Cum să vă adresați publicului potrivit cu ajutorul publicității în Rețeaua de Display

Cum să vă adresați publicului potrivit cu ajutorul unei strategii potrivite de publicitate în Rețeaua de display

1 Prezentare generală

Provocarea

Peste tot în lume, succesul publicității în Rețeaua de display este asigurat prin direcționarea mesajului potrivit către segmentul de public potrivit.

Scopul

Să cercetați și să implementați modificările necesare pentru strategia de publicitate în Rețeaua de display, astfel încât să găsiți publicul potrivit și mesajul potrivit pentru fiecare țară în care vă extindeți.

Cum să procedați

Google Ads are două rețele principale: Rețeaua de căutare și Rețeaua de display. Rețeaua de căutare se adresează utilizatorilor atunci când aceștia caută anumite bunuri sau servicii pe care vor să le cumpere. Rețeaua de display vă ajută să atrageți atenția utilizatorilor mai devreme în ciclul de cumpărare, cu diverse formate de anunțuri din universul digital. Această rețea cuprinde peste două milioane de site-uri și acoperă peste 90 % dintre utilizatorii de internet. Este concepută să vă ajute să găsiți publicul potrivit din milioane de site-uri globale. Astfel, puteți să aplicați o abordare strategică și să prezentați mesajul pentru clienții potențiali, în locul potrivit și la momentul potrivit.

Acest ghid evidențiază aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când planificați o campanie în Rețeaua de display, ca să vă adresați unui segment de public nou dintr-o țară nouă.

2 Cercetarea și planificarea

Dacă alocați timp pentru a cerceta și a înțelege în profunzime profilul cumpărătorului din orice țară, veți beneficia de rezultate bune. Restul, de la direcționare până la crearea anunțului, se bazează pe acest aspect.

Informați-vă

Găsiți o țară cu un public care nu doar că arată la fel, ci și acționează la fel. Rețineți că este posibil ca un produs care se bucură de popularitate în țara dvs. să nu aibă aceeași glorie în altă parte. Luați în considerare diferențele culturale și geografice, cum ar fi mediul socio-economic, climatul și caracterul sezonier, politica și chiar istoria. De exemplu, să presupunem că sunteți în căutarea unor țări cu un număr mare de posesori de câini, ca să vindeți diverse accesorii, adaptate la toate condițiile meteorologice, pentru plimbatul câinilor: lese, zgărzi, hamuri, veste, haine etc. Însă doar cifrele mari care reprezintă numărul proprietarilor de câini nu vă vor spune dacă este vorba despre o țară ai cărei locuitori își plimbă câinii. Ar putea fi o țară unde ei sunt considerați accesorii la modă și purtați în geantă sau nu sunt considerați animale de companie, ci animale de lucru. În niciunul dintre aceste scenarii nu ați vinde prea multe dintre produsele dvs.

Planificați-vă campania

Începeți să vă planificați cu mult timp înainte campania internațională de publicitate în Rețeaua de display, mai ales pe măsură ce stabiliți logistica necesară, care poate presupune să dedicați timp și pentru o traducere profesională.

Țineți cont de întrebările de mai jos.

 • Care este obiectivul dvs?
  • Să vindeți mai multe produse sau servicii?
  • Să atrageți loialitatea clienților?
  • Să interacționați cu clienții?
  • Să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii?
 • Ce mesaj doriți să transmiteți?
 • Aveți o ofertă sau o reducere?
 • Cum ar trebui să arate anunțurile dvs.? Luați în considerare diferențele între limbi. Lungimea unui mesaj în limba engleză ar putea fi mai mare sau mai mică în altă limbă.

 • Ce metode de plată sunt recomandate pe piețele pe care le vizați?

 • Care sunt cerințele tehnice? Echipamentul, infrastructura, dimensiunile fișierelor, calitatea video și dimensiunile bannerelor recomandate diferă de la o țară la alta.

 • Care este timpul de procesare a comenzii pentru producție? Acesta va varia de la o țară la alta, așadar informați-vă.

Adresați-vă publicului potrivit

Cu ajutorul direcționării în funcție de locație de la Google Ads, anunțurile dvs. vor fi afișate în locațiile geografice pe care le alegeți: țări, zone dintr-o țară, o rază din jurul unei locații sau grupuri de locații. Aceasta vă ajută să vă concentrați activitățile publicitare în zonele în care veți găsi clienții potriviți și să restricționați afișarea în celelalte zone. După ce ați găsit publicul perfect, este timpul să vă gândiți cum să vă adresați acestuia.

Prin cuvinte cheie

Localizați de fiecare dată cuvintele cheie și asigurați-vă că sunt comune pe piața dvs. și luați în considerare diferențele de dialect, cum ar fi cele între spaniola europeană și cea latino-americană. Așadar, dacă vindeți accesorii pentru câini, ar trebui să adăugați cuvinte cheie (în limba relevantă) referitoare la acest subiect. Apoi, Google Ads găsește site-uri relevante care includ acele cuvinte cheie și segmentele de public relevante care sunt interesate de ele.

În timp, ați putea, de asemenea, să apelați la servicii de traducere profesionale, chiar la o agenție locală bună care să vă ajute să explorați mai în amănunt și să găsiți mai multe cuvinte cheie.

Este recomandat să alegeți cuvinte cheie relevante pentru un întreg grup de anunțuri, nu pentru un singur anunț. Pentru a găsi un segment de public interesat de compania dvs. și cu șanse mari să acționeze în acest sens, Google Ads folosește direcționarea în funcție de context. Luați în considerare adăugarea limbii engleze ca limbă suplimentară pe care să o vizați, pentru a vă crește acoperirea în țara în care faceți publicitate.

În funcție de destinația de plasare

În cadrul Rețelei de display, puteți selecta tipurile de pagini sau site-urile specifice pentru anunțuri, precum și segmentele de public cărora să le afișați anunțurile. Cu ajutorul acestor destinații de plasare manuale, puteți afișa anunțul în anumite pagini web, videoclipuri online, jocuri, feeduri RSS și alte site-uri și aplicații mobile pe care le selectați. Puteți chiar să blocați afișarea anunțurilor pe site-urile pe care nu le considerați relevante.

În funcție de public

Iată modalitățile prin care vă puteți direcționa anunțurile, astfel încât să vă adresați unor anumite grupuri de persoane:

Segmente de public

În funcție de obiectivele de publicitate, puteți alege publicul care corespunde cel mai bine clienților dvs.

 • Pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii, folosiți segmente de public cu interese similare, pentru a vă adresa unor segmente de public largi, similare celor de la televizor.
 • Pentru a vă adresa unui număr cât mai mare de clienți potențiali care preferă o anumită zonă de produse, folosiți segmente de public personalizate cu interese similare.
 • Pentru a vă adresa unor anumite segmente de public ce caută în mod activ să achiziționeze un produs sau un serviciu, folosiți segmente de public interesate.

În plus, puteți să folosiți cuvinte cheie pentru a vă adresa segmentelor de public ce caută produse sau servicii similare celor oferite de dvs. Cu ajutorul cuvintelor cheie în funcție de public, anunțurile dvs. se pot adresa utilizatorilor care sunt, probabil, interesați de anumiți termeni, pe baza comportamentului de navigare actual și trecut.

Remarketing

Cu ajutorul acestei opțiuni, vă puteți adresa persoanelor care v-au accesat anterior site-ul în timp ce acestea vizionează alte site-uri din Rețeaua de display Google. Opțiunea de remarketing este disponibilă lângă categoriile de interese din cont.

Grupurile demografice

Cu ajutorul acestei opțiuni, puteți să vă adresați acelor utilizatori care se află, probabil, în grupul demografic cu vârsta, sexul și statutul parental alese de dvs. În cazul segmentelor de public, nu trebuie să selectați manual locuri pentru afișarea anunțurilor. În acest caz, site-urile sau aplicațiile unde sunt afișate anunțurile dvs. pe baza acestor metode sunt etichetate drept „amplasări automate” în tabelul cu statistici din fila Destinații de plasare.

Țineți cont de concurență

Aflați care sunt concurenții de pe noua piață și cu ce se ocupă aceștia. Astfel, veți putea să stabiliți cum să abordați publicitatea în Rețeaua de display și să decideți care va fi acoperirea acesteia, precum și frecvența și costul pe mia de afișări (CPM). Dacă aveți așteptări realiste în privința fiecărei piețe noi pe care intrați, veți beneficia de rezultate bune.