] completat (https://support.google.com/googleplay/android-developer/answer/188189)+ cu o evaluare ESRB Toți sau Toți cu vârsta peste 10 ani;
 3. de o politică de confidențialitate în pagina Înregistrare în magazin a aplicației.

Publicitatea

Dacă aplicația include anunțuri, acestea trebuie să respecte regulamentul privind politicile și calitatea din Centrul de politici pentru dezvoltatori

Biblioteca de familie

Cu ajutorul acesteia, până la șase membri ai familiei pot folosi în comun aplicații cumpărate din Google Play.

Înscrieți cumpărăturile anterioare în Biblioteca de familie

În mod prestabilit, toate aplicațiile cumpărate după 2 iulie 20161 sunt eligibile pentru Biblioteca de familie.

Pentru a le oferi utilizatorilor o experiență uniformă, vă sugerăm să le permiteți să își distribuie și cumpărăturile făcute înainte de această dată.

Pentru a înscrie achizițiile anterioare (numai aplicații cu plată):

 1. conectați-vă la Play Console;
 2. selectați o aplicație cu plată;
 3. selectați Prezența în magazin > Prețuri și distribuire;
 4. bifați Biblioteca de familie.

Utilizatorii vor vedea dacă achizițiile anterioare ale aplicației dvs. sunt eligibile pentru Biblioteca de familie, în pagina înregistrării în magazin.

Cerințe și criterii de eligibilitate pentru aplicații

După ce ați adăugat cumpărăturile anterioare în Biblioteca de familie și ați trimis actualizarea aplicației în Play Console, nu mai puteți renunța, pentru că opțiunea selectată devine permanentă.

Aplicația nu trebuie să facă parte din programul Pentru familie ca să fie inclusă în Biblioteca de familie.

Managed Google Play

Dacă sunteți un dezvoltator din SUA sau Canada și doriți să distribuiți aplicații cu plată în managed Google Play, puteți să oferiți aplicația spre cumpărare și distribuire în bloc pe dispozitive cu managed Google Play.

Pentru a vă înscrie, consultați cu atenție termenii și condițiile și acceptați-le înainte să distribuiți aplicația în managed Google Play.

Sfat

Dacă aveți aplicații gratuite, nu este necesar să vă înscrieți. Aplicațiile gratuite sunt disponibile automat pe dispozitivele cu managed Google Play.

Google Play for Education

Dacă aveți o aplicație educațională și doriți să vă adresați mai multor elevi și studenți, o puteți înscrie pentru a fi inclusă în secțiunea Recomandate de profesor din Google Play for Education.

Aflați mai multe despre Google Play for Education.

Acceptă anunțurile

Trebuie să declarați dacă aplicația conține sau nu anunțuri (de exemplu, anunțuri difuzate prin rețele publicitare terță parte, anunțuri grafice, anunțuri adaptate și/sau anunțuri banner), în pagina Prețuri și distribuire a aplicației. Aplicațiile care includ anunțuri au o etichetă Conține anunțuri afișată în pagina Înregistrare în magazin.

Sfat

Eticheta Conține anunțuri nu indică dacă o aplicație include alte tipuri de conținut comercial, cum ar fi o destinație de plasare pentru produse plătită sau oferte, pentru a face achiziții în aplicație sau upgrade-uri. Dacă aplicația include destinații de plasare pentru produse plătite, acestea trebuie să respecte legile locale.

Distribuiți aplicația în afara Google Play

Distribuirea aplicațiilor pe Google Play nu implică exclusivitate. Le puteți distribui și prin alte canale. Rețineți că versiunea publicată în magazin trebuie să respecte toate politicile Google Play.

Linkuri utile


 1. Când a intrat în vigoare actualizarea la Acordul de distribuire pentru dezvoltatori

5 Plată

Plata va fi trimisă în contul dvs. bancar în moneda care corespunde celei din profilul de plăți. Nu puteți să selectați moneda de plată sau să primiți plăți în altă monedă decât cea asociată contului Google sau contului bancar local.

În pagina de comenzi a contului, veți vedea moneda în care a plătit cumpărătorul. Dacă aceasta nu coincide cu cea din profilul de plăți, Google va converti valoarea în moneda dvs. Plățile pentru comenzile făcute în monede locale vor respecta programul normal de plăți.

Cursul de schimb

Google folosește cursul de schimb de la ora plasării comenzii. Veți vedea cursul de schimb în chitanța aferentă comenzii pentru fiecare aplicație.

Rambursările

Rambursările vor fi trimise în moneda în care s-a făcut comanda, iar modificările cursului de schimb nu vor afecta suma rambursată. Debitările aplicate profilului dvs. de plăți pentru rambursări vor folosi cursul de schimb din momentul plasării comenzii.

Pentru mai multe informații, citiți despre rambursări și anulări.

Monedele locale acceptate

Atunci când Google adaugă o nouă monedă a cumpărătorului într-o țară în care distribuiți deja aplicația, vom genera automat un preț pentru aplicație, în funcție de prețul prestabilit al acesteia, cursul de schimb actual și modelele de preț relevante la nivel local.

Puteți consulta prețurile aplicației dvs. în pagina Prețuri și distribuire a acesteia.